:

Hvad er der at lave i Køge?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er der at lave i Køge?
  2. Hvad kan man lave med børn i Køge?
  3. Hvad sker der i påsken i Køge?
  4. Hvad skal du lave i dag?
  5. Hvornår er der torvedag i Køge?
  6. Hvad kan man lave med børn gratis?
  7. Hvad kan børn lave i dag?
  8. Hvem kommer til Køge fest uge?
  9. Hvad kan man lave spontant?
  10. Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?
  11. Hvad har åbent i dag Køge?
  12. Hvor kan man parkere gratis i Køge?
  13. Hvad kan man lave når man ingen penge har?
  14. Hvor kan man se dyr gratis?
  15. Hvad kan man lave gratis på Sjælland?
  16. Hvor finder du Køge?
  17. Hvilke Seværdigheder i Køge?
  18. Er Køge en levende middelalderby?

Hvad er der at lave i Køge?

Der er rigtig mange forskellige ting, man kan opleve. Det afhænger dog af, hvilken type oplevelse man søger, samt hvilket budget man har. Udvalget tæller bl.a:

En oplevelsesgave er en gave, der giver modtageren mulighed for at opleve noget spændende og unikt. Oplevelser er blevet meget populære i de senere år, da de giver mulighed for at skabe minder og oplevelser sammen med venner og familie, frem for at samle støv på hylden.

Der findes et utal af forskellige oplevelsesgaver, så der er noget for enhver smag.

Hvad kan man lave med børn i Køge?

På Køge museum er de teksttunge plancher og de overfyldte udstillingsmontrer forsvundet til fordel for en iPad som bruges til at lytte sig vej gennem udstillingen. Det betyder at selv børn som ikke kan læse får et super museumsbesøg.

Hovedudstillingen på museet er fortællingen om det svenske overraskelsesangreb på den danske flåde i oktober 1710, og i særdeleshed Ivar Huitfeldts skib Dannebroge, hvis skæbne man følger set gennem øjnene på to børn, krudtbrødrene. Der er kaffe/te/varm kakao som man kan købe og tage med rundt og loftet er indrettet med hængekøjer hvor man kan ligge og udforske Køges historie gennem iPad’en.

Når børnene har brug for at røre sig kan man gå ud i museumshaven hvor der er bygget en stor klatrelegeplads som virkelig kan udfordre.

Har du lyst til at føle dig som Gulliver i Lilleputland er Kjøge Miniby bestemt et besøg værd. Kjøge Miniby er bygget op af tro kopier af de huser der var i Køge omkring 1865 – blot er de i størrelsesforholdet 1:10. Under besøget kan man gå på opdagelse i de arbejdende værksteder og f.eks. se hvordan tegl i ministørrelse bliver formet og brændt. Pt. består byen af omkring 628 bygninger (december 2019).

Man er velkommen til at medbringe sin madkurv for der er sat borde og bænke op som man frit kan benytte.

Datoer: 1/5-31/10 2019 alle dage fra 10-16 – tjek de nøjagtige åbningstider her Pris: Voksne: 50 kr, Børn (5-15 år):10 kr Hvor: Strandvejen 101, 4600 Køge Website: Kjøge Miniby

Selvom vejret måske ikke lige nu lokker til vandpjaskeri i strandkanten, så kan det jo være at sommeren viser sig fra sin varmere side lige om lidt. Når det sker, og der bliver behov for at afkøle sig i havet, så tilbyder Køge flere børnevenlige strande med dejlig sandbund og lavt vand. Ideelt for små børn. Du kan vælge mellem to badestrande; Nordre Strand ved Køge Marina i det nordlige Køge og Søndre Strand.  Begge strande har fået gevaldige ansigtsløft for nogle år siden og er blevet super lækre. Ved Søndre Strand kan man f.eks. leje både et samtalekøkken og et mobilt køkken – læs mere om de muligheder her og planlæg en dag med masser af badning efterfulgt af skøn mad tilberedt i det fri.

Hos VisitKøge (turistkontoret) kan man få udleveret et “skattekort”, så man kan gå ud og opleve byen på en helt ny måde. Når man har fundet svarene på alle spørgsmål kan man gå tilbage til VisitKøge hvor man så får udleveret en lille præmie.

Hvad sker der i påsken i Køge?

De fleste børn elsker at være udenfor, og der er masser af muligheder for leg og aktiviteter i naturen. ­­­­Naturstyrelsen har lavet en guide over naturoplevelser i hele landet, og her kan I bl.a. se, hvilke seværdigheder, dyr og planter der gemmer sig i jeres nærområde.

Bor I for eksempel i eller i nærheden af Aabenraa, kan I besøge Rise Enge, hvor I kan se køer, som græsser på engen og på den måde forhindrer den i at gro til. På de samme breddegrader i Rise Skov levede der i gamle dage ulve, og i dag kan I se de dybe faldgrave, hvor man i 1700-tallet jagtede rovdyrene.

I hovedstadsområdet i Rude Skov kan I finde de damme og søer, hvor der under Christian IVs tid svømmede karper og karusser, som blev spist af de lokale.

Landets zoologiske haver er et evigt hit for både små og store. Her kan I sige hej til isbjørnene, tigerne og bavianerne, da alle udendørsanlæg holder åbent i både Aalborg, Odense og København.

I Zoologisk Have i Odense er der fuld fokus på dyrene i påskeferien, hvor besøgende kan få lov at komme helt tæt på. Det er fx muligt at besøge abernes ø, hvor dødningehovedaben bor - aben, som vist bedst er kendt som Hr. Nilsson i Pippi Langstrømpe. Det er også muligt at teste sin viden om seje, æg-læggende dyr og komme tæt på kryb og kravl i Darwins hus. 

I Zoologisk Have i Aalborg skal påsken handle om nogle af de smarte løsninger, vi mennesker har kopieret fra naturen. Natkikkerter er f.eks. lavet med indpiration fra kattens og uglens øjne. Sejt, ikke? Du kan også støbe din egen T-rex-tand eller udgrave din egen, farlige dinosaur. 

Pak turtasken og tag på opdagelse i skovbunden. Hvad gemmer der sig under mos, nedfaldsblade og grene? Tag en lup med, og kom helt tæt på skovens små dyr. 

Tager I en tur i skoven, kan I også gå på jagt efter dyrelorte og sammen blive klogere på, hvilke dyr der bor i skoven. Udseendet på lorten varierer nemlig meget fra dyr til dyr og fortæller en hel del om, hvordan dyret spiser, lever og opfører sig. Kan I mon gætte, hvilket dyr der har lagt hvilken lort, og hvad dyret spiser?

Skal de helt små med på skovtur, kan I opdigte spændende historier ud fra de ting, I oplever. I kan pege på dyrene, I ser, og sige deres navn eller lave dyrelyde. I kan også røre ved blade og grene og mærke teksturene, og måske kender I sjove sange om dyrene og naturen, som I kan synge?

Hvad skal du lave i dag?

Hvis vejret er til det, er det klart hvor turen skal gå hen: Udenfor!

Her får du idéer og inspiration til ting, man kan lave udenfor.

Hvornår er der torvedag i Køge?

Igennem 700 år har der været torvehandel på Køge Torv med bl.a. kød, fisk og grøntsager.

Køge Torv er med sine 9940 kvm provinsens største - og har i øvrigt ligget på stedet siden middelalderen. I 1997 blev torvet totalt renoveret med opretning og omlægning af alle de mange brosten, og Køge modtog Byplanprisen for sin vedholdende og konsekvente bypolitik. I midten af torvet er nedlagt en mindeplade for denne pris.

Hvad kan man lave med børn gratis?

På alle statsanerkendte museer i Danmark har børn og unge under 18 år gratis adgang. Rundt omkring i landet kan du også finde andre museer med gratis adgang for børn og unge, bare spørg på dit lokale turistkontor.

Danmark har nogle af Europas smukkeste strande med hvidt sand, store klitter, brusende vand og flot natur. Desuden er du i Danmark aldrig langt fra kysten, så du kan med fordel pakke en kurv med sandwiches og legetøj og tage børnene med på stranden for at bade, bygge sandslotte og lege i klitterne. 

Hvad kan børn lave i dag?

Mangler du inspiration til nye aktiviteter, I kan lave sammen? Så er du kommet til det rigtige sted! Her får du en meget lang liste med forslag til sjove aktiviteter for børn og voksne.

Der er masser af sjove ting, man kan lave, både ude og hjemme. Her kommer en liste med forslag, hvor de fleste aktiviteter er gratis eller næsten gratis, så her kan alle være med.

Hvem kommer til Køge fest uge?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Hvad kan man lave spontant?

SPONSORERET indhold

Coronavirussen har i den grad begrænset vores sociale aktiviteter, og mange bruger derfor langt mere tid i hjemmet, end de ellers ville gøre. Og hvad skal man så lige finde på? Vi har samlet vores bedste bud på hyggelige aktiviteter for både enlige og for familier lige her.

Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?

Det er ferietid og vi er nogle, der skal have 4 uger til at gå med børnene (uden at kunne stikke af til et all-inclusive ferieresort med pools i tre størrelser, vandland, aktivitetsrum og børneklub). Man kan godt tage i et sommerland hver dag, hvis man lige har vundet i Lotto. Det har vi ikke, så vi må lægge hovederne i blød og finde på billige og gratis aktiviteter 🙂

Det er jo tiltænkt den danske sommer, så alle dem med en lille paraply er tiltænkt regnvejrsdage. Ved godt alle ikke har mulighed for alt – men mon ikke der skulle være en 10-15 ting, I kan give jer til.

Hvad har åbent i dag Køge?

Butikkerne har åbent på søndag fra kl. 10-15

Ta’ familien, veninden eller kæresten med op til byen - sæt jer på en café eller gå på shopping i Køges mange butikker

Hvor kan man parkere gratis i Køge?

Byen Køge ligger på Sjælland – omkring 40 kilometer syd for København. Byen er især kendt for det smukke torv fra middelalderen og for vikingeborgen, der ligger udenfor Køge. I Køge kan du desuden gå på opdagelse i historien og kunsten, hvis du besøger et af byens museer. Køge ligger smukt placeret ved vandet, så det er oplagt at tage en tur til stranden på en varm sommerdag.

Der er generelt set gode parkeringsmuligheder i Køge. Der er mange parkeringspladser at vælge imellem. Som hovedregel skal du dog betale for at parkere i byen. Der findes kun et par enkelte gratis parkeringspladser, hvor du kan være heldig at finde en plads til bilen. Køge er dog en relativt lille by, så du kan hurtigt nå din destination til fods, hvis du bliver nødt til at parkere din bil et stykke væk.

Køge fik nye parkeringsregler i starten af 2018. Det betyder, at bilister nu skal være mere opmærksomme, når de betaler for at parkere bilen i Køge. De nye regler betyder, at der er forskellige takster, tidsbegrænsninger og licenser i Køge. Reglerne kan for mange virke forvirrende.

Du kan dog gøre parkeringen nemmere ved at hente EasyParks betalingsapp, hvor du kan se, hvilke takster og regler der gælder i byens forskellige parkeringsområder. På appen kan du starte, stoppe og forlænge parkeringen, selvom du ikke er ved bilen.

Du kan betale for parkering med kort og mønter i parkeringsautomaterne i byen. Alternativt kan du betale for din parkering på appen. Hvis du skal parkere i Køge, er det en rigtig stor hjælp at have denne smarte app ved hånden.

Langt de fleste parkeringspladser i centrum er betalingsparkeringspladser. Derfor kan du som udgangspunkt regne med, at det koster penge at parkere i Køge. Der er forskellige tidsbegrænsninger og regler i hele Køge. Den nemmeste måde at holde styr på reglerne er ved at hente EasyParks app, som du kan læse om længere oppe i artiklen.

De blå parkeringspladser på kortet er alle betalingsparkeringspladser, hvor der skiltes med tidsbegrænsning. De lilla parkeringspladser på kortet er derimod betalingsparkeringspladser uden tidsbegrænsning. Her kan du parkere til 8 kroner i timen. Hvis du skal parkere mere end tre timer, kan du med fordel købe en dagslicens til 30 kroner. Hvis du har brug for parkering flere dage om ugen, kan du købe en månedslicens til 200 kroner.

Gratis parkering i Køge Som udgangspunkt koster det penge at parkere i Køge bymidte. Hvis du kun har et hurtigt ærinde i byen, kan du dog ofte finde en gratis parkeringsplads. Der findes nemlig et par gratis parkeringspladser, hvor du kan holde i en tidsbegrænset periode.

Hvad kan man lave når man ingen penge har?

Hvis du sidder og keder dig, så har vi helt sikkert en masse ting, du kan give dig til. Faktisk har vi lige nu samlet 100 ideer til hvad du kan lave. Mange af tingene kan du lave alene, nogle af dem er sjovere at lave med kæresten eller vennerne. Men hvis du når hele listen igennem, så er du næsten garanteret at have fundet på noget at lave. Så gør dig klar til at blive inspireret!

Hvis du leder efter specifikke begivenheder som foregår lige nu i København, så skal du måske hoppe ind på TripAdvisor eller lign. Men hvis du leder efter noget mere generelt du kan give dig til i København, så har vi helt sikkert noget lige for dig. I København har du adgang til en masse spændende butikker, frisører, biografer, restauranter og meget meget mere. Derfor er vi næsten sikre på, at du med udgangspunkt i vores ovenstående liste, kan finde noget at give dig til i København. Så hvis du sidder derhjemme og tænker 'Hmm.. Hvad skal jeg lave i København?' så skal vores liste nok hjælpe dig videre i processen. Synes du der mangler noget på listen, som er specifikt gældende for KBH? Så send os en mail, så tilføjer vi det gerne for dig!

Hvor kan man se dyr gratis?

Skal du lave noget sjovt med ungerne, behøver det langt fra betyde, at det skal koste penge.

For der findes nemlig masser af sjove oplevelser landet over, som er ganske gratis.

Du kan finde en masse af dem i GoLittle-appen – og herunder har vi udvalgt nogle af de allerbedste :o)

Hvad kan man lave gratis på Sjælland?

Lørdag 24. september - om bare små tre uger - er der nemlig premiere på sæson 11 af det populære kageprogram.

Det er igen Timm Vladimir, der er vært, mens der også er genvalg til dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo.

Hvor finder du Køge?

Køge har desuden et pragtfuldt torv, som ikke findes magen til i nogen anden by. Køge er byen, hvor du er tæt på naturen. Skov og strand finder du i umiddelbar nærhed af centrum, og mod vest breder indbyder det smukke landskab til cykelture og udflugter.

Hvilke Seværdigheder i Køge?

Mest populære seværdigheder i Køge. 1. Vallø Slot. 2. Braunstein - Whisky Destilleri og Bryggeri. 3. Kjøge Mini-By. 4. Køge Torv.

Er Køge en levende middelalderby?

Køge er en levende middelalderby - lad de spændende oplevelser inspirere dig til en herlig ferie! Besøg byens museer, nyd de skønne gamle og velbevarede huse samt de nye bydeles moderne arkitektur. Køge har desuden et pragtfuldt torv, som ikke findes magen til i nogen anden by. Køge er byen, hvor du er tæt på naturen.