:

Hvad kan jeg lave i vinterferien?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan jeg lave i vinterferien?
 2. Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?
 3. Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?
 4. Hvad kan man lave i vinterferien i Jylland?
 5. Hvad kan man lave med sin kæreste?
 6. Hvad kan man lave uden for?
 7. Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?
 8. Hvilke aktiviteter kan man lave?
 9. Hvad er der af indendørs aktiviteter?
 10. Hvad kan man lave 2 personer?
 11. Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?
 12. Hvad kan man lave når man keder sig alene?
 13. Hvad kan man lave spontant?
 14. Hvad kan man lave 2 venner?
 15. Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?

Hvad kan jeg lave i vinterferien?

Fik I ikke booket årets skiferie, men vil I alligevel gerne mærke suset – og måske teste familiens yngstes evner på ski?

Næsten lige så snart dit barn kan gå, kan det også stå på ski. Junior skal i hvert fald ikke være særlig gammel for at få en sjov dag i sneen sammen med mor og far. I det sydlige Sverige finder du blandt andet Mullsjö og Vallåsen, som både har kælke- og børnebakker. Tjek Visit Sweden for flere muligheder.

I kan også tage en tur på pisten på Copenhill på Amager i København. Den øverste del af skibakken bliver katagoriseret som en sort/rød pist, mens den midterste og nederste del er kategoriseret som en blå/grøn pist. Derudover er der slalom bane, freestyle-park og også et område for de mindste skiløbere.

Overalt i landet ligger der sjove svømmehaller, og de fleste har et lunt babybassin, som det er hyggeligt at plaske rundt i, så hele familien kan komme afsted. Skal oplevelsen være lidt vildere, så gå efter de store badelande såsom Lalandia, DGI-byen og Aqua Forum Horsens, der byder på bølgebrus og palmesus i næsten sydlandske temperaturer.

Heldigvis behøver du ikke være vinder af Den Store Bagedyst for at lave lækre kager med dit barn, og de fleste børn synes, at det er tophyggeligt at bikse ting og sager sammen i køkkenet. I bund og grund består de fleste kager af nogle ganske få ingredienser, der lige skal blandes, hæve og en tur i ovnen. Hvis det er svært for dit barn selv at røre rundt, kan han måske komme mel og bagepulver i skålen. Dit større barn vil synes, at det er hyggeligt at pynte den med glasur eller krymmel.

Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?

Der er masser at give sig til i vinterferien, men spørgsmålet er bare, hvad I har mest lyst til.

Her finder I idéer alt efter, hvem I skal finde aktiviteter til, eller hvad I vil lave.

Der må godt ske noget, der er ekstra spændende for børnene, når det nu er vinterferie.

Selvom det er vinter, kan du sagtens tage ud i naturen. Det kræver bare en hue og nogle varme støvler.

Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?

Der er lagt op til fastelavnsstemning og kreativitet i DAC. Nyd en fastelavnsbolle imens du pynter fastelavnsris i arkitektonisk stil eller bygger LEGO® arkitektur til Månen. Traditionen tro afholdes også tøndeslagning foran BLOX-bygningen for børn i alderen 2-11 år med godteposer og ansigtsmaling. Vær opmærksom på at sidstnævnte kræver tilmelding.

Læs mere om de forskellige aktiviteter i DAC i vinterferien, og hvordan du tilmelder dig: Det sker i vinterferien - Dansk Arkitektur Center - DAC

Hvad kan man lave i vinterferien i Jylland?

Der venter masser af store oplevelser for hele familien i vinterferien, ikke mindst på Musikmuseet, som åbner Københavns fedeste lydlegeplads. Fotograf: Kasper Kristoffersen, Musikmuseet København

Hvad kan man lave med sin kæreste?

Vi starter med at holde i hånd. Okay, du kunne også holde din mor i hånden, men ellers er det ikke ligefrem noget, du gør med andre mennesker.

Hvad kan man lave uden for?

Hvis vejret er til det, er det klart hvor turen skal gå hen: Udenfor!

Her får du idéer og inspiration til ting, man kan lave udenfor.

Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?

I Kalvehave Labyrintpark er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange labyrinter, hvori forskellige opgaver skal løses. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have eller køb frokosten i parkens café.

I Kalvehave Labyrintpark er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange labyrinter, hvori forskellige opgaver skal løses. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have eller køb frokosten i parkens café.

Midt i den sjællandske natur har et 45 meter højt skovtårn rejst sig – og det har en helt særlig udsigt. Bestig den 650 meter høje spiralformede rampe, der snor sig igennem trækronerne og oplev naturen på en helt unik måde. I klart vejr kan du se Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og højhuset Bella Sky på Amager. Camp Adventures skovtårn er nemlig det højest tilgængelige punkt på Sjælland, så du kan se mere end 25 kilometer ud over den sjællandske natur.

Dybt under Søndermarkens grønne græs finder du Cisternerne. Det gamle vandreservoir, der fra 1859 til 1933 forsynede hovedstadens borgere med rent drikkevand, danner nu ramme om fantastiske kunstoplevelser og arrangementer. Væk alle sanserne og gå på opdagelse i det 4320 m2 store underjordiske univers med drypsten, granitvægge og labyrintiske søjlegange.

I Sagnlandet Lejre kan du på egen krop opleve, hvordan det var at leve i Danmark i gamle dage. Her finder du nemlig huse og miljøer fra både stenalder, jernalder, vinkingetid og 1800-tallet. Her kan I lære at bage brødkiks og kværne korn som jernalderbonden gjorde det eller udfordre vinkingerne i en sværduel. Det er også muligt at hilse på de små geder og lave snobrød på bål.

Møns Klint er fyldt med oplevelser, og du kan ikke undgå at blive fascineret af de 128 meter høje, hvide klipper, der rejser sig over det tyrkisgrønne hav. Hvis I tager forbi GeoCenter Møns Klint kan I rejse 70 millioner år tilbage i tiden og opleve Danmarks fortid på en sjov og interaktiv måde. Hop en tur i sciencecenterets 3D-biograf eller udforsk én af deres mange interaktive udstillinger.

Sejl ud i naturen og tag børnene med på kanotur på Mølleåen og søerne nord for København. Udforsk Furesøen, hvor du kan finde små sandstrande, skovklædte kyster og udnytte de gode fiskemuligheder. Eller tag en tur ned ad den hyggelige Mølleå - I bestemmer selv, hvor mange timer I vil leje kanoen. Pak madkurven og fiskenettet til en hyggelig dag på vandet.

Ordrupgaard Kunstmuseum udvidede i 2016 med en kunstlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig under åben himmel. Her inviteres til leg og sanseoplevelser - formålet med kunstlegepladsen er nemlig, at værkerne skal give både børn og voksne lyst til at bruge kunsten på en ny og friere måde end i det traditionelle museumsrum. Her kan man både klatre, hoppe og løbe igennem værkerne. OBS: Lukket i vinterhalvåret.

Hvilke aktiviteter kan man lave?

 • Bage muffins, boller med glasur eller vafler med frugtfarve
 • Så karse
 • Lave en hjemme-biograf med hjemmelavede biograf- og popcornbilletter
 • Klippe gækkebreve
 • Lave et hjemmespa
 • Dryppe stearinlys
 • Lave perler 
 • Sy noget af stofrester
 • Male
 • Spille brætspil
 • Lege med modellervoks
 • Samle puslespil 

Hvad er der af indendørs aktiviteter?

JumpingFun er en Trampolinpark på 2000 m2.

Springkonkurrencer, battlebeam, Walk-the-Wall, Jump-Tower, Chaser battle, Dodgeball, 60 trampoliner, airbag, skumgrave og air track. Hos Jumping Fun hopper ...

Hvad kan man lave 2 personer?

At bruge tid sammen med venner er ikke kun fantastisk, fordi det hjælper dig med at skabe minder, men også på grund af de fordele, der følger med det.

Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?

Inviter til en olympisk turnering hjemme i haven. Det kan være en femkamp eller en tikamp, og du kan endda strække turneringen over flere dage. Planlæg konkurrencerne på forhånd: Hvem kan løbe hurtigst hen til hækken og tilbage? Hvem kan bedst ramme en hulahopring med en basketball? Lad alle prøve alle discipliner, og sørg for at tælle point sammen. 5 point til den bedste, 4 til den næstbedste osv. – og når I er igennem alle discipliner, kåres en vinder.

Tag en bus, du aldrig har taget før. Stå af på et stoppested, du ikke kender, og gå hjem derfra. Er du bange for, at der bliver for langt, så gå eksempelvis en time, vend om og gå tilbage til busstoppestedet igen. Hvis ikke du har hang til den helt ukendte, uplanlagte tur i sommerlandet, så tag en bus til en skov eller strand, du har aldrig har besøgt. Gå på opdagelse der. Husk et kort, så du kan finde hjem igen – og en mobiltelefon med masser af strøm, så du kan ringe efter et lift, hvis fødderne bliver for trætte.

Er der noget bedre end is? Ja! At lave sin egen is i en skål. Den billigste – og sjoveste – isbar får du, hvis du køber én slags is, for eksempel vaniljeis eller chokoladeis, i supermarkedet. Brug i stedet kræfter på at finde en masse forskellige slags toppings: bananer, popcorn, saltstænger, vingummi, blåbær, kokos, marmelade, krymmel, chokoladeknapper eller små chokoladestykker. Kun fantasien sætter grænser – og det er en eminent måde at komme af med en lille rest og dermed mindske sit madspild. Giv alle en kugle is i deres egen skål, og lad så børnene/de voksne/gæsterne selv hælde toppings på.

Hvad kan man lave når man keder sig alene?

Hvor mange mapper med gamle worddokumenter ligger efterhånden og roder rundt på dit skrivebord? Sikkert en hel del. Sæt en dag af til en gennemgå det hele, gem vigtige ting på en harddisk og slet alt det, du aldrig kommer til at åbne igen. Når du er færdig med det, så sluk computeren og gennemgå den udenpå. Tastaturet på din computer kan nemlig være dækket af op til fem gange så mange bakterier som et offentligt toilet. Klamt, ikke? I de kommende uger, får du rig mulighed for at rengøre alle hjørnerne på tasterne, som du rører ved hver dag. Mere veloplagt tidspunkt findes nok ikke! Her guides du gennem rengøring af et computertastatur.

Du har sikkert en hel skuffe fyldt med tøj, du ikke har haft på de sidste to år. Brug en dag på en gennemgå og prøve det hele. Er der en mulighed for, at glitterblusen får renæssance om nogle år? Hvis nej, så aflevér den i genbrug (ikke hverken i dag eller i morgen, men om et par uger). Hvis ja, så behold den – men læg den væk i en tillukket kasse på loftet eller en bedroller, så den ikke ligger og fylder i skuffen. Til sommer har du sikkert glemt alt om din nedgemte kasse, og så er det, som at få en helt ny garderobe. Smart!

Hvad kan man lave spontant?

I gÃ¥r havde vi besøg af Birthe og hendes kæreste J. Da jeg var nede og besøge hende, snakkede vi om at det ville være hyggeligt hvis de kunne nÃ¥ at besøge os i sommerferien. Mandag aften aftalte vi at de skulle komme tirsdag. For et Ã¥r siden ville det ha´ udløst stress at den værste skuffe, men nu tog jeg det helt stille og roligt. Jeg havde masser af grøntsager fra kasserne og havde allerede en løs plan for hvad jeg ville lave ud af dem. Vi havde jo ryddet op og gjort sÃ¥dan nogenlunde rent i sidste uge, sÃ¥ det gik vi let og elegant hen over. Det var hyggen der skulle være i focus, sÃ¥ mÃ¥tte vi tage resten med et gran salt. Det er sjældent jeg har været sÃ¥ ustresset og nydt forberedelserne til et gæstebud sÃ¥ meget. 

Hvor heldig har man lov at være? Birthe havde taget sin fantastiske Manhattan-style cheesecake m/blÃ¥bær med til eftermiddagskaffen. 

Hvad kan man lave 2 venner?

1. SkønhedsdateDet er altid nemmere at lakere negle og plukke øjenbryn, hvis du har en god veninde ved din side, som kan hjælpe dig. Eksperimenter med seje nye hårfrisurer på hinanden, læg ansigtsmasker og tag et dejligt, langt fodbad. Man kan føle sig som et helt nyt menneske efter sådan en omgang forkælelse!

2. KøkkensjovHvorfor ikke bruge en hyggelig eftermiddag med din veninde i køkkenet? Bag nogle lækre bananmuffins eller den bedste Kit Kat-brownie, og lav noget varm kakao, mens I snakker om livet. Spis den lækre kage, mens I stener alle de gode eftermiddags-serier på sofaen!

Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?

Hjemmesiden anvender cookies og indsamler persondata om din IP, device ID og browser til nedenstående formål. Funktionelle Statistiske Markedsføring Du kan finde yderligere info om hvert formål herunder , og i vores . Oplysningerne videregives til vores , der opbevarer og/eller tilgår oplysninger på din enhed med henblik på at vise tilpassede annoncer og annoncemåling, tilpasset indhold, indholdsmåling, målgruppeindsigter og produktudvikling. Information omkring videregivelse til funktionelle og statistik formål kan findes under indstillinger Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at trykke på ikonet nederste i venstre hjørne af hjemmesiden.

Du kan indstille dit samtykke for hver enkelt tredjepartspartner vi samarbejder med. Udvid hver virksomhed for at se, hvilke formål de bruger data til at hjælpe med at træffe dine valg. I nogle tilfælde kan virksomheder bruge dine data uden at bede om dit samtykke, baseret på deres legitime interesser. Du kan klikke på deres links til privatlivspolitikken for at få flere oplysninger.