:

Kan man komme til gynækolog uden henvisning?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man komme til gynækolog uden henvisning?
  2. Hvor meget koster en gynækolog?
  3. Kan man bestille tid til en gynækolog?
  4. Hvordan får jeg tid hos en gynækolog?
  5. Kan en gynækolog se om man har kræft?
  6. Hvilken alder skal man til gynækolog?
  7. Hvornår skal man begynde at gå til gynækolog?
  8. Kan man selv ringe til en gynækolog?
  9. Hvor lang ventetid hos gynækolog?
  10. Hvad er tegn på kræft i underlivet?
  11. Hvad er tegn på livmoderkræft?
  12. Kan man få en gynækologisk undersøgelse som jomfru?
  13. Kan en gynækolog se om man er jomfru?
  14. Hvordan ved man at man har kræft i underlivet?
  15. Kan en mand mærke om man er jomfru?

Kan man komme til gynækolog uden henvisning?

Du kan bestille tid telefonisk dagligt i telefontiden på telefon 45 85 20 22. Du kan selv booke tid elektronisk via e-mail.

Hvis det er første gang, du benytter laegevejen.dk, skal du oprette dig i systemet og vælge "Gynækolog Vittrup" som din klinik.

Hvor meget koster en gynækolog?

Du har mulighed for selv at betale for din behandling eller benytte din eventuelle sundhedsforsikring, som sikrer betalingen ved accept fra dit forsikringsselskab om dækning af den eksakte lidelse. Hvis det offentlige skal betale, kræver det en henvisning fra et offentligt sygehus.

I forbindelse med booking af operation skal operationen betales 14 dage før planlagt operationsdato. Betaling kan foregå kontant eller ved indbetaling via bank og skal være os i hænde rettidigt. Betalingsdato fremgår af forskudsfakturaen. Kvitteringen for indbetaling skal medbringes.

Kan man bestille tid til en gynækolog?

Kvinder får foretaget gynækologiske undersøgelser af mange forskellige årsager. Fælles for underlivsundersøgelser er, at gynækologen på klinikken undersøger kvindens kønsorganer, hvis der er mistanke om sygdom, behov for ny prævention eller lignende.

En gynækologisk undersøgelse er blandt andet vigtig, hvis du:

Hvordan får jeg tid hos en gynækolog?

Hej! 

Ja dine symptomer kunne sagtens skyldes svamp, men kan også skyldes andre diagnoser, som kræver en anden behandling. Jeg synes derfor at det er en god ide med en gynækologisk undersøgelse, som du selv er inde på.

Kan en gynækolog se om man har kræft?

Man ligger på et gynækologisk leje, som består af en briks med benstøtter. Benstøtterne kan være bøjler til fødderne/knæhaserne eller benholdere, som understøtter underbenene.

Under den gynækologiske undersøgelse vil der ofte være en sygeplejerske eller en lægesekretær til stede. Hvis lægen underviser en studerende, skal du først give tilladelse til, at den studerende overværer undersøgelsen. Hvis undersøgelsen foregår på hospitalet kan du blive spurgt om, om den studerende må udføre undersøgelsen under vejledning af lægen.

  • Inspektion - lægen ser på de ydre kønsorganer, skeden og livmoderhalsen
  • Eksploration - lægen føler på de indvendige kønsorganer, dvs. livmoder, æggeledere og æggestokke

Lægen bruger forskellige instrumenter i den gynækologiske undersøgelse.

Lægen begynder med inspektion og undersøger de ydre kønsorganer. Kønslæberne skilles forsigtigt ad, og det første instrument kan føres ind. Herefter indføres det andet instrument, som bliver brugt til at løfte den øverste del af skeden op.

Nu kan lægen se livmoderhalsen. Hvis underlivsorganerne er fjernet ved en tidligere operation, kan lægen se toppen af den lukkede skede.

Hvis den gynækologiske undersøgelse udføres som led i opfølgning efter operation eller strålebehandling for en kræftsygdom, kontrollerer lægen, at der ikke er forandringer i skedetoppen eller på livmoderhalsen, som kan være tegn på tilbagefald af kræftsygdommen.

Hvilken alder skal man til gynækolog?

Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kommer trygt igennem din første gynækologisk undersøgelse.

Det anbefales, at du får foretaget din første gynækologisk undersøgelse, når du er mellem 13 og 15 år, eller når du begynder at dyrke sex. Hvis du er begyndt at dyrke sex og stadig ikke har været til gynækolog, så book en tid hurtigst muligt. Det er vigtigt, at du passer godt på dig selv!

Hvornår skal man begynde at gå til gynækolog?

“Du bør få rutineundersøgelser ved praktiserende læge, når du får invitation til undersøgelse for livmoderhalskræft hvert tredje år,” fortæller Thorbjørn. Efter du er fyldt 23 år, modtager du en invitation til livmoderhalsscreening på e-Boks. Herefter skal du selv booke en tid hos din læge.

Kan man selv ringe til en gynækolog?

Lægefaget er delt op i 38 sygdomsspecialer. Når en læge er færdig med sin uddannelse, kan han/hun videreuddanne sig i et af disse specialer og blive speciallæge. Speciallæger kan både have sin egen praksis (praktiserende speciallæge) og/eller være ansat på et hospital typisk som afdelings- eller overlæge.

Mange speciallæger med egen praksis, også kaldet speciallægeklinikker, har i dag overtaget undersøgelse og behandling af en række mindre alvorlige lidelser, som det før var nødvendigt at blive indlagt for.   

Hvor lang ventetid hos gynækolog?

Foruden psykiatere og børnespeciallæger er der forskelle på ventetiden til landets hudlæger, gynækologer, kirurger, reumatologer (gigtlæger), øjenspecialister og øre-, næse- og halslæger. 

Hvad er tegn på kræft i underlivet?

Kræft i skeden er en sjælden kræftform. Der diagnosticeres under 25 tilfælde per år i Danmark. Kræft i skeden er placeret svarende til skedens væg (slimhinden). Naturhistorien for kræft i skeden er meget lig naturhistorien for livmoderhalskræft.

Som ved livmoderhalskræft spiller infektion med Human Papilloma Virus (HPV) en afgørende rolle i sygdommens opståen. Bliver man i en yngre alder inficeret med HPV (hyppigst type 16 og 18), og er man ikke i stand til at komme af med denne infektion, har man en øget risiko for at udvikle celleforandringer i skeden, der ubehandlet kan føre til udvikling af kræft. Tobaksrygning kan være en medvirkende årsag til, at man har svært ved at komme af med HPV-infektionen.

Kvinder med kræft i skeden har af samme årsag ofte tidligere i deres liv haft celleforandringer i livmoderhalsen eller eventuelt tidligere haft livmoderhalskræft. Kræft i skeden udvikles langsomt – over lang tid.

Vaccination mod livmoderhalskræft (HPV-vaccination) har også en forebyggende effekt mod celleforandringer og kræft i skeden.

Hvad er tegn på livmoderkræft?

Livmoderen er indvendigt beklædt med en slimhinde. Kræft i livmoderen opstår og udvikles i denne slimhinde. Før kvindens overgangsalder, er det denne slimhinde, der bygges op i hver eneste menstruations-cyklus, og afstødes i forbindelse med menstruationsblødningen. Før overgangsalderen sørger kvindens kønshormoner østrogen og progesteron for at opbygningen og afstødningen foregår på en kontrolleret og hensigtsmæssig måde.

Efter overgangsalderen har kvinden normalt kun en ganske lille produktion af østrogenhormon. Men hvis kvinden selv danner for meget østrogen efter overgangsalderen, eller man tilfører østrogen, for eksempel som behandling af generende overgangsaldersymptomer, uden samtidig at tilføje progesteron, så øges risikoen for udvikling af kræft i livmoderen.

Udviklingen af kræft i slimhinden i livmoderen vil i de fleste tilfælde udvikles via celleforandringer i slimhinden. Dette må ikke forveksles med celleforandringer i livmoderhalsen, der er en helt anden sygdom.

Kræft i livmoderen er en sjælden sygdom før overgangsalderen. Som nævnt spiller østrogenhormon en rolle i de fleste tilfælde. Hos unge kvinder med sygdommen Polycystisk Ovarie Syndrom (PCO) ses livmoderkræft dog lidt hyppigere. Dette skyldes også en forholdsmæssig overproduktion af øtrogenhormon.

Får en kvinde hormonbehandling med østrogen hormon – og samtidig hormonerne progesteron/gestagen – på grund af generende overgangsaldersymptomer, øger dette ikke risikoen. Men får kvinden alene tilført østrogen, øges risikoen betydeligt. Dette bør derfor ikke gives til en kvinde efter overgangsalderen, såfremt hun fortsat har sin livmoder.

Overvægt hos kvinder efter overgangsalderen er den væsentligste årsag til kræft i livmoderen. Fedtvæv er i stand til at danne østrogenhormon. Så jo mere fedt, jo mere østrogenpåvirkning af livmoderen.

Kan man få en gynækologisk undersøgelse som jomfru?

Hej Brevkasse. Jeg er en ung muslimsk pige pÃ¥ snart 21 Ã¥r. Da jeg var 12-13 Ã¥r, brugte jeg tampon under min menstruation, fordi jeg skulle ud og svømme. Fik at vide af mine veninder, at den ikke vil pÃ¥virke mødom.

Jeg har ikke været til undersøgelse, fordi jeg har været bange for svaret.

Kan en gynækolog se om man er jomfru?

SPØRSMÅL

Hei! Kan man gå til gynekolog dersom man er jomfru? Har smerter i underlivet og nedre del av mage, og lurer på om det bør undersøkes der. Og kan man ta celleprøve der når man er jomfru, eller er det ikke noe å sjekke hvis man ikke har vært seksuelt aktiv enda? Takk for svar!

Hvordan ved man at man har kræft i underlivet?

Den øgede risiko for kræft i skeden hos rygere skyldes formentlig, at rygning ser ud til både at øge risikoen for at få HPV infektion, og at øge risikoen for at udvikle forstadier og kræft, når man er smittet med HPV.

Kan en mand mærke om man er jomfru?

Vi er to piger, som har et spørgsmål. Vi snakkede en aften, da vi var sammen, om at være jomfru. Vi kom i tvivl, om en læge kan se, om man er jomfru eller ej?