:

Hvor skal man spise når man skal i operaen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor skal man spise når man skal i operaen?
 2. Hvor spiser man i nærheden af operaen?
 3. Hvad skal man ha på i operaen?
 4. Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?
 5. Hvad koster parkering ved Operaen?
 6. Hvor meget har Operaen kostet?
 7. Hvornår klapper man til opera?
 8. Er der garderobe i Operaen?
 9. Kan man spise i Tivoli uden at betale indgang?
 10. Hvor skal man spise henne i København?
 11. Hvad koster det at komme i Operaen?
 12. Hvor mange mennesker kan der sidde i Operaen?
 13. Hvad koster en rundvisning i Operaen?
 14. Hvor mange vinduer er der i Operaen?

Hvor skal man spise når man skal i operaen?

Start din aften hos Boathouse! Omgivet af den smukke havneudsigt ved Krøyers plads, og med kun 13 minutters gang til Operaen og Skuespilhuset, er vores restaurant det perfekte sted at begynde din aften inden forestillingen. Vi byder jer velkommen til udforske vores californisk inspirerede koncept og tilbyder vores Teater Menu til en særlig pris alle dage kl. 17.00 / 17.15 / 17:30 / 18:00.

Book her

Hvor spiser man i nærheden af operaen?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Hvad skal man ha på i operaen?

Jeg skal for første gang ind og se en opførsel i Det Kongelige Teater i weekenden, og jeg er meget i tvivl om hvordan man er klædt derinde. Jeg har hørt at man er fint klædt på, men hvor fint er det? Er der nogen der har været derinde som kan fortælle mig noget om hvad andre havde på, eller hvad i selv havde på? På forhånd tak

0 synes godt om

Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?

Kom bag murene på nogle af landets største kulturinstitutioner, når Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene inviterer til rundvisning.

Rundvisningerne giver publikum et unikt indblik i de ikke helt almindelige arbejdspladser, der til daglig beskæftiger et hav af mennesker i meget forskellige funktioner både før, under og efter tæppefald.

Hvad koster parkering ved Operaen?

Skal du besøge Christianshavn eller Christiania kan du parkere gratis på Refshalevej i op til 3 timer. Du skal forvente at gå 5-15 min. fra din bil, for at nå ovenstående attraktioner. Hvis du har værdigenstande i din bil anbefales det kraftigt at du ikke parkerer på Refshalevej, da området er mere øde end de fleste steder tæt på København.

VIGTIGT: Der bliver givet rigtig mange p-afgifter (bøder) på Refshalevej, da folk parkere for tæt på den fuldt optrukne midterlinje, midt på vejen. Der skal være minimum 3 meter fra bilen til midterlinien.

Hvor meget har Operaen kostet?

I en kronik i Politiken i 1999 foreslog operasanger Stig Fogh Andersen at opføre et operahus i København. I sine erindringer fra 2018 siger han, at han er lige ved at fortryde det. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal købte Dokøen for 120 millioner og bekendtgjorde i 2000, at den ville donere et operahus til det danske folk. Fonden ville betale opførelsen, og Det Kongelige Teater skulle varetage driften. Der var to betingelser for donationen: Fonden skulle vælge beliggenheden samt arkitekten.[1] Beliggenheden blev på grunden på Holmen i København, der var købt i 1999, lige over for Amaliehaven og som blev en del af Amalienborgaksen. Udgravningerne begyndte i august 2001, og i oktober præsenteredes arkitekt Henning Larsens projekt for offentligheden. Der kom en del protester, fordi byggeriet gik i gang inden det var forhandlet på plads i kommunen, og udgravningen af grunden begyndte inden huset var færdigtegnet. I oktober 2002 præsenteredes en revideret model med en ændret glasfacade. "Operaen København" blev forkortet til "Operaen", da det oprindelige navn blev fundet for tungt og langt.[1]

Operahuset blev overdraget i oktober 2004 til statsminister Anders Fogh Rasmussen på vegne af den danske stat og Det Kongelige Teater.

Den 15. januar 2005 åbnede Operahuset med en gallaforestilling (se programmet nedenfor) med gæster fra ind- og udland. Dronningen, andre medlemmer af kongefamilien, regeringen, bygherren Mærsk Mc-Kinney Møller, ambassadører samt repræsentanter fra erhvervslivet, kulturlivet og det offentlige var med ved åbningen.

Det samlede etageareal i bygningen er ca. 41.000 m² fordelt på 14 etager, heraf 5 under jorden. De 7.000 m² bruges til de to scener og en foyer og 12.000 m² er under jorden.

Den ene scene, kaldet Store Scene har plads til mellem 1.492 og 1.703 tilskuere afhængigt af, hvor stor orkestergraven er til den enkelte forestilling.[4] Den kan rumme op til 110 musikere.[5] Pladserne er fordelt på traditonel vis, med pladser på gulvet og på de tre balkoner. Den anden scene Takkelloftet kan maksimalt rumme 180 tilskuere. Selve rummet, der kaldes en "black box", kan laves om, så det passer bedst muligt til forskellige kunstformer, og rummer blandt andet 13 flytbare tårne.[6]

I foyeren er der en café og en restaurant. Derudover er der ca. 1.000 rum til prøvesale til opera, ballet, orkester, omklædningsrum og lignende.

Hvornår klapper man til opera?

Klassisk musik kan være meget højtidelig og i generationer har den været omgærdet af en næsten logeagtig arrogance, der har udfoldet uofficielle regler for påklædning, sidden, hosten, klappen, og hvad der ellers hører sig til. Et ondt øjekast sendt fra rækken foran, fordi man har forbrudt sig mod et eller andet.

Heldigvis er de tider forbi, og vi kan nu læne os betydelig mere afslappet tilbage og være en del af en stor musikoplevelse med et symfoniorkester og et publikum, som er kommet for at nyde det efter devisen: Lad det være en glæde. Der er ingen dresscode til en klassisk koncert, mange har taget pænt tøj på, mens andre kommer i deres hverdagstøj.

Er der garderobe i Operaen?

If you don't find what you are looking for here, please contact us at [email protected] or by phone (+47) 21 42 21 21.

 • Monday–Saturday: 11–22 hrs (or until the end of the performance)
 • Sunday: 12–22 hrs (or until the end of the performance)

Kan man spise i Tivoli uden at betale indgang?

Vi byder indenfor i vores eventyrlige restaurant i den gamle have. 

Brdr. Prices restaurant i Tivoli er en klassisk bistro fra det franske og danske køkken fyldt med hjemlighed, hygge og personlighed.Vores familie har et vist tilhørsforhold til den gamle have – vi føler os på en måde lidt i familie med den. Det skyldes først og fremmest vores forfædres arbejde med pantomimetraditionen både på og bagved scenen. Det var derfor med stor glæde, at vi overtog vores smukke restaurant i Tivoli. Vi håber, at vores families gøgler-gen skinner tydeligt igennem i indretningen og i helhedsoplevelsen af stedet!

Hvor skal man spise henne i København?

Som en metropol i gastronomisk verdensklasse, venter der store madoplevelser, når du besøger København. Fra allerøverste hylde med Michelinstjernerne til det varierede og brede udvalg af restauranter, hvor du får høj kvalitet for relativt beskedne penge. Og så selvfølgelig kaffebarerne, vinen og den tiltrængte frokost med smørrebrød. Du finder det bedste af det hele lige her.

Hvad koster det at komme i Operaen?

West Side Story foldes ud i det store format i de smukke rammer på Operaens Store Scene.

 • Læs mere om West Side Story her.
 • Læs mere om Romeo & Julie her.
 • Læs mere om Jeg er jo lige her her.
 • Læs mere om Ebberød Bank 2.0 her.
 • Læs mere om Hobbitten her.
 • Få tips til at gå i teatret her.
 • Se de andre forestillinger i sæson 2020/2021.

De bedste pladser er parket, række 8-10 midtfor. Hvis du kommer for langt bagud på parket, kan det være en fordel at rykke op på 1 balkon, men ellers er balkonerne ret langt væk.

Der er plads til cirka 1.330 personer på Gamle Scene. Stærekassen (også kaldet Nye Scene) har plads til 440 personer, og Operaen på Holmen har 1.500 siddepladser og 56 ståpladser på Store Scene. På Takkelloftet i Operaen er der plads til cirka 200.

Hvor mange mennesker kan der sidde i Operaen?

 • Bedre pladser i teatre er IKKE en myte
 • Hvor er de bedste pladser?
 • Bedste sted at sidde i Sydney Opera House
  • Koncert hal
   • Koncertsalssæder med den bedste udsigt
   • Koncertsal sæder med den bedste værdi
  • Joan Sutherland Teater
   • Sæder med den bedste udsigt
   • Værdi for pengene pladser
  • Dramateater
   • Sæder med den bedste udsigt på Drama Teater
   • Værdi for pengene pladser på Drama Theater
  • Playhouse
   • Sæder med den bedste udsigt på Playhouse
   • Værdi for pengene pladser på Playhouse
  • Studiet
  • Utzon Værelse
  • Forpladsen

Hvad koster en rundvisning i Operaen?

Er I en virksomhed på 10 personer eller flere, får I 10% grupperabat på jeres billetter. Bestillinger skal betales en måned efter bestillingsdatoen.

Det er også muligt at bestille en pakke med f.eks. rundvisning og/eller middag før forestillingen. 

Ring til Billetcentrets Erhvervsafdeling på 25 51 76 32 og hør mere eller send en email til [email protected]

Hvor mange vinduer er der i Operaen?

Massivt egetræ fra de mange gangbroer, der leder op til Operaen på Holmen i København.

Der er her tale om en hel bjælke, hvor alle fire sider er rustikke.