:

Hvornår lukker butikkerne i Sverige om lørdagen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår lukker butikkerne i Sverige om lørdagen?
 2. Er det helligdag i Sverige i dag?
 3. Hvilken dagligvarebutik er billigst i Sverige?
 4. Er der Store Bededag i Sverige?
 5. Er butikker åbne i Sverige om søndagen?
 6. Hvad er billigere at købe i Sverige?
 7. Er butikkerne åbne i Sverige om søndagen?
 8. Hvilke dage har man fri?
 9. Er tøj og sko billigere i Sverige?
 10. Hvad er billig at købe i Sverige?
 11. Hvor mange helligdage er der i Sverige?
 12. Er det billigere at købe tøj i Sverige?
 13. Hvad er bedst at betale med i Sverige?
 14. Er en lørdag en hverdag?
 15. Hvem skal have SH penge?

Hvornår lukker butikkerne i Sverige om lørdagen?

Fra København er der kun en halv time i tog til Malmøs seværdigheder og storbyoplevelser. Byen er Skånes største og den tredjestørste i Sverige og bl.a. kendt for sine mange forskellige nationaliteter.

Malmø er en handelsby med gode indkøbsmuligheder og en hyggelig bymidte med et rigt kulturliv, bl.a. med flere festivaler (fx Malmøfestival i august), kulturbegivenheder og museer. Hertil kommer spændende etniske restauranter og specialbutikker.

Lidt sydvest for Stortorget i centrum af Malmø finder du det hyggelige Lilla Torg med caféer og restauranter. Torvet er omgivet af bindingsværkshuse fra 1600- og 1700-tallet. I en gammel, charmerende magasinbygning ligger Form/Design Center, der viser design og kunsthåndværk. I stedets butik kan du købe bøger om design og en bred vifte af skandinavisk design inden for bl.a. tekstiler, boligudstyr.

Hvis du er på Lilla Torg, bør du også udforske det hyggelige kvarter Gamla Väster med historiske bygninger, lave byhuse og små butikker og restauranter. Kvarteret ligger vest for Lilla Torg.

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.Oplevelser i Malmø. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.

Malmø byder på gode shoppingmuligheder. I gågaderne i centrum finder du både indkøbscentre og eksklusive butikker. Ved Stortorget, et par hundrede meter syd for hovedbanegården (Centralstationen), begynder byens indkøbsstrøg og gågade. I sidegaderne kan du finde flere design- og kunsthåndværkerbutikker.

Sverige har ingen lukkelov, så de fleste indkøbscentre og butikker (over 400) har også åbent om søndagen kl. 12-16. De fleste indkøbscentre har åbent hverdage til kl. 19 eller længere.

I gåafstand fra Centralstationen finder du Drottningtorget. Her arrangeres loppemarked hver søndag fra maj til september, hvor du kan finde alt fra tøj til møbler. Sælgerne er både private og professionelle. Læs mere under Links.

Malmø kaldes ofte for parkernes by efter de mange parker og grønne områder. Slottsparken og Kungsparken lige vest for den gamle bydel (Gamla Staden) med kanaler, damme og blomsterhaver er et populært udflugtsmål for de lokale, som benytter græsplænerne til picnic og afslapning. De to haver er anlagt i slutningen af 1800-tallet, så byens arbejdere havde et sted, de kunne slappe af i deres fritid. I Slottsparken findes også en lille japansk have.

Er det helligdag i Sverige i dag?

Mange av helligdagene er like i Norge og Sverige, men svenskene har også røde dager som vi ikke har. For eksempel har de fri Trettendedag jul, på Valborg, rundt midtsommerfeiringen og på Allehelgensdagen, mens vi har flere fridager i påsken og pinsen. På en del av helligdagene holder svenske butikker og banker stengt. Les også om søndager i Sverige helt nederst.

Hvilken dagligvarebutik er billigst i Sverige?

I den lille by Ullared ca. halvanden time i bil fra Helsingborg ligger Skandinaviens største varehus Gekås Ullared, som i folkemunde bare kaldes Ullared.

Gekås Ullareds butiksareal dækker et areal på 35.000 kvadratmeter svarende til fem fodboldbaner. Her finder du fødevarer, dame-, herrer og børnetøj, fritidsudstyr, elektronik, værktøj, tasker, kosmetik, smykker, rengøringsmidler, dyrefoder, legetøj, belysning, blomster og boligartikler - for blot at nævne nogle ting.

Varehuset bliver hvert år besøgt af næsten 5 millioner kunder, som tilsammen handler for over fem milliarder svenske kr. i varehuset. På en enkelt dag kan varehuset omsætte for 40 millioner kr. (rekord). Rekorden for antal kunder pr. dag er 29.200, og den længste kø nogensinde var (desværre) 1,4 km. lang. 64 procent af kunderne er kvinder, kun 36 procent mænd.

Gekås Ullared har ingen tilbudsaviser og slagtilbud - udgiften til reklame og markedsføring er sparet væk. Du finder altså ingen tilbudsvarer, kampagnevarer - og ingen black friday i varehuset. Til gengæld har man året rundt lave priser på alle varer. Varehuset har mere end 100.000 forskellige varer på hylderne, så det burde være muligt at finde noget, man kan bruge.

Er der Store Bededag i Sverige?

Store bededag blev lovfæstet i 1686 med baggrund i endnu ældre traditioner, nemlig ugentlige fastedage på onsdage og fredage, tilbagevendende årlige bededage om foråret og ekstraordinære bededage, der i 1500-tallet og 1600-tallet blev holdt over flere dage i Danmark og Norge ved truende situationer.

Den udbredte opfattelse, at det var Struensee, der indførte store bededag som erstatning for en række helligdage, er forkert. Under helligdagsreformen i 1770 valgte Struensee tværtimod at bibeholde bededagen, hvis forskellige traditioner nød stor popularitet i den danske befolkning. Initiativtager til den kongelige forordning i 1686 var Sjællands daværende biskop, Hans Bagger.

Store bededag er helligdagens folkelige betegnelse. Dagen blev indført under navnet Ekstraordinær Almindelig Bededag.

Da store bededag er en særlig dansk helligdag, har det i mange år været populært at tage til Sverige for at gå i butikker på denne dag. 24.4.1959 tog et hidtil rekordstort antal på 70.000 danskere med bådene til Malmø, Landskrona og Helsingborg. Der var i alt 103 afgange mod Sverige fordelt på Statsbanerne og otte private rederier. Her er det fra Havnegade, hvor 15.000 gik ombord i dagens løb. Store bededag slog dog ikke skærtorsdag samme år, hvor 72.000 havde taget turen over Øresund. Til gengæld strømmede svenskerne den anden vej på allehelgensdag.

Store bededag er i nyere tid blevet en populær dag at afholde konfirmationer på. Bortset fra langfredag er det den eneste helligdag, der hvert år falder på en fredag, hvorfor den i de senere år også er blevet præget af tværreligiøse og økumeniske initiativer. Radiogudstjenesten på DR har ofte transmitteret fredagsbøn fra en moské med en dansktalende imam, og siden 2003 har Kirkernes Råd afholdt Bøn for nationen, hvor præster fra folkekirken og en række internationale kirker og frikirker deltager i fælles forbøn for Danmark og for fred i verden.

Er butikker åbne i Sverige om søndagen?

Svenskerne kalder en helligdag for en rød dag, ganske enkelt fordi de er markeret med rødt i kalenderen. NedenstÃ¥ende oversigt giver et overblik over, hvordan helligdagene fordeler sig i Sverige i 2021 og 2022: 

Størstedelen af helligdage og lukkedage i Sverige er de samme som i Danmark, med enkelte undtagelser som skærtorsdag og 2. pinsedag.

Hvad er billigere at købe i Sverige?

Den svenske krone vælter ned, og derfor er der besparelser at hente ved at tage et smut over Øresund og handle ind.

Men det er ikke alle varer, der er billigere i Sverige, og inden man går amok i svensk grænsehandel, bør man gøre sig nogle overvejelser, for ellers kan turen ende med at blive en dyr fornøjelse.

Er butikkerne åbne i Sverige om søndagen?

Med omkring 200 butikker giver Emporia dig Skandinaviens største udvalg samlet på hele 90.000 kvm – kun fem minutters kørsel fra Øresundsbron. Her er alt, hvad det begærlige hjerte kan ønske sig af modetøj, boligdesign og elektronik, restauranter og dagligvarer.

Emporia ligger bekvemt i Hyllie ved Malmö Arena – tag første afkørsel efter Øresundsbron, så er du der næsten. Og med mere end 3.000 parkeringspladser lige ved døren er det nemt at komme af med bilen. Emporia er også perfekt når vejret er gråt og koldt. Du kan shoppe løs uden at skulle tænke på overtøj og våde sko.

Med CLUB Øresund er der flere spændende rabatter at gå efter i Emporia:

I ICA Kvantum får du et stort sortiment bestående af friske kvalitetsprodukter, delikatesser, økologiske varer, glutenfri produkter og meget mere. Du finder alt fra lys og servietter til basisvarer, blomster, bland-selv-slik, frisk fisk og stenovnsbagte brød (gå ikke glip af kardemommebollerne!). Vis din parkeringsbillet ved kassen - så får du også 2 timers gratis parkering ved Emporia.

Team Sportia er en af Sveriges førende sportskæder. Her finder du et bredt udvalg af sportstøj og udstyr af høj kvalitet fra en lang række kendte mærker som f.eks. Nike, Kari Traa, Didriksons, Haglöfs, The North Face, Puma og mange flere. Team Sportia har sportstøj og udstyr til alle interesser, aldre og årstider, og det kyndige personale hjælper dig med at finde lige den størrelse eller det udstyr du søger.

Med ØresundGO kører du altid over Øresundsbron til den lavest mulige pris. ØresundGO er en løbende rabataftale, der ikke kun sikrer dig den bedste pris på turen over Øresundsbron, men også gode tilbud og rabatter på forskellige oplevelser i Sverige.

Hvilke dage har man fri?

De følgende dage er helligdage i Danmark: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskedag, anden påskedag, store bededag, Kristi himmelfartsdag, pinsedag, anden pinsedag, juledag, anden juledag.

Udover de officielle helligdage har banker og mange butikker også lukket grundlovsdag den 5. juni, juleaftensdag og nytårsaftensdag.

Er tøj og sko billigere i Sverige?

Den svenske krone er stadig rekordlav og derudover er priserne også markant lavere i Sverige. Tag på shoppingtur til nabolandet og spar penge på restaurantbesøg, mode, elektronik, dagligvarer, slik og meget mere. Shoppingudbuddet i Sverige er stort og her har vi samlet nogle rigtig gode tips til, hvor du kan handle billigt på den anden side af sundet.

Find rejse

Hvad er billig at købe i Sverige?

Pt befinder jeg mig pÃ¥ disse breddegrader, men lidt tættere pÃ¥ os i Danmark, er der ogsÃ¥ goder. Den svenske krone har ikke været billigere i ni Ã¥r. Lige nu kan den svenske krone blive din for 0,70 danske øre! Derfor er det netop nu oplagt at spare pÃ¥ kalorierne i Danmark, for der er god grund til at drøne en smuttur over broen, og købe billige ting i Sverige – og kanelbullar, selvfølgelig!

Men hvad er det egentlig der er så mange penge at spare på, i vores naboland, som vi sjællændere kan nå på ca. en halv time?

Hvor mange helligdage er der i Sverige?

Hvis du vil vide, hvornår helligdagene i Danmark og Sverige falder i 2023, kan du læse Øresunddirekts oversigt her.

Print

Er det billigere at købe tøj i Sverige?

Hvis du skal på skiferie i Sverige, er det en god ide at kigge på dine muligheder for at få mest for dine penge. Den svenske krone er stadigvæk meget lav i forhold til den danske. På skrivende fod får du omkring 145 SEK, når du veksler 100 DKK. Betyder det at det er bedre at shoppe på den anden side af Øresundsbroen? Det kigger vi på nedenfor.

Hvad er bedst at betale med i Sverige?

Selvom udviklingen går stærkt, er det endnu ikke i alle lande og på alle typer ferier, at det er muligt at gennemføre alle betalinger med kort. Derfor vil den bedste købsoplevelse stadig være at kombinere kontant- og kortbetalinger.

”Afhængig af hvilket land, du rejser til, så er det min erfaring, at det er godt både at have kontanter og kort med, hvis betalingerne skal gå så smidigt som muligt. Kontanterne kan klare de små indkøb, som man gør på stranden, på markedet, i kiosken, i taxaen og lignende, mens kortbetalingerne kan bruges til større køb, som når man handler i supermarkedet, spiser på restaurant, lejer bil og så videre,”

Brugen af kreditkort er så udbredt i Danmark, at det efterhånden er sjældent, at du står mellem valget om kort eller kontanter. Det er blevet nemt og hurtigt at betale med kort, og det er derfor naturligt, at de fleste danskere tager deres betalingsvaner med, når de drager på ferie i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at bankerne opkræver et valutagebyr, når du betaler med kort i udlandet. Beløbet afhænger af, hvilken type betalingskort du har. Derfor bør du undersøge hos din bank, hvad det koster for at sikre, at du har det bedste betalingskort til udlandet.

Hvis du primært betaler med betalingskort, er det ligeledes vigtigt at være opmærksom på de beløbsgrænser, som er sat op på kortet. Det betyder, at hvis du bruger Visa/Dankort i udlandet, kan du maksimalt hæve 4.000 kroner om dagen, og at loftet er 25.000 kroner på 7 dage – herunder hører både kontanthævninger og betalinger i butikker og lignende. Mange danskere vælger derfor at tage flere betalingskort med, dels for at fordele betalingerne og dels for at have en back-up, hvis man skulle miste det ene kort. Beløbsgrænserne bestemmes af hver enkelt pengeinstitut, og det kan derfor godt være, at beløbsgrænsen er lavere i din egen bank.

Er en lørdag en hverdag?

Lørdage medregnes som en hverdag, når udlejer skal beregne, hvornår der tidligst kan afgives påkrav om manglende lejebetaling.

Udlejer og lejer have indgået en lejekontrakt, hvor det var aftalt, at lejen forfaldt til betaling den 1. i hver måned.

Hvem skal have SH penge?

Virksomheden skal i henhold til reglerne i den overenskomst, som virksomheden er omfattet af, opspare et beløb på medarbejderens såkaldte SH-konto. Beløbet ligger i virksomheden, men er registreret på medarbejderens lønseddel.

Medarbejderen opsparer ved hver lønudbetaling en procentsats af den optjente ferieberettigede løn. Beløbet indsættes på SH-kontoen. Der skal beregnes pension af beløbet, men ikke feriegodtgørelse. Pensionen beregnes i forbindelse med opsparingen.