:

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor skal man spise på Christianshavn?
 2. Hvor skal vi spise på Frederiksberg?
 3. Kan man spise i Frederiksberg Have?
 4. Hvad skal man opleve på Frederiksberg?
 5. Hvad hed Frederiksberg før?
 6. Hvem ejer Promenaden på Frederiksberg?
 7. Hvorfor hedder det Christianshavn?
 8. Hvor skal man spise på Amager?
 9. Hvorfor hedder det Frederiksberg Runddel?
 10. Hvor mange villaer er der på Frederiksberg?
 11. Hvem lavede Huset på Christianshavn?
 12. Hvorfor hedder det Overgaden oven Vandet?
 13. Hvor skal man spise på Christiania?
 14. Hvor spiser man sent i København?
 15. Hvad hedder en der bor på Frederiksberg?

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Gastronomiske oplevelser, unikke udsigter og friske råvarer. Christianshavn i København er spækket med fantastiske restauranter, der vil stimulere alle dine sanser og give dig en spiseoplevelse på et helt nyt niveau. Nedenfor har vi listet vores favoritspisesteder på Christianshavn, og vi er sikre på, at der er et sted lige for dig.

Christianshavn er kendt for sine farvede huse og idylliske kanaler, og det siges at være en af Københavns mest maleriske bydele. Derudover er Christianshavn et af de mest eftertragtede bosteder i København, og det er et oplagt sted at gå en tur med en god kop kaffe eller nyde et lækkert måltid, eksempelvis italiensk. Ønsker du en god udsigt, æstetiske omgivelser og helt igennem fantastisk mad, skal du helt sikkert tage et smut forbi bydelen, som klart er stedet for gastronomiske særoplevelser – og vi guider herunder til de bedste restauranter på Christianshavn.

Hvor skal vi spise på Frederiksberg?

Det mondæne Frederiksberg ligger som selvstændig kommune omringet af Københavns kommune. Med mere end 100.000 residerende er Frederiksberg den tættest befolkede kommune i Danmark. Det er dog ikke noget man sanser i den fornemme bydel, hvor grønne områder, brede boulevarder og herskabsvilla-kvarterer danner bybilledet.

Er du på udkig efter gastronomiske oplevelser, har Frederiksberg også et unikt univers af kvalitetsrestauranter. I restaurant-eliten finder du blandt andet Michelin-restaurant Formel B, Mielcke & Hurtigkarl - optaget i White Guide og den Bib Gourmand-udmærkede restaurant, Anarki.

Du finder også et udbud af spisesteder på Frederiksberg i høj kvalitet hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste restauranter på Frederiksberg, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird.

Frederiksberg klassiker fuld af karakter byder på dogmefrit bistrokort af høj kvalitet. Restaurant website

Besøg en ægte Frederiksberg klassiker, Granola, en restaurantperle med sjæl, uhøjtidelig atmosfære, omhyggelig servicering og retro indretning, der leder tankerne hen til en fransk bistro. 

Menukortet taler for sig selv og byder på masser af kvalitet og velsmag. Køkkenet lader sig inspirere af både Norden og middelhavskøkkenet. Spis f.eks. østers, arancini, hummer bisque eller tatar, en gang mør steak frites, dagens friskfangede fisk eller en klassisk simreret.

Kan man spise i Frederiksberg Have?

 • Du må ikke cykle eller bruge eldrevne køretøjer som segways, skateboards eller løbehjul i haven

 • Du må ikke fodre dyrene i haven 
 • Du må ikke benytte musikanlæg med forstærkere
 • Du må ikke grille eller lave bål
 • Din hund er velkommen, når den er i snor
 • Blomster og grene må ikke plukkes, afskæres eller brækkes
 • Du må ikke gå på skråningerne foran slottet
 • Du må ikke gå på løgplænerne
 • Stierne sneryddes og gruses kun lejlighedsvis.
 • Du må ikke færdes på isen på havens søer, damme og kanaler.

 • Du må ikke fiske eller sejle på havens søer, damme eller kanaler
 • Du er velkommen til at spille bold på de arealer, der er angivet på havens velkomstskilte
 • Opsætning af pavillon, telt, borde og stole kræver tilladelse
 • Du skal rette dig efter opsynets anvisninger
 • Salg af varer må ikke finde sted uden tilladelse
 • Du skal have særlig tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen for at flyve med drone i slotshaven
 • For at afholde møder og arrangementer skal du indhente tilladelse hos Slots- og Kulturstyrelsen

Hvad skal man opleve på Frederiksberg?

Disse placeringer bestemmes af anmeldelser fra rejsende – vi tager højde for anmeldelsernes kvalitet, kvantitet, offentliggørelsestidspunkt og regelmæssighed samt antallet af sidevisninger over tid.

Hvad hed Frederiksberg før?

I 1842 blev Frederiksberg en del af Frederiksberg-Hvidovre sognekommune. I 1857 kom der en lov, der gjorde det daværende Frederiksberg sogn til en selvstændig kommune i Københavns amt. Den nye kommune fik snart rettigheder som handelsplads. Dette betød, at sogneforstanderskabet blev til en kommunalbestyrelse, og at forstanderskabets formand blev borgmester. I år 1900 overtog kommunalbestyrelsen også amtsrådets opgaver.

Da Københavns Kommune i 1902 blev forøget med flere landkommuner i omegnen, ønskede Frederiksberg at forblive selvstændig, og sådan har det været siden.

Fra 1841 kaldet formand for sogneforstanderskabet og indtil 1858 også omfattende Hvidovre Sogn, fra 1867 sognerådsformand og fra 1919 borgmester

Hvem ejer Promenaden på Frederiksberg?

Jakob Blom og Kristian Willumsen har overtaget det historiske spisested på Frederiksberg Allé. Her vil de drive stedet med respekt for historien, som stedet gemmer på.

Den 22. marts slog det nye Promenaden 1932 dørene op for først gang. Promenaden er et historisk etablissement fra 1932, og den smukke, klassiske restaurant, der ligger midt på Frederiksberg Allé, er fyldt med historien om livet på Frederiksberg. Og det ønsker de nye folk på stedet at bevare.

Hvorfor hedder det Christianshavn?

I kølvandet på 1960’ernes ungdomsoprør og protester mod det etablerede samfund både verden over og i Danmark flyttede en meget broget gruppe mennesker i september 1971 ind på det område, hvor den tidligere Bådsmandsstræde Kaserne havde ligget på Christianshavn. I slutningen af 1960’erne var Forsvaret begyndt at rømme området, og da det sidste militær forsvandt i april 1971, stod mange bygninger derfor tomme, og der lå ikke nogen planer klar for områdets benyttelse. Kort efter besøgte flere skrothandlere området for at hente gammelt jern, og senere brød nogle christianshavnere ind på området for at etablere en legeplads og få mulighed for at færdes i det grønne område.

I løbet af ganske kort tid derefter flyttede omkring 150 mennesker ind på området. Der var tale om en sammensat gruppe af såkaldte slumstormere, hippier, kunstnere, hjemløse og narkomaner, der strømmede mod området for at realisere drømmen om et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab i kaserneområdets mange bygninger. Beboerne kaldte den nye bydel Fristaden Christiania, og den 26. september 1971 blev udråbt som officiel fødselsdag.

Udsigt over Christiania fra Vor Frelsers Kirke på Amager. Området var militært terræn indtil april 1971. Fra: Wikimedia Commons 

Hvor skal man spise på Amager?

Mangler du inspiration til, hvilket spisested du skal aflægge et besøg på Amager? Vi har her samlet en liste med de bedste restauranter på Amager, og du vil med garanti kunne finde en, som passer til dine smagsløg.

Amager er kendt for mange ting, blandt andet sin flotte natur og de rolige kystområder. Men vidste du, at Amager også har et hav af lækre restauranter? Vi har her samlet de bedste spisesteder på Amager, som dine smagsløg vil elske. Guiden giver dig både bud på lækker frokost, vinbarer og mad fra det vegetariske køkken. Derudover vil den tage dig igennem en lang række internationale køkkener, hvor der blandt andet bydes på italienske perler, japansk sushi og comfort food fra Nordafrika og Mellemøsten.

Hvorfor hedder det Frederiksberg Runddel?

none id="readability-page-1" class="page">

Kinopalæet var filmselskabet ASA's pragtbiograf. Den lå på hjørnet af Gammel Kongevej og Vodroffsvej. Bygningen blev Schalburgteret under krigen og genopført. Den blev helt nedrevet i 1960, og en ny biograf blev indrettet i Codan Hus. Den lukkede i 1981. Foto: Københavns Museum

Hvor mange villaer er der på Frederiksberg?

Af stadsarkivar Henning Bro, Frederiksberg Stadsarkiv

Frederiksbergs folketal rundede i 1917 100.000 for igen i 1971 at passere det magiske tal, men nu i nedadgående retning. Her i 2011 nåede byen og kommunen igen en befolkning på 100.000, og som i 1917 er tendensen på ny opadgående. I det følgende belyses, hvordan et befolkningstal på 100.000 har været et magisk tal i de europæiske byers udvikling, hvornår tallet blev passeret i danske byer og om udviklingen siden hen. Herefter sættes for alvor fokus på Frederiksberg. Dels det startskud, der var afgørende for byens eksplosive vækst. Dels et statusbillede af byens udvikling op til de år, hvor dens befolkningstal passerede de magiske 100.000 – i 1917, 1971 og 2011.

Hvem lavede Huset på Christianshavn?

Serien omhandler beboerne i Amagergade 7. Nederst har Dyrehandler Clausen sin dyrehandel. Viceværten Meyer holder orden, mens de øvrige etager beboes af de forskellige karakterer i serien.

Overfor ligger stamværtshuset Rottehullet, som bestyres af Emma Frederiksen. Udendørsscener med Rottehullet blev optaget i Amagergade på Christianshavn, mens de indendørs scener blev optaget i et studie.

 • Poul Reichhardt - Flyttemand Egon/Arnold Olsen
 • Helle Virkner - Ellen/Sonja Olsen
 • Jes Holtsø - William Olsen
 • Arthur Jensen - Vicevært Arnold Hannibal/August Emil Frederik Severin Meyer
 • Paul Hagen - Dyrehandler Thormod Clausen
 • Lis Løwert - Mille Clausen
 • Willy Rathnov - Egon Hansen
 • Kirsten Walther - Karla Hansen
 • Flemming Nielsen - Bimmer Hansen
 • Ove Sprogøe - Larsen
 • Bodil Udsen - Emma
 • Finn Storgaard - Tue
 • Kirsten Hansen-Møller - Rikke
 • Claus Ryskjær - Fotograf Bo
 • Karen Berg - Fru Dagmar Hammerstedt

Hvorfor hedder det Overgaden oven Vandet?

Byplanen for Chistianshavn var fra starten et retlinet gadenet og efter hollandsk forbillede var byen delt i en overby (mod syd) og en nederby (mod nord).

Derfor fik gaderne langs Christianshavns Kanal der særprægede navne Overgaden Oven Vandet og Overgaden Neden Vandet. Ordet Overgade kommer fra det tyske Ufer, som betyder bred eller kaj.

Hvor skal man spise på Christiania?

Det lille famøse bageri pÃ¥ Pusherstreet har sÃ¥ godt som altid Ã¥ben og er "stedet"  hvis man trænger til et stykke drømmekage selv i de sene nattetimer. Der er ingen butik man kan gÃ¥ ind i, i stedet er der et Ã¥bent vindue i facaden som man handler igennem.Du kan…

Grønsagen er grønthandler og hyggelig lille spisested i en. Her kan du både købe skønne grønne råvarer såvel som lækker mad fra det daglige frokost-buffet som typisk indeholder forskellige lækre salater, hummus og frikadeller. Og så er det superhyggeligt.

Hvor spiser man sent i København?

none id="readability-page-1" class="page">

Kinopalæet var filmselskabet ASA's pragtbiograf. Den lå på hjørnet af Gammel Kongevej og Vodroffsvej. Bygningen blev Schalburgteret under krigen og genopført. Den blev helt nedrevet i 1960, og en ny biograf blev indrettet i Codan Hus. Den lukkede i 1981. Foto: Københavns Museum

Hvad hedder en der bor på Frederiksberg?

Spørgsmål:

Vi har en kollega, der er ved at lære dansk, som spurgte, hvorfor det fx hedder "i et fængsel" og "pÃ¥ en kaserne" – hvad definerer, hvornÃ¥r vi bruger pÃ¥ eller i?