:

Hvad kan man lave på Christianshavn?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad kan man lave på Christianshavn?
  2. Hvad skal man se i København gratis?
  3. Hvad bruges Christianshavn til i dag?
  4. Hvad kan man lave i København centrum?
  5. Hvor skal man spise på Christianshavn?
  6. Er Christianshavn en del af Amager?
  7. Hvor skal man ikke bo i København?
  8. Hvad kan man lave i København billigt?
  9. Hvor langt er der rundt om Christianshavn?
  10. Hvad skal unge se i København?
  11. Hvad kan man lave i København der ikke koster penge?
  12. Hvor er Huset på Christianshavn optaget?
  13. Hvad hedder øerne på Christianshavn?
  14. Hvor er det mest kriminalitet i København?
  15. Er det dyrt at bo på Christianshavn?

Hvad kan man lave på Christianshavn?

Den lille kældercafé Parterre ligger også ved Christianshavns kanal, men på Overgaden Oven Vandet. Her serverer de nybagte boller og kanelsnegle til morgenmad, og i løbet af dagen kan man både spise avocado på rugbrød og kager. Stedet er uformelt, stemningen hyggelig og lokal, og selvom stedet ikke er stort, er der masser af rummelighed og plads til børn.

Den lille kældercafé Parterre ligger også ved Christianshavns kanal, men på Overgaden Oven Vandet. Her serverer de nybagte boller og kanelsnegle til morgenmad, og i løbet af dagen kan man både spise avocado på rugbrød og kager. Stedet er uformelt, stemningen hyggelig og lokal, og selvom stedet ikke er stort, er der masser af rummelighed og plads til børn.

Både sommer og vinter er den lille flydende café i Christianshavns kanal ved Overgaden Neden Vandet et besøg værd. Om sommeren kan børnene dyppe tæerne i kanalen, mens hele familien spiser sig mæt i smørrebrød. Man kan også leje en robåd og ro en tur i kanalen, som folk har gjort det her siden 1898. Når vintermørket indhyller byen, forvandles caféen til den hyggeligste vinterhytte med æbleskiver og gløgg. Børnene vil helt sikkert elske modeltoget, der kører oppe under loftet. Juletræet kan også købes her.

Hvad skal man se i København gratis?

Rejseblog indlægget om gratis seværdigheder i København er fra 2020

Hvis du ligesom mig er fan af gratis seværdigheder, så er dette indlæg til DIG!

Hvad bruges Christianshavn til i dag?

Hvad er ideen med CHK? Christianshavn har en lang historie. Det blev Christianshavn grundlagt som fæstningsby af Christian IV i 1619, men blev indlemmet under København i 1675. Helt op i 1800-tallet blev den ikke desto mindre opfattet som en selvstændig by, og der er stadig stor selvstændighedsfølelse i bydelen. Vi syntes derfor at Christianshavn havde brug for et mødested for christianshavnere og andre med interesse for Christianshavn og lavede CHK i det håb at CHK kunne bruges som kilde til information og debat om hvad der sker i bydelen. Vi håber også at de lokalpolitisk aktive kræfter vil bruge sitet som en måde at kommunikere til christianshavnerne om hvad der sker i deres lokale område. Christianshavn har i mange år haft en legendarisk lokalavis, der kommer en gang om måneden under navnet ”Christianshavneren”. Selv om den er reklamefinansieret, er de lokale flittige gæsteskrivere, og debatten fylder meget i avisen. Vi ser os lidt som en elektronisk pendant til Christianshavneren, men kan reagere hurtigere og med andre virkemidler.

Hvad vi lægger vægt på Det er meget vigtigt for os at alt hvad der står eller bliver sagt på sitet, er rigtigt. Derfor er vi meget omhyggelige med at tjekke at tal og navne og titler osv. er rigtige, og hvis vi alligevel gør noget forkert, sørger vi for at det bliver rettet straks. Det er også meget vigtigt at vores indlæg har et indhold og dermed er vedkommende, samt at de fremtræder med en vis professionalisme. Mange af vores TV- indlæg ligner TV2 Lorry, men er typisk lidt længere.

Hvad kan man lave i København centrum?

Der er flere hemmelige oaser i København, der alle er velegnede til et lille pusterum eller mÃ¥ske en hyggelig picnic. Besøg fx Det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bag Christiansborg Slot. Bag Designmuseum Danmark ligger den fine Grønnegaard, hvor man kan slappe af med en kop kaffe fra museumscafeen. PÃ¥ Vesterbro kan du besøge Skydebanehaven, der ligger godt gemt bag en høj mur, og pÃ¥ Ã˜sterbro har du Classens Have, der ved første øjekast mest ligner en privat have.

Besøg Cisterne - Museet for moderne glaskunst, der efter sigende er det eneste museum i Europa, hvor der ikke trænger dagslys ind. Museet er indrettet i Københavns underjordiske drikkevandscisterner, der tidligere rummede 16 mio. liter vand. 

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Velkommen indenfor hos Christianshavns bedste fiskerestaurant. Vores menukort byder på frisk fisk og skaldyr tilberedt af vores professionelle kokke. Her kan du tage hele familien med til vores hyggelige restaurant, hvor vi serverer havfrisk fisk for enhver smag. Du kan blandt andet prøve vores populære Hooked Lobster Roll med certificeret hummer, økologisk brioche, og friterede løgringe, eller vores sprøde Hooked Fiskeburgere med friteret mørksej eller crispy laks samt vores grønne Prawn Poké med delikate tempura rejer. Er du til en klassisk Fish & Chips, klarer vi også den. 

Er Christianshavn en del af Amager?

En diskussion som er affødt af at man på diverse sider, ved indtastning af bydel både kan vælge Christianshavn og Amager, samt at der på en måde i samfundet er opstået en glorificering af Christianshavn, mens Amager er blevet en prygleknap.

- En mener at Christianshavn hører til Amager, da man ikke nødvendigvis skal krydse vand for at komme fra det ene til det andet sted.

Hvor skal man ikke bo i København?

Mens flere og flere borgere i København generelt føler sig mere trygge end sidste år, er der stadig udfordringer i nogle bydele

Færre indbrud, mindre vold, et fald i antallet af lommetyverier - og en større tryghed blandt mange københavnerne. Det er status på København Kommunes store tryghedsundersøgelse.

Hvad kan man lave i København billigt?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.

Hvor langt er der rundt om Christianshavn?

Ingen eventplads uden styr på logistikken 🚚

Heldigvis får vi hjælp af proffer i den helt store liga – nemlig den internationale logistikvirksomhed DSV - Global Transport and Logistics.

Hvad skal unge se i København?

I ZOO kan du møde mere end 4000 fascinerende dyr og krydse kontinenter i en trækvogn.

Kom helt tæt på de ikoniske pandaer og spis synkront med de bambusspisende bjørne i det storslåede Pandaanlæg. K...

Oplev en verdensomsejling under overfladen og kom helt tæt på majestætiske hammerhajer og elegante rokker i Nordeuropas største og mest moderne akvarium.

SMK ligger i hjertet af København og rummer mere end 700 års kunst og kunsthistorie, der udfolder sig gennem udstillinger, omvisninger i voksen- og børnehøjde, kreative værksteder, film, koncerter, ar...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Velkommen til Bakken – en helt unik forlystelsespark med en helt særlig historie.

Hvad kan man lave i København der ikke koster penge?

Blandt de mange oplevelser og aktiviteter i Købehavn, som er repræsenteret her på Funguide, finder du alt lige fra gokartbaner, byvandringer og bowlingbaner til paintball og hardball, ballonflyvning og en masse andet.

Der er også en lang række udendørs aktiviteter og oplevelser i KBH, hvis du ønsker at få en oplevelse med masser af frisk luft.

Skal der være godt med motion inkluderet, så er der også en hel masse gode valgmuligheder her.

Her på Funguide er vi specialister i at finde de sjove oplevelser og aktiviteter og der er masser af dem her på vores liste om aktiviteter, oplevelser og events i København.

Udover at du kan kigge vores aktiviteter igennem – husk at gå dem alle sammen igennem – der ligger mange sjove både i midten og slutningen af vores samling, så klik videre til næste side.

Vi har dog samlet nogle oplevelser og aktiviteter der ligger i København og som er rigtig sjove lige her:

Hvor er Huset på Christianshavn optaget?

BeskrivelseHuset på Christianshavn, blev produceret af Nordisk Film for Danmarks Radio i årene 1970-77. Serien beskrev i folkekomediestil et landsbyagtigt fællesskab blandt beboerne i et hus i et hjørne af København. Seriens første instruktør var Ebbe Langberg. Derefter var det henholdsvis Erik Balling og Tom Hedegaard der instruerede. Serien blev udformet af et forfatterteam bestående af kendte danske forfattere, bl.a. Leif Panduro, Benny Andersen og Lise Nørgaard. Serien var en af dansk tv's hidtil populæreste og med sine 84 episoder også den længste.

00:00 00:00

Hvad hedder øerne på Christianshavn?

Flåden opkøbte den nye holm i 1723 til at opbevare kanonkugler, kanonraperter (kanonvogne) og krudtværk til udrustning af Søetatens orlogsskibe. I Flådens eje blev øen forstærket og udvidet i 1740 langs østsiden med en ny, 70 meter bred ø, som blev kaldt Arsenaløen. Anlægget blev afsluttet under Christian den 6., og Motzmanns Plads blev omdøbt og tog navn efter kongen.

Denne tid bød også på voldsomme begivenheder på øen, da krudtværket én gang sprang i luften og en anden gang gik i brand, som Knud Bokkenheuser skrev i sin bog Van­dringer i det gamle Christianshavn: »Dette Laboratorium var egentlig et Krudtværk, der tidt forvolte Vanske­ligheder. En Gang sprang det i Luften, da ”Guds Vejr og Tordenslag” ramte det, en anden gang lagde en ”Vaa­deild” det øde med saa stor Tum­mel og Allarm, at ”Vinduer og Tage i Huse, der laa langt derfra, sprunge udi mange tusende Stykker og blev ganske udi Grund bedærvede”«.

Hvor er det mest kriminalitet i København?

Regeringen er blevet kritiseret for at vække frygt i befolkningen i valgkampens tegn, men justitsminister Mattias Tesfaye (S) afviser, at »det er kommunikation, der skaber virkeligheden«. Politiken har mødt ministeren i Københavns mest utrygge bydel.

Er det dyrt at bo på Christianshavn?

Bydelen, man altid er sikker på giver herlige oplevelser. Fra Christiania til supermoderne og dyrt nybyggeri, og fra tyk tobaksrøg og billige bajere på Eiffel Bar til Michelin-stjerner på Noma.