:

Hvem ejer Restaurant almanak?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem ejer Restaurant almanak?
 2. Hvor spiser man når man skal i operaen?
 3. Hvad tager man på i Operaen?
 4. Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?
 5. Hvad er Danmarks største restaurant?
 6. Hvad koster det at spise på restaurant syttende?
 7. Hvornår klapper man til opera?
 8. Hvor sidder man bedst i operahuset?
 9. Hvor mange mennesker kan der sidde i Operaen?
 10. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 11. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
 12. Hvor mange retter får man på Syttende?
 13. Hvad har man på af tøj i operaen?
 14. Er der garderobe i Operaen?
 15. Hvilke pladser er de bedste i Operaen?

Hvem ejer Restaurant almanak?

Af Jesper Schou Hansen

Der kommer ny restaurant i Operaen. Fremover bliver det Almanak, der drives af Merete Holst fra The Standard, der skal sikre, at ikke kun publikum i Operaen, men også kunder i øvrigt, kan få en god madoplevelse. Det er Det Kongelige Teater, der står for restauranten i Operaen, og som offentlig myndighed har de været forpligtede til at sende opgaven i udbud – og her er valget altså faldet på et bud fra Almanak.

Hvor spiser man når man skal i operaen?

I den ikoniske Opera finder du Opera Caféen.Her kan du, i foyerens overvældende lysindfald, nyde udsigten over København i selskab med en dampende varm baristakaffe, fristende kage eller kold drik

Besøg Opera Caféen

Hvad tager man på i Operaen?

Af Claus Georg Kjær

Der findes ingen nedskrevne love for, hvordan publikum skal opføre sig i en teatersal, men der er en del uskrevne regler, som kan være gode at kende til, når du skal i teatret. Nogle betragter teatersalen som et helligt sted, hvor de af respekt for de andre publikummer og det der sker på scenen, klæder sig i deres pæneste tøj og pudser lakskoene, så man kan spejle sig i dem, mens andre ikke synes at respekt materialiserer sig igennem tøjet og tager det en del mere afslappet.

Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?

Der er meget, som skal klappe både før, under og efter tæppefald, og det er en stor oplevelse at se, hvordan det hele går op i en højere enhed.

På en rundvisning lærer I de vigtige ord og begreber i teaterverdenen og får indblik i håndværket, sceneteknikken og mange andre funktioner på et teater.

Der kan bestilles rundvisninger i alle tre huse: Gamle Scene, Skuespilhuset og Operaen.

Hvad er Danmarks største restaurant?

Kinesiske beløbs-kokke arbejder til en timeløn helt ned til under 40 kroner og er indkvarteret i tarvelige, beskidte værelser uden vinduer, viser kontrolbesøg

Det vrimler nærmest med importerede kinesiske kokke – hentet til Danmark på den såkaldte beløbsordning – på Danmarks måske største restaurant, Tatami Restaurant, i Benløse ved Ringsted.

Hvad koster det at spise på restaurant syttende?

Sønderborg: De syv grønne Corian-borde er dækket med Hering Berlin, Royal Copenhagen, Robert Welch-bestik og Riedelglas. De behagelige Bent Hansen-stole falder naturligt ind i de varme farver, det tykke gulvtæppe og den mageløse udsigt ud over Flensborg Fjord. Indretningen af Syttende er ganske som restaurantens køkken – helt uden dogmer. Materialer, møblement og service er af bedste kvalitet, men der er ingen krav til hverken designtradition eller ophav. Resultatet er den hyggelige minimalisme, der fremover skal være den fysiske ramme om Jesper Kochs gastronomiske vision. Råvarer fra øverste hylde

Igennem tre år har Jesper Koch forberedt åbningen af Syttende og han lover gæsterne en sublim gastronomisk oplevelse med fokus på råvarer fra øverste hylde. – På Syttende er råvarerne livsnerven i alt, hvad vi gør. Vi ligger i hjertet af Sønderjylland, der er kendt og elsket for råvarer af absolut højeste kvalitet som f.eks. marsklam, vildt, bær, frugt, nødder, kål og uendeligt meget mere. Så vores vagtelæg er fra Broager, honningen fra bistader ved Sønderborgs enge, melet fra Skærtoftmølle i Augustenborg osv. Vi henter ramsløg, havtorn, svampe, hasselnødder, brombær, æbler og blommer fra kystskovene, de gamle overdrev og plantagerne på Als og omkring Sønderborg, siger Jesper Koch og fortsætter: – Men vores sønderjyske ophav og tilhørsforhold er ikke et dogme. For selvom Sønderjylland byder på rigtig meget, kan det altså godt knibe med yusu, kombu, kaviar og trøffel. På Syttende vil vi ikke være bundet af snævre gastronomiske regelsæt og modeluner men i stedet have mulighed for at inspirere, pirre og overraske med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden. Koch’en er kommet hjem

Hvornår klapper man til opera?

Hvornår er det nu lige, at man må klappe, når man er på besøg i teatret eller måske operaen? Ibyen søger råd hos teaterhistoriker Alette Scavenius.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

»I min optik er der gået lidt inflation i det. Næsten hver gang man går i teatret, så rejser alle folk sig og klapper«, siger teatereksperten.

Hvor sidder man bedst i operahuset?

Hvis Det Kongelige Teater er nødsaget til at aflyse en forestilling, vil dit billetkøb til forestillingen automatisk blive refunderet til din kundekonto, hvis:

1. Forestillingen er en af Det Kongelige Teaters egne forestillinger.2. Forestillingen foregår indendørs.3. Foregår forestillingen udendørs, f.eks. i Dyrehaven, får du refunderet billetprisen, hvis aflysningen sker inden påbegyndelsen af første pause. Hvis aflysningen sker efter påbegyndelsen af første pause, får du ikke refunderet din billet.

Hvor mange mennesker kan der sidde i Operaen?

Det Kongelige Teaters Gamle Scene var indtil 2005 hjemsted for størstedelen af opera- og balletforestillingerne i Danmark. Men et voksende operapublikum og et ønske om at lave større operaopsætninger gjorde Gamle scene utilstrækkelig. Derfor foreslog regeringen i finanslovsaftalen for 1999 at bygge et nyt operahus i hovedstadsområdet. Da regeringen samtidig barslede med ideen til et skuespilhus, resulterede planerne i et teaterforlig. 

I første omgang valgte regeringen at sætte penge af til et skuespilhus, som i 2008 skal stå klar på Kvæsthusbroen i København. Først når det stod færdigt, var det planen at koncentrere sig om et operahus og sætte penge af til det. Ifølge bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder) begyndte daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (Det Radikale Venstre) dog allerede at undersøge, hvor operahuset skulle placeres, og hvem man kunne samarbejde med.

Dokøen kom ind i billedet samtidig med, at skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller trådte ind på scenen. Møller (født 1913) er Danmarks rigeste mand, og han overtog A.P. Møller Mærsk A/S efter sin far A.P. Møller i 1965. I 2003 overlod han det øverste ansvar til skibsreder Jess Søderberg, men Møller er stadig medindehaver af koncernen og formand for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål. Fonden sidder på knap 41 procent af aktierne i A.P. Møller-Mærsk A/S og har en egenkapital på cirka 39 milliarder kroner ifølge bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder). Fonden købte Dokøen i Københavns Havn for 120 millioner kroner i 1999. Området havde ligget hen, siden Søværnet i 1993 som led i et forsvarsforlig blev tvunget til at forlade sin historiske hovedbase fra 1680 til fordel for Korsør og Frederikshavn. Fonden købte grunden, fordi den gerne ville finansiere en markant kulturinstitution på Dokøen. Overvejelserne gik omkring et koncerthus, men intet var fast besluttet.

I 1999 kontaktede Mærsk Mc-Kinney Møller daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen for at tale om at finansiere en kulturinstitution på Dokøen, men det kom der i første omgang ikke noget ud af. Elsebeth Gerner Nielsen var tilbageholdende og forklarer i bogen “Spillet om Operaen” fra 2004 (se kilder): “Jeg tænkte selvfølgelig på et operahus, men på en eller anden måde var jeg bange for, at det ville virke for voldsomt at foreslå et operahus. Husk på, at her sad jeg i Kulturministeriet uden at have så meget som en krone til rådighed til et projekt af den art.” Efter mødet forhørte hun sig til flere sider for at finde ud af, om der var en reel chance for, at fonden kunne afsætte penge til en opera. Det ville jo falde godt ind i planerne om at opføre et nyt operahus i København og løse de økonomiske omkostninger. Omkring årsskiftet havde Elsebeth Gerner Nielsen et nyt møde med Mærsk Mc-Kinney Møller, og denne gang anbefalede hun et operahus.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

<p>En ny amerikansk undersøgelse har netop vist, at København er verdens 6. dyreste by. Det er imidlertid ikke blandt hovedstadens mange Michelin-stjerner, at man finder Danmarks dyreste restaurant.</p>

Her skal man i stedet en tur til Trige, lidt nord for Århus, nærmere bestemt Randersvej nummer 395. Her ligger nemlig Restaurant WH i Danmarks Japanske Have.

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

 • ⭐- ⭐⭐⭐= Michelin stjerner

 • 😋 = Bib Gourmand

 • 🍽️ = Plate MICHELIN

 • 🍀 = Michelin Green Star

 • 💲-💲💲💲💲 = Prisniveau

Du kender måske Noma? Eller Kokkeriet? Hvad med Kadeau? Stederne er blandt de mest kendte og populære Michelin-restauranter i Danmark – men der er mange flere nævneværdige Michelin restauranter i Danmark. 

Listen her nævner Michelin-restauranter i hele Danmark – ikke kun i hovedstaden og i Aarhus. Her finder du også Michelin-restauranter i Jylland, på Sjælland og Bornholm. Her er tilmed nævnt én på Færøerne.

 • Hvad betyder en Michelin stjerne? ⭐ = “En rigtig god restaurant i sin kategori” ⭐⭐ = “En omvej værd” ⭐⭐⭐ = “Værd at rejse efter”

 • Hvad er Bib Gourmand? 😋 Bib Gourmand uddeles af Guide Michelin til restauranter, som leverer god mad til rimelige priser.

 • Hvad er Plate MICHELIN? 🍽️ The Michelin Plate uddeles til de allerbedste restauranter, hvor du får et godt måltid.

 • Hvad er Michelin Green Star? 🍀 Michelins nye bæredygtighedspris er Den Grønne Kløver - bedre kendt som “Michelin Green Star”.

Hvor mange retter får man på Syttende?

Syttende er et ekko af de mest udsøgte råvarer, vi kan finde. Hver eneste ingrediens er nøje udvalgt, uanset hvor i verden, den kommer fra. Vi har ingen dogmer, der begrænser os – kun råvarer fra absolut øverste hylde tilsat mesterligt håndværk.

Hvad har man på af tøj i operaen?

Det kan købes i baren fra kl. 11. Frokosten koster 95 kr. og består af 2 små sandwiches med fisk og kød, grøntsagsstænger med dip, saltede nødder og frisk opskåret frugt.

Vejvisning til Operaen fra de vigtigste steder i København med offentlig transport

Det Ny Teater har siden 1994 produceret store musicals på internationalt niveau med kunstnerisk og publikumsmæssig succes. Det Ny Teater er Danmarks eneste privatdrevne teater, og landets mest besøgte teater. Det Ny Teater modtager via finansloven et husleje- og billetformidlingstilskud. Det Ny Teater er opført i 1908.

Officielle flagdage 2022 Langfredag. Der flages på halv stang hele dagen. Grønlands nationaldag. Der flages med det grønlandske flag Erfalasorput.

Er der garderobe i Operaen?

Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.

Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!

Hvilke pladser er de bedste i Operaen?

Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.

Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!