:

Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?
 2. Hvor kan man tag hen med børn?
 3. Hvad kan man opleve i Jylland for børn?
 4. Hvad kan man lave med børn udendørs?
 5. Hvilke aktiviteter kan man lave?
 6. Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?
 7. Hvad kan man lave i Midtjylland med børn?
 8. Hvad kan man lave med hele familien?
 9. Hvad kan man lave med børn på en regnvejrsdag?
 10. Hvad kan man lave af hyggelige ting?
 11. Hvad kan man lave spontant?
 12. Hvad kan man lave med børn i SFO?
 13. Hvad kan man lave i dag gratis?
 14. Hvad kan man lave med sin familie udenfor?
 15. Hvad er der af indendørs aktiviteter?

Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?

Vi har allieret os med Balder Brøndsted, som er ekspert i leg og pædagogik og ejer af Legefabrikken. Han er den person, som daginstitutioner og skoler hyrer, når de skal have inspiration til nye lege-aktiviteter og tænke bevægelse, kreativitet og læreprocesser ind på nye måder.

Herunder finder du de bedste tips til sjove, anderledes lege, som børn og forældre kan hygge sig med i efterårsferien.

Find din gamle ketcher frem, pust en ballon op og spænd en snor ud mellem to møbler i stuen. Du er nu i besiddelse af ingredienserne til et højdramatisk spil ballontennis. Alt efter alder kan reglerne være mere eller mindre rigide. For de mindste er det sjovt bare at få ballonen over snoren. For de største kan du lave en miniturnering. Hvis du ikke har ketchere, kan du bruge fluesmækkere eller simpelthen bare hånden.

Den ene er pizza-kok, og den anden den friske dej, der skal æltes, rulles og have fyld efter eget valg. Pizza-massage er ikke bare sjovt og dejligt. Det får også børnene helt ned i gear og gør dem bløde som smør.

Hvor kan man tag hen med børn?

Det er svært at nå det hele – også aktiviteter for børnene, som man jo ellers ofte gerne vil bruge lidt mere tid på.

Det behøver ikke at være noget stort. Det kan være små, hyggelige oplevelser i hverdagen, der kan være med til at gøre hele forskellen – både for børnene og forældrene. Spørgsmålet er bare, hvad skal du finde på at lave med ungerne?

Her finder du en masse idéer til hvilke aktiviteter, I kan tage på med ungerne. Her er noget for alle skemaer og budgetter. Nederst på siden finder I 5 idéer til gratis aktiviteter for børn.

Vi har samlet nogen aktiviteter for børn, som du kan lave året rundt.

Her er både til regnvejrsdagene eller dage, hvor vejret ikke er til at være ude i og der er brug for indendørsaktiviteter for børn.

Vi har også fundet nogle udendørsaktiviteter for børn frem, som er gode til de varmere dage – eller bare til dem, der ikke mener, at der findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Til sidst i indlægget kan du også finde nogle idéer til gratis aktiviteter for børn.

Der er noget eventyrligt over København, og det kan mærkes af folk i alle aldre.

Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Hvad kan man opleve i Jylland for børn?

Herunder finder du gode familievenlige udflugtsmål i Danmark listet efter landsdel.Det er også muligt at benytte vores Danmarkskort hvor du kan finde gode natursteder tæt på hvor du bor. Her kan du også finde andre attraktioner, som forlystelsesparker, vandland, legeland og meget mere.

Klik på stedet for at finde vej til den ønskede oplevelse – og se mere information

Hvad kan man lave med børn udendørs?

Èn person er trafiklys og stiller sig i den ene ende af haven. Resten af gruppen placerer sig samlet i den anden ende, og må bevæge sig ned mod trafiklyset i den tid vedkommende har vendt sig med ryggen til, hvilket betyder at der er grønt.

Så snart trafiklyset vender sig med front mod deltagerne og siger ”rødt lys”, skal de fryse/stå helt stille. Hvis nogen bevæger sig skal de gå tilbage til udgangspunktet og starte forfra.

Det gælder om at komme så tæt på som muligt. Den første der rører ved ”trafiklyset” vinder, og bliver den næste, der skal være trafiklys.

Gem poster rundt om i haven, hvor børnene skal lave en aktivitet, før de får oplyst placeringen for den næste post, eller hent en færdig skattejagt her der blot skal printes. Skattejagterne består af spændende opgaver børnene skal løse for at finde videre til næste post, og du bestemmer selv hvor posterne placeres.

Du kan også læse meget mere om hvordan man laver poster til en god skattejagt her

NATURSKATTEJAGT – print selv Et dyr har snuppet en pose skumfiduser fra lejrpladsen og nu er det op til børnene at finde frem til hvilket slags dyr. Ved hjælp af en række opgaver skal de udelukke de mistænkte ét efter ét for til sidst at finde frem til synderen.

Denne leg kræver 4 eller flere deltagere. Èn starter med at være fanger, og skal stå ved dåsen og tælle til 100 med lukkede øjne, imens resten af deltagerne gemmer sig.

Når fangeren finder en deltager, løber hun straks tilbage til dåsen, rører ved den med foden og råber navnet på den fundne, som dermed kommer i dåsen.

Hvis den fundne når dåsen først, skal han sparke til den, råbe sit navn, og kan derefter løbe ud og gemme sig igen. Er der allerede deltagere i dåsen, slipper disse også fri.

Hvilke aktiviteter kan man lave?

Du kender helt sikkert dilemmaet; det er tid til at planlægge den bedste polterabend for din veninde/ven, inden det store bryllup, men lige nu er listen med idéer og aktiviteter helt tom.

Drømmen er at planlægge en perfekt dag, som fejrer din veninde/ven præcis, som de fortjener. Netop sådan en dag, som I om mange år, kan kigge tilbage på med gode minder og fyldt med gode oplevelser.

Hvis du står i netop dette dilemma, ved du helt sikkert også godt, at en af de sværeste discipliner er at finde de bedste idéer på et begrænset budget. Måske har du og de andre gæster allerede brugt lidt for mange penge på en ny kjole og sko til brylluppet, og nu skal polterabenden klares for få penge.

En polterabend kan byde på mange forskellige former for aktiviteter og oplevelser – det kan være bowling, polterabend udklædning, paintball, Escape room, forlystelser, croquis, et “mystery” eller noget helt andet, eller såmænd en blanding af alle tingene.

Hvis du mangler inspiration til en polterabend, så kan du med fordel klikke dig videre ind på ovenstående lister med aktiviteter for mænd og kvinder eller i specifikke geografiske områder som København, Århus, Odense, Sjælland, Jylland etc. Her kan du læse vores gode idéer til velegnede events til en sjov og hyggelig polterabend.

I det følgende afsnit kommer vi med en række forslag og fede idéer til forskellige typer af de sjoveste aktiviteter, som er oplagte til den bedste polterabend.

Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være en udfordring at fÃ¥ aktiveret sine børn, mens samfundet er lukket ned. 

Hvad kan man lave i Midtjylland med børn?

Leder du efter sjove ting at lave i Midtjylland? Glem ikke at tjekke denne liste med mange spændende seværdigheder og oplevelser i Midtjylland.

Det midtjyske landskab er spækket med et stort antal spændende attraktioner og oplevelser for hele familien.

Hvad kan man lave med hele familien?

I Kalvehave Labyrintpark er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange labyrinter, hvori forskellige opgaver skal løses. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have eller køb frokosten i parkens café.

I Kalvehave Labyrintpark er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange labyrinter, hvori forskellige opgaver skal løses. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have eller køb frokosten i parkens café.

Midt i den sjællandske natur har et 45 meter højt skovtårn rejst sig – og det har en helt særlig udsigt. Bestig den 650 meter høje spiralformede rampe, der snor sig igennem trækronerne og oplev naturen på en helt unik måde. I klart vejr kan du se Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og højhuset Bella Sky på Amager. Camp Adventures skovtårn er nemlig det højest tilgængelige punkt på Sjælland, så du kan se mere end 25 kilometer ud over den sjællandske natur.

Dybt under Søndermarkens grønne græs finder du Cisternerne. Det gamle vandreservoir, der fra 1859 til 1933 forsynede hovedstadens borgere med rent drikkevand, danner nu ramme om fantastiske kunstoplevelser og arrangementer. Væk alle sanserne og gå på opdagelse i det 4320 m2 store underjordiske univers med drypsten, granitvægge og labyrintiske søjlegange.

I Sagnlandet Lejre kan du på egen krop opleve, hvordan det var at leve i Danmark i gamle dage. Her finder du nemlig huse og miljøer fra både stenalder, jernalder, vinkingetid og 1800-tallet. Her kan I lære at bage brødkiks og kværne korn som jernalderbonden gjorde det eller udfordre vinkingerne i en sværduel. Det er også muligt at hilse på de små geder og lave snobrød på bål.

Møns Klint er fyldt med oplevelser, og du kan ikke undgå at blive fascineret af de 128 meter høje, hvide klipper, der rejser sig over det tyrkisgrønne hav. Hvis I tager forbi GeoCenter Møns Klint kan I rejse 70 millioner år tilbage i tiden og opleve Danmarks fortid på en sjov og interaktiv måde. Hop en tur i sciencecenterets 3D-biograf eller udforsk én af deres mange interaktive udstillinger.

Sejl ud i naturen og tag børnene med på kanotur på Mølleåen og søerne nord for København. Udforsk Furesøen, hvor du kan finde små sandstrande, skovklædte kyster og udnytte de gode fiskemuligheder. Eller tag en tur ned ad den hyggelige Mølleå - I bestemmer selv, hvor mange timer I vil leje kanoen. Pak madkurven og fiskenettet til en hyggelig dag på vandet.

Ordrupgaard Kunstmuseum udvidede i 2016 med en kunstlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig under åben himmel. Her inviteres til leg og sanseoplevelser - formålet med kunstlegepladsen er nemlig, at værkerne skal give både børn og voksne lyst til at bruge kunsten på en ny og friere måde end i det traditionelle museumsrum. Her kan man både klatre, hoppe og løbe igennem værkerne. OBS: Lukket i vinterhalvåret.

Hvad kan man lave med børn på en regnvejrsdag?

Når den danske sommer byder på regnvejr, hvilket den jo som oftest gør, så har vi brug for at finde på noget sjovt at lave indendørs. Vi har samlet en lang række ideer, som vi håber, at I kan blive inspireret af. Har du en ide, vi ikke har med her, så skriv den nederst i artiklen, så andre kan få glæde af ideen.

Hvis I har en biograf i nærheden, så tag et kig på, hvilke film, der går i øjeblikket. Her på Sjovforbørn.dk, kan du se de seneste anmeldelser eller en liste over alle de sjove familiefilm. I denne sommer kan I bl.a. se den nye Peter Pedal film eller Ice Age 3 eller for de lidt større børn Harry Potter og Halvblodsprinsen.

Hvad kan man lave af hyggelige ting?

Du keder dig måske derhjemme i disse dage, og det gør vi også! Det er svært at forestille sig, hvad man skal få så mange dage til at gå med, når man ikke må gå ud eller ses med sine venner eller familie på grund af coronavirussen.

Vi forsøger at se muligheder i stedet for begrænsninger, og hvis du bruger din fantasi, er der faktisk masser at ting at lave, imens du er hjemme.

Hvad kan man lave spontant?

 • Spontan abort betyder, at man mister fosteret, inden der er gået 22 uger af graviditeten
 • Mellem 15 og 20 % af alle graviditeter ender i spontan abort
  • langt de fleste sker inden for de første 12 graviditetsuger
 • De typiske tegn på, at man kan være ved at abortere, er blødning og smerter
 • I sjældne tilfælde har man ingen symptomer. Først når man kommer til 12-ugers-skanning, viser det sig, at graviditeten ikke er levedygtig
 • Hvis en abort er i gang, er der ingen behandling, der kan stoppe den
 • Sandsynligheden for, at næste graviditet går godt, er stor
  • hvis man har haft tre spontane aborter i træk, bør man dog undersøges nærmere

Spontan abort betyder, at man mister fosteret før uge 22. Man skelner ofte mellem tidlige aborter, som sker før udgangen af 12. graviditetsuge, og sene aborter, der sker fra og med uge 13 i graviditeten.

Hvad kan man lave med børn i SFO?

 • rollespil
 • Aktiviteter i hallen
 • Kreative værksteder
 • PC og Ipad
 • Leg og spil på kryds og tværs af klassetrin
 • Aktiviteter specielt målrettet de største børn
 • Bål, konkurrencer og ture ud af huset

og selvfølgelig kærlig og hyggelig samvær med børn og voksne imellem.

Hvad kan man lave i dag gratis?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvad kan man lave med sin familie udenfor?

Pak picnic-kurven med hjemmesmurte sandwich, yndlingsspillet og solcremen og hop ned i en af de hyggelige GoBoats, der sejler dig rundt i Københavns gamle havn.

Mor eller far kan pynte hovederne med kaptajn-kasketten, og så handler det ellers om at fortælle røverhistorier og sjove anekdoter om alle de historiske bygninger og små åndehuller, I sejler forbi på vejen.

Hvad er der af indendørs aktiviteter?

På Enjoy Resorts er der noget at komme efter for alle.

Bare en enkelt dag, et par dage eller en uge afsted fra hverdagen, men alligevel ikke langt væk. Og hvorfor egentligt vente på ferierne og højtiderne? Der er jo altid en anledning til at tage af sted og nyde livet.

Sportcentrum - her får  du sjov spænding og aktiv hygge - alt under ét tag. Her kan du prøve kræfter med alt lige fra bowling til lasergames.

Borgen er grundlagt før 1200 og blev 1550-70 ombygget til et firefløjet renæssanceslot.

Museet belyser Sønderjyllands historie fra middelalderen til nutiden, med hovedvægt på krigene 1848-50, 1864, 1...