:

Hvor spiser man når man skal i Operaen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad tager man på i Operaen?
 2. Hvad koster en rundvisning i Operaen?
 3. Kan man spise i Skuespilhuset?
 4. Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?
 5. Hvem er chef for Operaen?
 6. Hvornår klapper man til opera?
 7. Hvor lang tid tager Nøddeknækkeren?
 8. Hvor mange mennesker er der plads til i Operaen?
 9. Kan man spise i Tivoli uden at betale indgang?
 10. Kan man booke bord i Tivoli Food Hall?
 11. Hvor sidder man bedst i operahuset?
 12. Hvor sidder man bedst i Operaen?
 13. Hvor meget har Operaen kostet?
 14. Er der garderobe i Operaen?

Hvad tager man på i Operaen?

Af Claus Georg Kjær

Der findes ingen nedskrevne love for, hvordan publikum skal opføre sig i en teatersal, men der er en del uskrevne regler, som kan være gode at kende til, når du skal i teatret. Nogle betragter teatersalen som et helligt sted, hvor de af respekt for de andre publikummer og det der sker på scenen, klæder sig i deres pæneste tøj og pudser lakskoene, så man kan spejle sig i dem, mens andre ikke synes at respekt materialiserer sig igennem tøjet og tager det en del mere afslappet.

Hvad koster en rundvisning i Operaen?

 • Hvad kan du forvente på Opera Garnier
 • Billetter til Opera Garnier
  • Selvguidet besøg på Opera Garnier
  • Rundvisning i Opera Garnier
  • Palais Garniers underjordiske tur
 • Sådan kommer du til Opera Garnier
 • Opera Garnier åbningstider
 • Hvad er der inde i Palais Garnier Paris
  • Det ydre
  • Stor trappe
  • Auditoriet
  • Grand Foyer
  • Opera Garnier loft

Kan man spise i Skuespilhuset?

Restaurant Nærvær ligger ganske tæt på både Operaen, Det Kongelige Teater og Skuespilhuset, og kortet opererer med deciderede teatermenuer, der kan bestilles alle dage med begyndelse fra kl. 17 til 17.45.

Menuen på 2 retter, enten forret og hovedret eller hovedret og dessert koster 325 kr. pr. person. Madstilen er moderne nordisk med noter af middelhavskøkkenet. Nærvær lokker også med småretter og drikkelse efter teatertid.

Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?

En fantastisk oplevelse i operaen (for første gang) med en stor hyldest til Natasja. En stor tak til personalet, der greb hurtigt ind og hjalp til da højdeskræk og angstanfald slog ind hos min søster. De tilbød en anden plads, hvor vi med ro kunne nyde et mesterværk af en forestilling. Stor tak til personalet for forståelse og deres hjælp. Operaen er for alle uanset kultur, udfordringer og baggrund.

Jeg er sikker på, at jeg om et øjeblik skal ind til en dejlig forestilling, men glæden er allerede delvist ødelagt af at komme herind. Selv om vi kom næsten en time for tidligt, var der meget få pladser og slet ingen invalidepladser. Turen herop var over terræn, kantstene og humbler, hvilket gør det vanskeligt, når man ikke er for sikker på benene. Jeg bliver nødt til at holde mig væk, til de er færdige med at rode og formodentligt har fået etableret ordentlig parkering og jævnt, fast underlag den sidste tur.

Totalt parkeringskaos ved Operaen på holmen.Hvis du ankommer i bil har med overvejende sandsynlighed valget mellem: (i) at miste din koncert eller (ii) at parkere ulovligt og dermed aflevere 800,- kr. oven i billetterne til Europark.Totalt hat og briller. Færdig med at komme der.

Hvem er chef for Operaen?

For English see below

Det Kongelige Teater søger en chef for teaterets 18 operasolister der vil bidrage til den kunstneriske udvikling af solisterne samt casting til operaens produktioner

Hvornår klapper man til opera?

Hvornår er det nu lige, at man må klappe, når man er på besøg i teatret eller måske operaen? Ibyen søger råd hos teaterhistoriker Alette Scavenius.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

»I min optik er der gået lidt inflation i det. Næsten hver gang man går i teatret, så rejser alle folk sig og klapper«, siger teatereksperten.

Hvor lang tid tager Nøddeknækkeren?

Det bliver ikke rigtig jul uden Nøddeknækkeren i Musikhuset. Glæd dig til et vaskeægte juleeventyr for hele familien med levende musik af Aarhus Symfoniorkester. 

Der er fuld garanti for øjeblikkelig julestemning, nÃ¥r Den Kongelige Ballets eventyrlige familieforestilling Nøddeknækkeren traditionen tro indtager scenen i Store sal. George Balanchines populære ballet har siden 1954 fortryllet børn og voksne verden over, og i Musikhuset bliver det ikke rigtig jul, før nøddeknækkeren er vakt til live. 

Hvor mange mennesker er der plads til i Operaen?

Hvert år besøger tusindvis af mennesker Operaen. Mange ankommer med offentlig trafik og cykel, men rigtig mange ankommer også i egen bil. Hidtil har de parkeret under de fredede kraner nord for Operaen.

Der er brug for forbedrede parkeringsforhold, så ankomst og afrejse optimeres. 

Samtidig er der brug for grønne åndehuller ved havnefronten. I en tid med stor byggeaktivitet i København bliver naturen klemt. Derfor skal Sydøen transformeres til et grønt frirum til glæde for Københavns borgere og turister.  

Kan man spise i Tivoli uden at betale indgang?

Grøften åbnede i 1874 under navnet Teatercaféen, men på grund af beliggenheden i lavningen, var navnet Grøften mere nærliggende. Med sine rødternede duge og kulørte lamper bringer restauranten en nostalgisk kolonihave-stemning frem og ikke mindst minder om barndommens Tivoli-ture hos mange.

Grøften serverer varm mad fra kl. 12.00 - 21.00 alle ugens dage samt smørrebrød indtil kl. 15.30 Det en god idé at reservere bord enten på telefon eller e-mail.

Kan man booke bord i Tivoli Food Hall?

Browse the world's largest eBookstore and start reading today on the web, tablet, phone, or ereader.

Go to Google Play Now »

Hvor sidder man bedst i operahuset?

Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.

Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!

Hvor sidder man bedst i Operaen?

 • Bedre pladser i teatre er IKKE en myte
 • Hvor er de bedste pladser?
 • Bedste sted at sidde i Sydney Opera House
  • Koncert hal
   • Koncertsalssæder med den bedste udsigt
   • Koncertsal sæder med den bedste værdi
  • Joan Sutherland Teater
   • Sæder med den bedste udsigt
   • Værdi for pengene pladser
  • Dramateater
   • Sæder med den bedste udsigt på Drama Teater
   • Værdi for pengene pladser på Drama Theater
  • Playhouse
   • Sæder med den bedste udsigt på Playhouse
   • Værdi for pengene pladser på Playhouse
  • Studiet
  • Utzon Værelse
  • Forpladsen

Hvor meget har Operaen kostet?

Det Kongelige Teaters Gamle Scene var indtil 2005 hjemsted for størstedelen af opera- og balletforestillingerne i Danmark. Men et voksende operapublikum og et ønske om at lave større operaopsætninger gjorde Gamle scene utilstrækkelig. Derfor foreslog regeringen i finanslovsaftalen for 1999 at bygge et nyt operahus i hovedstadsområdet. Da regeringen samtidig barslede med ideen til et skuespilhus, resulterede planerne i et teaterforlig. 

I første omgang valgte regeringen at sætte penge af til et skuespilhus, som i 2008 skal stå klar på Kvæsthusbroen i København. Først når det stod færdigt, var det planen at koncentrere sig om et operahus og sætte penge af til det. Ifølge bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder) begyndte daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (Det Radikale Venstre) dog allerede at undersøge, hvor operahuset skulle placeres, og hvem man kunne samarbejde med.

Dokøen kom ind i billedet samtidig med, at skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller trådte ind på scenen. Møller (født 1913) er Danmarks rigeste mand, og han overtog A.P. Møller Mærsk A/S efter sin far A.P. Møller i 1965. I 2003 overlod han det øverste ansvar til skibsreder Jess Søderberg, men Møller er stadig medindehaver af koncernen og formand for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål. Fonden sidder på knap 41 procent af aktierne i A.P. Møller-Mærsk A/S og har en egenkapital på cirka 39 milliarder kroner ifølge bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder). Fonden købte Dokøen i Københavns Havn for 120 millioner kroner i 1999. Området havde ligget hen, siden Søværnet i 1993 som led i et forsvarsforlig blev tvunget til at forlade sin historiske hovedbase fra 1680 til fordel for Korsør og Frederikshavn. Fonden købte grunden, fordi den gerne ville finansiere en markant kulturinstitution på Dokøen. Overvejelserne gik omkring et koncerthus, men intet var fast besluttet.

I 1999 kontaktede Mærsk Mc-Kinney Møller daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen for at tale om at finansiere en kulturinstitution på Dokøen, men det kom der i første omgang ikke noget ud af. Elsebeth Gerner Nielsen var tilbageholdende og forklarer i bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder): “Jeg tænkte selvfølgelig på et operahus, men på en eller anden måde var jeg bange for, at det ville virke for voldsomt at foreslå et operahus. Husk på, at her sad jeg i Kulturministeriet uden at have så meget som en krone til rådighed til et projekt af den art.” Efter mødet forhørte hun sig til flere sider for at finde ud af, om der var en reel chance for, at fonden kunne afsætte penge til en opera. Det ville jo falde godt ind i planerne om at opføre et nyt operahus i København og løse de økonomiske omkostninger. Omkring årsskiftet havde Elsebeth Gerner Nielsen et nyt møde med Mærsk Mc-Kinney Møller, og denne gang anbefalede hun et operahus.

Er der garderobe i Operaen?

The Phantom of the Opera er West End's største show, og tusindvis af turister strømmer til for at se det hver dag. Derfor er det næsten obligatorisk at købe dine Phantom of the Opera-billetter på forhånd.

En anden fordel ved at købe dine billetter online er, at det giver dig mulighed for at vælge dine pladser. Jo længere i forvejen du køber dine billetter, jo større chance har du for at få de bedste pladser. Jeg anbefaler, at du kigger mindst et par uger i forvejen. Den bedste udsigt er fra de midterste rækker tættest på scenen og pladserne på første række i den øverste række.

Der er altid mulighed for at købe billetter ved teatrets billetkontor. Der er ingen fordele i forhold til at købe billetter online, da det kun er de pladser med mindst udsyn, der er tilbage ved billetkontoret, hvis billetterne ikke er udsolgt. Men denne mulighed kan altid redde os fra travlhed, især for dem, der er mere tilbøjelige til at improvisere.

Billetpriserne for billetter til The Phantom of the Opera musical varierer afhængigt af det valgte sted. De billigste billetter starter ved £45, eller 53 euro, og de dyreste billetter koster 175 euro.

 • Debilligste billetter ligger på mellem 53 og 67 euro. Disse pladser er længere væk fra scenen og på siderne.
 • De mellemliggende billetter starter ved 81 euro og går op til 95 euro cirka. De er de billetter, der giver mest værdi for pengene, og de er fordelt fra det område, der ligger længst væk fra scenen, til midten af salene, men mere centreret og med bedre udsyn end de foregående billetter.
 • De bedste billetter kan fås fra 100 euro og op til næsten 175 euro. De er altid placeret tæt på scenen, centreret og har perfekt synlighed.

Priserne kan variere afhængigt af datoen eller de tilgængeligerabatter. Så i spidsbelastningsperioder som f.eks. julen i London har priserne tendens til at stige.

Musicalen The Phantom of the Opera er et værk af instruktøren Andrew Lloyd Webber, som på glimrende vis har tilpasset den originale roman af Gaston Leroux.

Iscenesættelsen er ganske enkelt spektakulær. I hver forestilling anvendes ca. 230 kostumeelementer, 280 stearinlys tændes i hånden, og skuespillerne bærer over 100 parykker.