:

Kan man sælge hus som håndværkertilbud?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man sælge hus som håndværkertilbud?
  2. Hvordan finder man et håndværkertilbud?
  3. Hvad koster et håndværkertilbud?
  4. Er et håndværkertilbud bindende?
  5. Hvad forstår man ved et håndværkertilbud?
  6. Hvad skal et håndværkertilbud indeholde?
  7. Hvordan takker man nej til et håndværkertilbud?
  8. Hvornår skal man betale en håndværker?

Kan man sælge hus som håndværkertilbud?

Tjek Boligsidens statistikside, hvor du kan finde salgspriser for det område, hvor det pågældende håndværkertilbud ligger. Snak desuden med en lokal ejendomsmægler om, hvad boligerne bliver solgt for i nabolaget.

Hvis du skal ud i en millionombygning af et håndværkertilbud i et område, hvor salgspriserne generelt er meget lave, skal du overveje, om det overhovedet kan betale sig at købe et håndværkertilbud, om det er bedre at købe et mere færdigt hus, eller om du skal finde et håndværkertilbud i et andet område.

Selv om boligen ligner en ruin, behøver det ikke at være et tegn på fundamentalt forfald.

Hvis meget af ruinlooket skyldes mangel på kosmetisk vedligehold, vil det ikke koste så meget at udbedre. Men hvis vigtige elementer i boligen som fundamentet, taget, kloakeringen eller lignende ikke er i orden, kan en renovering hurtigt komme til at få langt mere vidtrækkende konsekvenser for din pengepung.

Hvordan finder man et håndværkertilbud?

Foto: Boligsiden.

Antallet af håndværkertilbud har været stabilt det seneste halvandet år – også i den perioden, hvor udbuddet af villaer dykkede. Det viser tal fra Boligsiden.dk. Er du på jagt efter en billig bolig, kan du være sikker på, du altid kan finde et håndværkertilbud.

Hvad koster et håndværkertilbud?

En håndværker tager typisk mellem 400 – 500 kr. i timen, nogle gange mere afhængig af branche. Og ofte er der forskellige tillægspriser oveni, så som aften- eller weekendtillæg etc. Det kan derfor være svært at udregne den specifikke pris på opgaven ud fra timeprisen. Derfor er det vigtigt, at når du indhenter dine håndværkertilbud, at du beder om at få et fast tilbud. Så du ved, at prisen ikke ændrer sig. Du skal være opmærksom på, at mange håndværkere ofte giver det, der hedder et overslag. Men det er ikke en fast pris. Det er en cirkapris på opgaven. Det betyder, at der sagtens kan komme yderligere tillæg oven i prisen. Og så er du jo lige vidt. Du skal altså gå efter en decideret tilbud på opgaven, hvor opgaven er beskrevet præcist og hvad det koster. Lad os se på, hvad et håndværkertilbud bør indeholde:

  •       En samlet pris på både arbejdstimer og materialer
  •       En oversigt over, hvad der skal laves
  •       En oversigt over, hvad materialerne koster
  •       En samlet pris på opgaven

Afhængig af, hvilken type håndværker du indhenter tilbud hos, så kan tilbuddet være opstillet forskelligt. Derfor er det altid en god idé at spørge og få uddybet tilbuddet, hvis der er noget du er i tvivl om.

Er et håndværkertilbud bindende?

Jeg står for at skulle udskifte mit tag på huset.

I den forbindelse vil jeg gerne vide, hvor mange tilbud jeg må hjemtage og hvor hjemmelen findes.

Hvad forstår man ved et håndværkertilbud?

Håndværkertilbud har været et nedladende ord, der beskrev en bolig der var så faldefærdig, at den næsten skulle bygges op fra grunden.

I dag bruges ordet håndværkertilbud dog som en reel beskrivelse af en bolig der har plads til forbedringer.

Ved håndværkertilbud lægges der ikke skjul på at boligen kunne have brug for visse forbedringer. På den måde signaleres det, at der er tale om et hus som sælges til en lavere pris end ellers.

Du kan finde et godt håndværkertilbud ved at søge på boligsiden.dk. Der vil du finde et udvalg af håndværkertilbud, som du kan gennemgå og vælge det, som passer bedst til dine ønsker og behov. Det er meget vigtigt, at du undersøger dit valg grundigt, så du får et godt overblik over, hvad der kræves af forbedringer for at opnå det ønskede resultat.

Når man kigger efter et godt håndværkertilbud, kan det være en god ide at se nærmere på dødsboer. I mange tilfælde sælger de pårørende dødsboet til en lavere pris, så de hurtigt kan få ejendommen solgt.

Et godt håndværkertilbud kan for eksempel være et gammelt hus fra 50’erne, der har været godt vedligeholdt. Det vil kunne bruges som en almindelig bolig, men kræver lidt opdatering og vedligeholdelse. Du skal derfor overveje, om du evt. selv kan stå for noget af arbejdet.

Hvad skal et håndværkertilbud indeholde?

Der findes tre typiske måder, som håndværkere bruger til at give dig en pris på renoveringen og fakturere deres arbejde efter. Disse kaldes for tilbud, overslag og betaling ”efterregning”. Men hvornår bruger man egentlig hvilke? 

Et tilbud fra en håndværker er en bindende pris på dit givne projekt. Det kan være skriftligt eller mundtligt. Men det første giver mest mening, da det kan være svært at bevise, hvad en mundtlig aftale har indeholdt. Spørg derfor altid efter tilbuddet på din Renovering på skrift, så er der aldrig nogen tvivl.

Tilbuddet på din renovering indeholder typisk en udførlig beskrivelse af omfanget af håndværkernes arbejde:

  • Arbejdsopgaver der bliver udført
  • Aftalt kvalitet, materialer osv.
  • tegninger eller lign.

Imodsætning til tilbuddet så er et overslag på renovering aldrig bindende. Håndværkeren forpligter sig ikke til at udføre opgaven og har heller ikke bestemt en fast pris. Du kan dermed ikke være sikker på, hvad opgaven vil komme til at koste.

Prisoverslag kan dog være nødvendigt at bruge til visse opgaver, f.eks. hvis det er svært at definere tidsforbruget på opgaven. I stedet for en fast pris vil du så betale for:

Hvordan takker man nej til et håndværkertilbud?

Det er takket være internettet og tjenester som Voreshåndværker lettere end nogensinde før at indhente byggetilbud. Faktisk er det muligt at indhente en stak tilbud på under ét minut. Lyder det som sød musik i dine ører, så har du gjort klogt i at besøge landets største tilbudsportal inden for byggebranchen. Vi sørger nemlig for, at du kan indhente tilbud fra nogle af landets mange pålidelige byggefirmaer.

Vi samarbejder kun med profesionelle håndværkere.

Hvornår skal man betale en håndværker?

A conto betaling: Du kan fx. få en regning hver måned for det arbejde, der er lavet.Ratebetaling: Du betaler, når håndværkeren er nået til en nærmere bestemt fase i byggeprocessen, fx når fundamentet til den nye tilbygning er støbt.Regning: Får du lavet en mindre byggeopgave, er det almindeligt at betale, når arbejdet er færdigt. Hvis du betaler efter regning, betaler du for det antal timer, som håndværkeren har brugt på arbejdet. Du skal i den sammenhæng huske på, at man også skal betale for den tid, som håndværkeren eventuelt har brugt på værkstedet, på transport, på at købe materialer, at køre affald væk mv.OBS! Forudbetaling kan ikke anbefales, da du risikerer at miste dine penge, hvis virksomheden går konkurs, inden varen er leveret, eller arbejdet er udført.

Holder du et større beløb tilbage end det, du har ret til, kan byggevirksomheden kræve renter efter rentelovens regler.