:

Hvor mange vingårde er der i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mange vingårde er der i Danmark?
  2. Hvad koster en vinsmagning?
  3. Hvem ejer Dyrehøj vingård?
  4. Hvad koster en vingård?
  5. Hvem drikker mest vin i Danmark?
  6. Hvilken vin er mest populær i Danmark?
  7. Hvad er den dyreste vin?
  8. Er vin billigere i Italien?
  9. Er Dyrehøj Vingård solgt?
  10. Hvor gammel er vingård?
  11. Hvilket land laver den bedste vin?
  12. Hvilken by i Danmark drikker mest alkohol?
  13. Hvilket land i verden drikker mest vin?
  14. Hvad er den dyreste vin i verden?
  15. Hvad drikker folk mest i Danmark?

Hvor mange vingårde er der i Danmark?

Rundt i landet findes efterhånden flere vingårde med rundvisninger og salg. Sommelier Kristina Muusmann fra Sæsonmelier guider til danske vinproducenter, som det er værd at besøge - og ikke mindst smage.

En vingårdstur er måske noget, de fleste vil forbinde med en rejse til Frankrig, Italien eller Spanien. Men sådan behøver det ikke længere være. I Danmark er vi nemlig begyndt at producere velsmagende vin, og en af dem, der har besøgt flere danske vinmagere er sommelier og vinformidler, Kristina Muusmann fra Sæsonmelier.

Sæsonmelier er en vinhandel på Prags Boulevard i København, som udover at sælge gode vine også importerer vin, arrangerer vinsmagninger og som arbejder med formidling vin.

Guldbæk Vin er en familiedrevet vingård placeret i Himmerlands bakkede landskab i Nordjylland. Her har Jan og Lone specialiseret sig i hvidvine, som typisk er meget harmoniske, superaromatiske og syrerige.

Hos Guldbæk bruger de den grønne Solaris-drue, som er en utrolig velegnet drue til det danske klima, men de er også på udkig efter nye druesorter. Det betyder, at de har en masse spændende ting i jorden, som jeg i hvert fald ikke havde hørt om før. De har allerede nu en vin klar på druen Riesel, som minder lidt om Riesling, som de fleste kender - dvs. mineralitet, høj syre og citrusfrugt i aroma.

Guldbæk Vin ligger midt i et naturskønt område, og her kan man sidde lidt forhøjet og se ud over markerne, mens man smager de dejlige vine og måske nyder en lille anretning. Det er virkelig et dejligt sted.

Hvad koster en vinsmagning?

Leder du efter den perfekte oplevelsesgave til hende eller ham, der fortjener lidt mere? Eller til en ven, som måske trænger til at komme lidt ud? Så er en vinsmagning med mad inkluderet en meget oplagt gave at give. I hvert fald hvis vedkommende rigtig godt kan lide vin og sætter pris på at smage forskellige slags, og samtidig blive klogere på dem.

Vi har fundet nogle gode gaveeksempler frem på vinsmagninger med mad, forskellige steder i landet og i forskellige omgivelser. På den måde kan du vælge netop det, der passer perfekt til dig og hende eller ham. Det er lidt dyrere, men til gengæld er der dobbelt op på hyggen.

Hvem ejer Dyrehøj vingård?

Folketingspolitiker Jacob Jensen (tv),Carl F. Stub Trock og Tom Christensen fik fredag eftermiddag en snak om, at Dyrehøj Vingaard er truet pÃ¥ sine udviklingsmuligheder grundet lovgivning. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard [email protected]  

Hvad koster en vingård?

De årlige pressebriefinger med kongefamilien foran Chateaux de Cayx kan godt give et stik af misundelse i maven.

For hvem kunne ikke tænke sig at tilbringe sommeren i en liggestol med udsigt til vinmarker og et svalende slot som afbræk i eftermiddagens varmeste timer? MÃ¥ske oven i købet med et glas vin fra egen produktion?

Hvem drikker mest vin i Danmark?

Posted af John Yde, 26/03/2012

Grafikken herover fra The Economist viser, hvem der har det største vin forbrug per person i hhv. 2007 og 2011. Danmark har i 2011 overhalet Tyskland med et årligt forbrug på over 38 liter. Selv om både det franske og italienske forbrug er dalet, så har begge disse lande dog fortsat et betydeligt større årligt forbrug.

Hvilken vin er mest populær i Danmark?

De fleste har deres favoritter – flasker man gerne har på lager til når hverdagen skal være ekstra hyggelig eller til weekendens gastronomiske udskejelser. Men hvilke flasker foretrækker danskerne at have liggende på vinhylden? – Læs med og bliv klorerer på de mest populære vine fra 2021.

Winefamly sender hvert år tusinder af kasser med vin ud til medlemmerne i Danmarks største vinklub. Og de sidste år har budt på mange nye vinvaner når restauranterne har været lukket, og der er kommet helt nye flasker i favoritkategorien – og årets mest populære spænder bredt. Vinklubben Winefamly har hjælpen klar, så du kan finde de helt rigtige vine.

Hvad er den dyreste vin?

Nordjyske RareWine Trading har netop solgt den dyreste flaske vin, der var udbudt til salg på det åbne marked – til den nette sum af 2,4 millioner kr.

Dyre dråber. Så enkelt kan den flaske Romanée-Conti fra 1999 vel bedst beskrives.

Er vin billigere i Italien?

Italienske vine har med rette et fremragende ry, fordi klimatiske forhold og jordforhold på denne halvø tilbyder ideelle betingelser for dyrkning af en lang række druesorter. Vi tilbyder dig de fineste vine fra Italien her. Se frem til toscanske Chianti eller lækker sød Vin Santo, klassikeren blandt italienske dessertvine. Men også uden for Toscana, i Piemonte eller i Sydtyrol har vi de fineste vine klar til dig.

Lær mere om Vin fra Italien

Er Dyrehøj Vingård solgt?

Vingården ligger på Røsnæs ved Kalundborg, som anses for at være det bedste område i Danmark til at dyrke vin. EDC Landbrug Poul Erik Bech har fået til opgave at formidle salget af vingården med 535.000 kvm jord.

Danmarks største vingÃ¥rd, Dyrehøj Vingaard pÃ¥ Røsnæs ved Kalundborg, er netop sat til salg for 39 millioner kr.

Hvor gammel er vingård?

Jonas Vingegaard Rasmussen blev født den 10. december 1996 i Hillerslev og er opvokset i Thy.[4] Her spillede han både fodbold og håndbold.[5] Da 1. etape af Post Danmark Rundt 2007 begyndte den 1. august i Thisted, var Jonas Vingegaard med sin far for at se løbet. Her havde Thy Cykle Ring opsat en hometrainer, som publikum kunne prøve for at se, hvordan det var at køre op ad et bjerg. Derefter blev han meldt ind i klubben og begyndte at cykle. Således fik han sin cykelopdragelse hos Thy Cykle Ring.[4][6] Han cyklede hos Thy-klubben i fem sæsoner, indtil han i 2013 skiftede til Aalborg Cykle-Ring.[7] Som 16-årig formåede Vingegaard at bestige Alpe d'Huez på 42 minutter.[8] Da Vingegaard skulle køre det sidste år som juniorrytter, skiftede han i 2014 til Odder Cykel Klub. Her fik han i 2015 Christian Moberg som træner. Da han blev seniorrytter, måtte kan kæmpe meget for at rykke fra den danske C-klasse til A-klassen, da han ikke fik de store resultater i løbene.[9] Da Odder-klubben fra starten af 2016 etablerede et U23-hold, kom resultaterne for Jonas Vingegaard. Han kom i foråret på podiet ved et A-løb i Aalborg, og i maj vandt han en afdeling af Pinse Cuppen i Hammel, hvor rytterne flere gange skulle op ad stigningen ved Pøt Mølle.[10]

Hvilket land laver den bedste vin?

Det er et par år siden vores sidste artikel på verdens bedste vinlande. De seneste statistikker over de bedste vinproducerende lande vil forbløffe dig. For eksempel vidste du, at Kina nu er i top 5?

6,8 milliarder liter er vin nok til at fylde et område på 99 byblokke på Manhattan 40 fod højt –Det er over 3 etager højt.

Hvilken by i Danmark drikker mest alkohol?

På ti år er danskernes alkoholforbrug faldet, men vi er stadig det land i norden, der drikker mest og har tidligst debutalder for alkohol.

Udgivet den 22 november, 2019 – Af August Merved

Hvilket land i verden drikker mest vin?

Få svar på alle dine spørgsmål om vin At vin smager dejligt og at det er en stensikker måde at skrue op for hyggen på - det kan de fleste af os blive enige om. Men hvad med alle de andre spørgsmål omkring vin: Er vin vegansk? hvor i Danmark bliver der drukket mest vin? og hvor meget vin skal man beregne pr. person til en fest? Alt det - og meget mere får du svar på her.

Hvad er den dyreste vin i verden?

Nordjyske RareWine Trading har netop solgt den dyreste flaske vin, der var udbudt til salg på det åbne marked – til den nette sum af 2,4 millioner kr.

Dyre dråber. Så enkelt kan den flaske Romanée-Conti fra 1999 vel bedst beskrives.

Hvad drikker folk mest i Danmark?

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er vores forbrug af rødvin, fra 2006 til 2015, faldet med 20%, mens hvidvinen er steget med 10%, de mousserende vine med 57%, og Champagne, med intet mindre end 77%. Ganske markante ændringer i vores drikkevaner. Gælder det så også, hvor vi køber vores vin?

I 2006 solgte Coop, Dansk Supermarked og Dagrofa 80% af al vin på det danske marked. I dag, 10 år senere, er deres markedsandel steget yderligere til 83% med kun 17% til fordeling blandt de mange øvrige aktører i restaurantbranchen og specialhandlen. Men antallet af dem har betydning. Danmark er det land i verden der har flest vinimportører per indbygger og det har skabt en mangfoldighed af vine, der næppe overgås at noget andet land i verden.