:

Hvor kører Tour de France i Roskilde?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor kører Tour de France i Roskilde?
 2. Hvor er Tour de France startet?
 3. Hvor og hvornår starter Tour de France 2023?
 4. Hvor er første etape?
 5. Hvad tid starter Tour de France i Roskilde?
 6. Hvornår kører Touren fra Roskilde?
 7. Hvor meget får Jonas Vingegaard i løn?
 8. Hvor meget taber man sig i Tour de France?
 9. Hvor meget får man for at vinde Tour de France?
 10. Hvor mange minutter mellem enkeltstart?
 11. Hvad tid starter første etape?
 12. Hvornår starter de i Roskilde?
 13. Hvor mange mennesker så Tour de France i Danmark?
 14. Hvor mange tager på Roskilde?
 15. Hvad får man ved at vinde Tour de France?
 16. When is the Tour de France 2022?
 17. How will Tour de France affect Roskilde?
 18. When does Tour de France start?
 19. What will happen to Roskilde on the 2nd of July?

Hvor kører Tour de France i Roskilde?

udinaturen.dk uses first and third-party cookies to optimize and personalize content, analyse it's traffic, and provide social media features. Third-parties may use cookie information for behavioral retargeting. 

Necessary

Hvor er Tour de France startet?

I år arrangeres Tour de France for 100. gang. Her får du øyeblikkene fra historien til det legendariske rittet år for år.

Publisert: 28.06.2013 01:54

Hvor og hvornår starter Tour de France 2023?

Første etape af Tour de France 2023 køres i Bilbao i det nordlige Spanien, inden touren går løs i Frankrig. Flere danske ryttere forventes at stille til start. På 1. etape venter 3.300 højdemeter, hvor flere skrappe og stejle stigninger kan skabe forskelle. På 2. etape venter Jaizkibel-stigningen 20 kilometer fra mål. Den kommer til at trække tænder ud, da den er otte kilometer lang og stiger med 5,4 procent i gennemsnit.

Kampen om Tour de France-tronen kommer som altid til at stå mellem en bred vifte af store stjerner og spændende talenter. Sidste år vandt danske Jonas Vingegaard, der kører for det hollandske storhold Jumbo-Visma, Tour de France foran sin ærkerival, sloveneren Tadej Pogačar.

Hvor er første etape?

SE VUELTA A BURGOS, TOUR DU LIMOUSIN OG ARCTIC RACE OF NORWAY UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

DELTAG I VUELTA-MANAGERSPILLET

Hvad tid starter Tour de France i Roskilde?

Rytterne kan cykle i meget vind på turen over Storebælt. Arkivfoto. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Der køres tre etaper i Danmark fredag den 2., lørdag den 3. og søndag den 4. juli 2021.

Hvornår kører Touren fra Roskilde?

Og hvilken fest det bliver! Tour de France bliver den største sportsbegivenhed der nogensinde er blevet afholdt i Danmark og dét går lige i hjertet her hos os ved Fri BikeShop. Vi glæder os helt vildt til at hylde cykelsporten - kan du heller ikke vente? Så læs med her.

Tour de France er verdens største cykelløb og det er den tredjestørste tilbagevendende sportsbegivenhed i verden næstefter OL og VM i fodbold. Touren løb for første gang af stablen i år 1903 og har kun været afbrudt af verdenskrigene i år 1915-1918 og 1940-1946. Den seneste udgave af Tour De France i 2019 var derfor den 106. udgave.

Helt basalt er Tour de France et etapeløb der køres over tre uger i juli måned med to hviledage undervejs. I 1906 blev der i alt tilbagelagt 2428 km, men antallet af kilometer er sidenhen steget, hvor der senest i 2019 blev tilbagelagt 3430 km. Rytterne konkurrerer både om at vinde løbet sammenlagt, men også om at vinde en eller flere af løbets etaper.

Hvor meget får Jonas Vingegaard i løn?

Vi må derfor erkende at Jonas Vingegaards løn er vanvittig Han kommer aldrig til at mangle noget, og skal ikke tænke over prisen på en kop kaffe på verdens dyreste steder. Med den løn Jonas Vingegaard modtager.

Vi må forvente at Jonas Vingegaard må få en betydelig lønforhøjelse i 2023, efter den sensation han leverede i 2022. Hans agent må være overlykkelig efter han sikkert score kassen i salær eller provision. Jonas Vingegaards løn er helt sikkert blandt de højeste i cykelsporten lige nu og de næste mange år fremover.

Hvor meget taber man sig i Tour de France?

Tænk at skulle spise, hvad der svarer til ni Big Macs om dagen, ventilere 13.000 liter luft op ad et fransk bjerg og frygte, at den næste nedkørsel kan blive din sidste i årets Tour de France.

I sofaen sidder de fleste sportsinteresserede i disse dage og følger rytterne i det franske. De slanke cykelryttere er omgivet af det ene flotte château efter det andet, kæmpemæssige vinmarker og finurlige franske gestusser på markerne, der bliver opfanget af den velkendte tv-helikopter med den endnu mere velkendte summen på tv-signalet.

Hvor meget får man for at vinde Tour de France?

Jonas Vingegaard ligger stadig lunt i svinget til at vinde årets Tour de France - og indkasserer en mindre millionpræmie.

Snart er rytterne halvvejs i Tour de France, og den gule trøje sidder stadig godt plantet pÃ¥ Jonas Vingegaard. 

Hvor mange minutter mellem enkeltstart?

Med sin sejr på dagens enkeltstart gav Jonas Vingegaard Jumbo-Visma den første etapesejr i årets Tour de France. Dermed ender han den tørke, der har været gennem årets Tour indtil videre, hvor holdet flere gange har forsøgt sig uden held.

Jonas Vingegaard har nu ført det samlede klassement i Tour de France efter sammenlagt 22 etaper gennem tiden. Dermed overgår han Pogacar på 21 og rykker op på siden af Greg Lemond, Joop Zoetemelk og Laurent Fignon.

Ifølge Cycling Statistics var Vingegaard 4,4 sekunder per kilometer hurtigere end andenpladsen Tadej Pogacar på enkeltstarten.

Det er den suverænt største margin per kilometer mellem nummer ét og to på en WorldTour-enkeltstart siden 2014, skriver mediet.

Nærmeste forfølgere på listen er Tirreno-Adriatico tidligere i år (Filippo Ganna med 2,4 sekunder til Lennard Kämna) og Giro d'Italia 2019 (Primoz Roglic med 2,4 sekunder til Simon Yates).

Hvad tid starter første etape?

Dette års udgave af den danske rundtur, PostNord Danmark Rundt, starter i det nordjyske, nærmere bestemt i Danmarks 4. største by, Aalborg. Der venter rytterne en knaldhård rundstrækning, da feltet skal forcere de to kendte bakker Skovbakkevej og Nordtoft. 

Hvornår starter de i Roskilde?

Vælg

Ja, jeg vil gerne modtage mails med nyheder og markedsføringsrelateret indhold fra Fonden Roskilde Festival og Foreningen Roskilde Festival vedrørende deres aktiviteter. Du kan forvente at modtage en til to mails om måneden med nyheder og marketingsføringsmateriale. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail. Læs mere om, hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores persondatapolitik.

Hvor mange mennesker så Tour de France i Danmark?

Der skal ske noget med den ikoniske bygning, der huser biografen Palads.

I en pressemeddelelse fra Nordisk Film har firmaet sendt tre skitser ud, der alle er i spil til at blive den udvikling, som bygningen skal igennem for at følge med tiden.

Hvor mange tager på Roskilde?

Lørdag blev Roskilde Festival nummer 51 skudt i gang. I den næste uge er det Danmarks fjerdestørste by.

Roskilde Festival 2023 finder sted fra 24. juni til 1. juli. Lørdag åbnede dørene til campingområdet, hvor gæsterne kan begynde at slå telte op og skrue op for musikken.

Hvad får man ved at vinde Tour de France?

Når Tour de France starter d. 1. juli 2023 kan det franske cykelløb fejre 120-års jubilæum. Det første Tour de France løb nemlig af stablen d. 1. juli 1903, og forløb over seks maratonetaper. Cykelløbet har dog været aflyst pga. Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig, og derfor er årets Tour de France den 110. udgave. 

De klart største favoritter er danske Jonas Vingegaard, som vandt Tour de France 2022, og sloveneren Tadej Pogacar, som vandt i 2020 og 2021.

Sammen med De Olympiske Lege og VM i fodbold hører Tour de France til blandt de største idrætsbegivenheder i verden, og efter Jonas Vingegaards samlede sejr i 2022 er cykelløbet ikke blevet mindre populært på dansk grund. Over tre uger i juli hvert år danner de franske landeveje ramme om store sejre, drømme og nederlag i det, der af mange bliver kaldt verdens hårdeste cykelløb. Løbet tryllebinder cykelfans over hele kloden – mellem 12 og 15 millioner tilskuere fra mere end 60 nationaliteter følger hvert år Tour de France ude på etaperne. Men der er også en bagside af medaljen, nemlig doping. I de senere år har der været massivt fokus på at bekæmpe dopingmisbrug inden for cykelsporten efter en årrække med den ene dopingskandale efter den anden. I 1990’erne kulminerede dopingafsløringerne under Tour de France i 1998. Et årti senere var der stadig problemer, da bl.a. den danske cykelrytter Michael Rasmussen blev hevet ud af løbet af sit hold, fordi holdet mente, at han for at undgå dopingtest havde skabt usikkerhed om, hvor han opholdt sig før løbet. I 2012 kom det frem, at den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong havde dopet sig under alle sine sejre, og han blev frataget titlerne.

I Tour de France er der tradition for, at de første par etaper køres uden for Frankrig, og i 2022 kom Touren til Danmark for første gang. Løbet begyndte i København, hvorefter rytterne kørte over Sjælland og Fyn til Jylland på de følgende to etaper, inden Touren fortsatte på de franske landeveje. I forbindelse med præsentationen af de tre Tour-etaper på dansk grund kom også en anden stor nyhed: et helt nyt Tour de France for kvinder, hvor rytterne i 2022 skal ud på otte etaper over godt 1.000 kilometer med start i Paris og afslutning på bjergstigningen La Super Planche des Belles Filles i bjergkæden Vogeserne i det nordøstlige Frankrig.

Den danske cykelrytter Bjarne Riis hyldes for at have vundet Tour de France i 1996. Klip fra DR den 22. juli 1996.

Tour de France omtales ofte som 'verdens hårdeste etapeløb'. For en professionel cykelrytter er ’Touren’ det mest prestigefyldte løb, man kan vinde gennem hele året. Med en længde på mellem 3.000 og 4.000 kilometer – den præcise længde varierer fra år til år – er det verdens længste etapeløb.

I Tour de France konkurrerer rytterne dels om at vinde løbet sammenlagt, dels om at vinde én eller flere af løbets etaper. Løbet afvikles over ca. tre uger i juni og juli måned, hvor der køres omkring 20 etaper. Det mest prestigefyldte er at vinde løbet sammenlagt og dermed den gule trøje. Den gule trøje skifter ofte ejermand i løbet af Touren, da det altid er den rytter med den hurtigste samlede tid, der bærer trøjen. Løbet er en stor kulturbegivenhed, ikke mindst i Frankrig. Det har en helt særlig betydning, hvis en fransk cykelrytter kan vinde på den franske nationaldag, Bastille-dagen, den 14. juli.

Tour de France er også det cykelløb i verden, der har det største præmiebeløb. Ifølge TV 2-artiklen ”Så meget har Tour-holdene tjent” (se kilder) var den samlede præmiesum i 2021 på 2.228.450 euro, hvilket svarer til ca. 16,5 millioner danske kroner. Heraf gik ca. 3,7 millioner kroner til sloveneren Tadej Pogacar, som vandt løbet for anden gang i træk. Præmiesummens størrelse har dog mistet en del af dens værdi for rytterne, idet de største penge er at tjene ved de aktiviteter, der følger i kølvandet på en sejr, eksempelvis sponsoraftaler. Samtidig har løbet en mediedækning, der overgår næsten alle andre sportsbegivenheder i verden. I dag står den franske organisation A.S.O (Amaury Sport Organisation), som bl.a. ejer den verdensberømte, franske sportsavis L'Équipe, som arrangør af Tour de France. De mange praktiske forhold omkring løbets afvikling ligger imidlertid også i hænderne på selskabet Société du Tour de France.

Tour de France tilhører gruppen af løb, der er delt op i flere etaper. Der køres én etape per dag i løbsperioden – undtaget de enkelte hviledage, der er indlagt for at give rytterne mulighed for at restituere en smule. Hver etape er i sig selv et cykelløb, hvor der findes en vinder. Rytterne kører alle med et bestemt nummer på cyklen. Løbsledelsen holder øje med dette nummer, når rytterne passerer målstregen. Efter hver etape regner løbsledelsen sig vha. den nyeste tidsteknologi frem til, hvilken rytter der fører i den samlede stilling – også kaldet løbets 'klassement'. Den rytter, der ved løbets slutning har haft den hurtigste køretid på alle etaper tilsammen, vinder Tour de France.

Der køres efter det generelle reglement for etapeløb, der er fastsat af den internationale cykelunion, UCI. Reglerne handler bl.a. om rytternes opførsel på ruten; det er f.eks. forbudt at skubbe til hinanden. Regelsættet suppleres af en samling særligt udformede regler, der er tilpasset Touren. Det er f.eks. forbudt for rytterne at tale i mobiltelefon under etapen. Hvis en rytter gribes i mindre forseelser, idømmes han typisk en bøde på 50-200 schweizerfranc – ca. 350 til 1.400 kroner. Sportsdirektøren for det hold, som rytteren kører for, idømmes også en bøde, da det i sidste ende er sportsdirektøren, der er ansvarlig for, at holdets ryttere følger reglerne. En hyppig forseelse, som ifølge artiklen ”Tour-stjerner straffes hårdt for disse regnbuestriber” (se kilder), udløser en bøde på 200 schweizerfranc, er de såkaldte ”sticky bottles”, hvor rytterne holder lidt for længe fast i vanddunken, når de får den fra servicebilen og dermed bliver trukket af bilen i et par sekunder. Er forseelsen mere alvorlig, kan den straffes med eksempelvis en større bøde, en tids- eller pointstraf eller i sidste ende diskvalifikation. I 2021 fik belgieren Wout van Aert en bøde på 200 schweizerfranc for at have holdt tissepause i vejkanten i løbet af en Tour-etape.

Ruten i Tour de France, der fører rytterne igennem store dele af det franske landskab, er opdelt i etaper. Der er tre hovedtyper af etaper:

 • De flade etaper: Her er ruten – eller det meste af ruten – på flad vej. I den samlede stilling har disse etaper sjældent afgørende betydning, idet der ikke sker store tidsforskydninger i løbets 'klassement'. Det skyldes, at feltet ofte kommer 'samlet ind', og at alle rytterne får noteret samme tid. Som regel bliver de flade etaper vundet af en sprinter, der vinder i en massespurt.
 • Bjergetaperne: Bjergetaperne er de vanskeligste og de mest dramatiske. Her skal rytterne kæmpe sig over flere vanskelige bjergpas. I hver etape inddeles bjergene i fem kategorier efter sværhedsgrad, fra 1, 2, 3 og 4 til 'HC' – 'hors catégorie'. Det er fransk og betyder, at denne stigning er så skrap, at den betegnes som værende uden for kategori. Etaperne er ofte meget afgørende for udfaldet af hele Tour de France. Det er nemlig her, at de væsentligste forskydninger i den samlede stilling finder sted. De er ofte her, at nogle ryttere går ”sukkerkolde”, mens dem, der har ”gode ben” på dagen, kan stikke af og vinde værdifuld tid.

When is the Tour de France 2022?

 • On Saturday , the world’s largest cycling race, the Tour de France, will come to Roskilde and Lejre when the Grand Départ riders cycle through our scenic destination; Fjordlandet.

How will Tour de France affect Roskilde?

 • Roskilde is start city of the 2nd stage of Tour de France which will affect the city centre most of the day on the 2nd of July 2022. The start of the 2nd stage of the Tour de France will have a significant impact on almost all of Roskilde on Saturday the 2nd of July 2022. The area within Ringvejen will be particularly affected.

When does Tour de France start?

 • We've also rounded up the full start list so you can check out which riders will be competing from the start on the continent. When does Tour de France 2022 start? The race started on Friday 1st July 2022 and will run for three weeks. The event will come to an end on Sunday 24th July 2022, with the final stage to be held in Paris.

What will happen to Roskilde on the 2nd of July?

 • The 2nd of July is also the last day of Roskilde Festival, thus traffic to and from Dyrskuepladsen will be heavy. This means that large portions of Roskilde will be affected by closures or temporary roadblocks which can slow the usual traffic and cause longer travel times.