:

Hvad for noget musik hørte man i 90 erne?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad for noget musik hørte man i 90 erne?
  2. Hvad hørte vi i 90 erne?
  3. Hvad kendetegner Musik i 80 erne?
  4. Hvad hørte man i 80 erne?
  5. Hvilke bands og kunstnere var store i 90 erne?
  6. Hvad kendetegner 90erne?
  7. Hvad er 90 er stil?
  8. Hvad hedder et af Danmarks mest kendte band?
  9. Hvad hørte man musik på i 70 erne?
  10. Hvem er den mest hørte musiker?
  11. Hvad hørte man i 1970?
  12. Hvad er hot i 80 erne?
  13. Hvad drak man i 90 erne?
  14. Hvilke sko havde man på i 90 erne?
  15. Hvad er den mest populære musikgenre i Danmark?

Hvad for noget musik hørte man i 90 erne?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Grunge er en musikgenre inden for alternativ rock inspireret af hardcore, heavy metal og indie. Genren blev en kommerciel succes sidst i 1980'erne og først i 1990'erne, og dens mainstreampopularitet toppede mellem 1992 og 1994. Bands fra byer beliggende i den nordvestlige del af USA, såsom Seattle, Washington, Olympia, Washington og Portland, Oregon skabte grunge og var skyld i populariteten blandt det bredere publikum. Genren forbindes ofte tæt med Generation X i USA, da de to begreber blev populære i samme periode. Grunge var et af de tidligste fænomener, der adskilte 90'erne fra 80'ernes popmusik.

Hvad hørte vi i 90 erne?

Hiphop har aldrig været mere cool end på ’The Low End Theory’. Albummet spiller med en moden ro og selvsikker charme, der spænder fra bunden af de jazzede kontrabasgange til frontmanden Q-Tips nasale vokal, der ligger på beatet som en trompetsolo. Attituden er ligeså meget Miles Davis som den er Run-DMC, og det kan være svært at forstå, at gruppens medlemmer kun var 21 år gamle, da de indspillede pladen.

De støvede jazz-samples og eftertænksomme tekster var blot et snapshot af New Yorks rapscene anno ’91, men ’The Low End Theory’ har med årene distanceret sig fra epokens andre hovedværker gennem sin unikke tidløshed. Q-Tips beats emmer af musikalsk finforståelse: Samplingerne komplementerer ikke kun hinanden i toneart, men helt ned i deres grundlæggende feel, som kunne Tip trække de forskellige musikere op af pladernes riller og få dem til at spille sammen.

Albummet blev øjeblikkeligt udråbt til et mesterværk og har inspireret alle fra The Roots og J Dilla til Dr. Dre, men få er nogensinde kommet i nærheden af A Tribe Called Quests ubesværede coolness. EH

Et indspilningsbudget så eksorbitant (angiveligt 250.000 pund), at det nær ruinerede pladeselskabet Creation Records. En bandleder (Kevin Shields) så excentrisk, at optagelserne i 19 forskellige studier ofte foregik bag gardiner med studieteknikerne (16 styks) efterladt i vildrede. Sjældent har en plade været omgærdet af så mange anekdoter som den irske kvartets andet album.

Shields havde en original vision, som indebar guitarer spillet med vibratoarm, så de går ind og ud af stemning, trommeloops og -samples, samt vokaler mixet lavt i en wall-of-sound-produktion. En vision, der for alvor definerede shoegaze-genren med ‘Loveless’ som noget nær den hellige gral.

Bag de tykke guitarteksturer skinner funklende popmelodier i ‘Only Shallow’, ‘When You Sleep’ og ‘I Only Said’, båret af Bilinda Butchers blide vokal. At bandet herefter gik i hi i knap tyve år var kun medvirkende til at maksimere My Bloody Valentines betydning og ’Loveless’ status, som siden har bundet inspirationssløjfer til såvel postrock, dreampop og støjrock. MG

»Here we are now! Entertain us!« Med denne proklamation fossede den alternative rock ind i den kommercielle mainstream. Med et trylleslag blev tre punkrødder fra Seattle et af verdens største bands, anført af ‘Smells Like Teen Spirit’ og de efterfølgende singler ‘Come As You Are’ og ‘Lithium’. Det var symbolsk, at dette album slog Michael Jacksons ‘Dangerous’ af førstepladsen på den amerikanske hitliste. Nu måtte poppens konge abdicere for beskidt og intens guitarrock.

Selv om Nirvanas karriere var kort og Kurt Cobains lys slukkedes alt for tidligt, er såvel hans status, bandets popularitet og ‘Nevermind’s succes vokset støt gennem årerne. ‘Nevermind’ transcenderede de kulturelle sfærer og gjorde grunge til et fænomen, der både indtog modeverdenen og definerede en hel ungdomsgeneration. Det blev cool at være moody og se ud som om man ikke gav en fuck. Omend både Pearl Jam, Alice in Chains og Soundgarden fulgte i grungens kommercielle slipstrøm, stråler ‘Nevermind’s fusion af punkenergi og popmelodier med usvækket styrke.

Nirvana peakede kunstnerisk med opfølgeren ‘In Utero’ (1993), men det er dette album, der står som gruppens defining moment og gjorde Cobain til en ikonisk rocklegende. MG

’Spiderland’ er uden tvivl det album på denne liste, der solgte mindst, dengang det udkom (angivet under 5.000 eksemplarer). Men ligesom den klassiske historie om Velvet Underground – at alle, der købte ’bananpladen’ gik ud og dannede et band – så kan albummets faktiske virkningshistorie siges langt at overskride dets kommercielle performance.

De mørke, kuldslåede landskaber som albummet fremmaler, har nærmest egenmægtigt ageret fødselshjælper for en hel genre: Postrock.

Det fantastiske ved ’Spiderland’ er ikke hvor strukturelt skridsikker og velgennemtænkt musikken er, men hvor stærke følelser, den vækker i sin lytter. Guitarist David Pajo har siden sagt, at albummet bygger på ’teenagetraumer af værste skuffe’, og en af de vedholdende myter, der knytter sig til albummet, tager da også udgangspunkt i historier om medlemmernes sindssyge og tvangsindlæggelser.

Hvad kendetegner Musik i 80 erne?

Billum: Carsten Agerbæk beskæftiger sig professionelt med musik og lyd, både som musiker, tekstforfatter, dj, radiovært og producer. Han har også i mange år været medarrangør af Esbjerg Rockfestival, der er kendt for sit 80'er tema og publikum i udklædning fra det populære årti.

- En grund til at 80'erne hænger ved, var nok bare at musikken var fed, andre vil sige tøjet var lækkert, men i virkeligheden er det vel bare ren nostalgi for os meget voksne teenagere nu i 40'erne og 50'erne, der var unge i det årti, siger Carsten Agerbæk og tilføjer:

Hvad hørte man i 80 erne?

Var man smart i 80'erne, gik man ikke uden for døren uden sin walkman og et kassettebÃ¥nd med sit bedste mix-tape. 

MÃ¥ske en af de mest ikoniske biler fra 80'erne, som er kendt fra bÃ¥de spil, film og tv-serier. Ferrari lancerede Testarossaen i 1984 til Paris Auto Show.

Hvilke bands og kunstnere var store i 90 erne?

De sidste par uger har vi hyldet 90'erne for alt, hvad det gyldne årti har givet os - lige fra musikken til den aparte tøjstil.

Back to Back på Radio 100

Hvad kendetegner 90erne?

1990’erne bliver ofte beskrevet som en parentes i historien, hvor der ikke skete noget særligt. Årtiet, hvor truslen fra atombomben var afblæst, og truslen om terror endnu ikke dominerede dagsordenen. 90’erne er også kendt som det sjove og ubekymrede årti, hvor den danske popgruppe Aqua opnåede international succes med hittet Barbie Girl, det danske fodboldherrelandshold vandt EM-guld, det danske kvindehåndboldlandshold vandt OL-guld og cykelrytteren Bjarne Riis vandt Tour de France – og blæste liv i den nationale stolthed. Efter ’fattigfirserne’ blev 90’erne på mange måder optimismens årti med den endelige afslutning af Den Kolde Krig og en teknologisk udvikling, der gav mulighed for at klone fåret Dolly, spille Snake på Nokias mobiltelefoner og udforske verden online på det hastigt voksende World Wide Web.

Men der var også omfattende arbejdsløshed, som især ramte de unge. Perioden var også præget af nogle meget brutale borgerkrige i Rwanda og på Balkan, der resulterede i folkedrab og tusindvis af mennesker på flugt. Golfkrigen i 1991, hvor USA med en større angrebsalliance bekæmpede Iraks styre, indledte en ny højteknologisk krigsførelse med fjernstyrede missiler og live-transmissioner af nyheder 24 timer i døgnet fra den amerikanske tv-kanal CNN.

En kvart million danskere gik på gaden i København for at give det danske herrelandshold en heltemodtagelse, da de kom hjem efter EM-sejren i fodbold i 1992. DR Nyheder, 1992-27-06.

Efter et årti præget af økonomisk underskud på betalingsbalancen, høj arbejdsløshed, lavvækst, historisk rekord i tvangsauktioner, høje renter og dyre boliglån blev 1990’erne et økonomisk set optimistisk årti. Den socialdemokratiske regering med statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen indførte en såkaldt ekspansiv finanspolitik, der skulle kickstarte dansk økonomi. Regeringen besluttede at gøre det markant billigere at låne penge til huskøb og forbedre mulighederne for at låne penge i boligen. Det gjorde, at danskerne fik flere penge til forbrug og satte mærkbart skub i økonomien. Faktisk gik det så godt med at bruge penge, at finanspolitikken efter et par år igen blev strammet med den såkaldte pinsepakke, som blev vedtaget i 1998 for at bremse forbruget, så økonomien ikke blev det, man kalder overophedet, hvilket betyder, at forbruget bliver kunstigt højt, fordi folk bruger flere penge, end de egentlig har. Årtiet var også præget af en kraftig stigning i aktiemarkedet – særligt for virksomheder, der leverede IT og bioteknologi.

Hvad er 90 er stil?

Var du ung i 90’erne, har du helt sikkert også følt dig super trendy i en underkjole med blondekant ud over dine jeans, og som alle andre gik du sikkert på jagt i både genbrugsbutikker og i din mors og bedstemors gemmere.

Skal du til 90’er fest er underkjolen uden på bukserne et sikkert hit! Tilføj eventuelt en t-shirt eller en rullekrave under kjolen for at fuldende 90’er tøj-looket.

I 90’erne hittede både jakker og jeans i lys denim - og det skulle helst være så hullet, at tøjet knapt nok hang sammen.

Måske skamferede du endda selv dine nyerhvervede jeans for at få det helt rigtige udtryk. Én ting var uden tvivl sikkert: Du krydsede fingre for milde vintre.

Hvad hedder et af Danmarks mest kendte band?

Hvem er hun?Du har måske læst om Josephine Abeba hos Soundvenue før, for vi kårede hendes som en skuespiller, man skulle holde øje med, tilbage i 2021.

Allerede dengang fortalte den spirende skuespiller, at hun også var aktiv som musiker. Det talent demonstrerede Abeba sidste år, hvor hun udgav et stærkt og stilsikkert minialbum.

Hvordan lyder hun?I 2012 fortalte Abeba, at hun var inspireret af Erykah Badu og dennes neo soul, og der er klart en Badu-inspiration i den elegante henkastethed, hun synger med.

Hvem er han?Københavnske Prince Askar er en mand præget af store følelser. Hans liv har været plaget af racisme, vold, ulykke og generationstraumer, hvis vi skal dømme ud fra hans tekstunivers. Sidste år tiltrak han et flot Roskilde Festival-publikum helt uden at have udgivet noget musik ud over den abstrakte forsmag ‘Min kniv er flottere end din’.

Hvordan lyder han?Afskum har stadig ikke udgivet noget, så man ved kun, hvordan han lyder, hvis man har set ham live. Det har vi heldigvis gjort et par gange, og det er en stor oplevelse.

Forestil dig synthlandskaber a la Barselona, lange lyriske strømme a la Bisse og excentricitet a la Fraads. Men blot med aggressionen skruet så højt op, at moshpits nærmest opstår af sig selv midt i Askars voldsomme angstskrig.

Hvem er han?En følsom ung fyr fra København NV med det mest smittende smil, du kan forestille dig. Sidste år spillede han et utal af jobs, blandt andet på Uhørt og Smukfest samt til et Soundvenue LIVE-arrangement.

Hvordan lyder han?August Høyens dansksprogede sange bevæger sig halvvejs mellem blød, tænksom r’n’b (tænk Hans Philip) og mere folksy singer/songwriter-stof.

Når man oplever ham live, har han tit et glimt i øjet, men når han først synger, blotter han sig så meget, at det er svært ikke at blive lidt rørt. En god August Høyen-sang føles som et dejligt langt kram fra nogen, man holder meget af, og som forstår ens følelser fuldt ud.

Hvad hørte man musik på i 70 erne?

"Jeg var Flipper og stolt af det. For fred, fri tjald og naturlighed - hvad det så indebar. Imod atomkraft, EF og en forrykt verden, styret af hvad der virkede som skrigende gamle mænd"

Hvilke kunstnere lyttede de til?

Hvem er den mest hørte musiker?

Tobias Rahim. (Foto: Sebastian Stigsby/PR)

Spotify har netop delt årets lister over de mest streamede sange, artister og album fra 2022, og hvad angår de danske rangeringer, er der især én (stor) mand, der har grund til at smile.

Hvad hørte man i 1970?

When you visit any website, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. This information might be about you, your preferences or your device and is mostly used to make the site work as you expect it to. The information does not usually directly identify you, but it can give you a more personalized web experience. Because we respect your right to privacy, you can choose not to allow some types of cookies. Click on the different category headings to find out more and change our default settings. However, blocking some types of cookies may impact your experience of the site and the services we are able to offer. Cookie Policy

Always Active

Hvad er hot i 80 erne?

Når du skal klæde dig ud i 80’er tøj så tænk Madonna, Fame og Miami Vice. Træning og sundhed slog igennem i starten af 80’erne og det første og meget kulørte, træningstøj kom frem og blev ofte også brugt til hverdag. Benvarmere, pandebånd og skrigende accessoires var hot i alle sammenhænge i 80’er moden. Jakkerne var skræddersyede, enten lange eller taljekorte, til både damer og herrer, og havde store skulderpuder. Ankelsokker i pumps, og bukser stoppet ned i ankelsokkerne var moderne. Man havde gerne lag på lag på, og gerne en netundertrøje. Desuden var over-sized skjorter 80’er mode, ligesom itu-klippede collegetrøjer, gerne med Mickey Mouse tryk på, og stor jeansjakke med oprullede ærmer. Trøjen skulle hænge på skuldrene. Blandt bukser var knickers og skipants med stropper under foden, jeans eller andre bukser var gerne posede foroven og smalle forneden. Herrene havde gerne jakkesæt på med taljekort jakke, hawaiiskjorte og læderslips. Det var på ypperste mode at gå omkring i træningsoveralls – i en eller anden pastelfarve. 80’er håret var puddelpermanentet og touperet, og mændene havde gerne langt hår i nakken. Striber i håret var in, ligesom massevis med hårmousse. Smykkerne var af plast – masser af armbånd og halskæder. Man matchede de hvide plastøreringe med en halskæde med plastkugler, eller gerne flere.

Modefarverne var enten neon eller pastel, neonpink, neongul, mintgrøn, tyrkis eller abrikos. Materialerne var lycra, spandex og blonder, et par halvvanter i blonder var højeste mode! Man sminkede sig også med pastel og neonfarver. Øjenskyggen var lyseblå, mintgrøn og lyserød, neglelakken neonfarvet. Knaldlyserød læbestift og meget rouge.

Til 80’er festudklædning / 80’er tøj – kik i din garderobe, hvis du er typen, som kan lide at spare, kan du også kikke på dine forældres loft. Alternativt slå vejen forbi en genbrugsbutik. 80’er tøj / 80’er mode kan du også lave ved at tage udvalgte dele af almindeligt tøj og bruge det i en forkert sammenhæng, og dertil peppe op med 80’er modedetaljer. Træningsbukser sammen med en stor blazer med opsmøg på ærmerne, massevis med plastarmbånd og touperet hår med neonfarvede hårbånd og mintgrøn øjenskygge, placerer dig direkte tilbage i 80’erne!

Hvad drak man i 90 erne?

Åhhh Københavnerstang. Min absolutte favorit is, og det var altid den jeg valgte når vi fik lommepenge, og måtte gå på tanken for at købe is. Da jeg så pludselig opdagede at man kunne lave den som drink, så var jeg solgt! Den smager himmelsk, og kræver ikke ret mange ingredienser. Win/Win. Opskriften følger herunder:

Hvilke sko havde man på i 90 erne?

90'erne kan nærmest betegnes som et gyldent årti inden for modens historie, og det var herfra, at vi har stiftet bekendtskab med nogle af de mest ikoniske looks og største designere. Er du også fan af 90'ernes mode, kan du med garanti genkende nogle af disse (mere eller mindre) vilde modetendenser fra det forgangne årti.

Hvad er den mest populære musikgenre i Danmark?

Spotify har skuer nok en gang et lille Ã¥rs tid tilbage i kikkerten, Ã¥rets Spotify Wrapped er landet - klar til at give dig enten stolte eller ret pinlige budskaber omkring din personlige musiksmag - og hvem du egentlig lytter mest til, selvom du ikke vil være ved det. 

I samme ombæring har musikstreameren også offentliggjort årets toplister for musik i både Danmark og udlandet - og i år har danske Spotify-brugere været særligt glade for to danske artister: Gilli og Tobias Rahim dominerer lortet!