:

Hvad koster VM trofæet i håndbold?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster VM trofæet i håndbold?
 2. Hvor meget koster VM pokalen?
 3. Hvem har lavet VM pokalen?
 4. Hvor meget vejer VM pokalen i fodbold?
 5. Hvad får håndboldherrerne for at vinde VM 2023?
 6. Hvor meget vejer VM pokalen?
 7. Hvor tung er håndbold pokalen?
 8. Hvor tung er VM trofæet?
 9. Hvad vejer trofæet i håndbold?
 10. Hvor meget vejer Champions League pokalen?
 11. Hvad vejer VM pokalen i håndbold 2023?
 12. Hvad får Rasmus Lauge i løn?
 13. Hvornår må man beholde pokalen?
 14. Hvad vejer VM pokalen håndbold 2023?
 15. Hvor meget vejer guld pokalen?

Hvad koster VM trofæet i håndbold?

Skrevet den 11. februar 2019 kl 11:55

Det kan godt være, at Danmark mistede Norge i 1814, men til gengæld fik vores nordlige naboer den 27. januar et rap over håndboldnallerne og en solid reminder om, at vi som nation trods alt stadig hersker fra harpikstronen.

Hvor meget koster VM pokalen?

Efter et hektisk døgn for VM-trofæet venter der nogle rolige år, inden det igen skal gå fra hånd til hånd.

En tung krabat er med de danske håndboldherrer hjem fra Stockholm – og hele dagen skal det næsten 20 kilo tunge VM-trofæ med rundt til guldfejring.

Hvem har lavet VM pokalen?

VM-pokalen har eksisteret i to versioner. Den første blev kendt som Jules Rimet-trofæet, som Brasilien vandt til ejendom i 1970, og den nuværende, som verdensmesteren får overrakt i dag, hedder ganske enkelt Fifa World Cup-pokalen. Særlig Jules Rimet-trofæet har haft en dramatisk historie og har været forsvundet, siden det blev stjålet for anden gang i 1983.

FOR ABONNENTER

Hvor meget vejer VM pokalen i fodbold?

”Nej, jeg kan ikke løfte den”.

Med et lille grin lader Karina Lind-Andersen den store VM-pokal blive hvor den er – på hendes arbejdsbord. Den vejer altså også 30 kg, så det er ikke bare sådan lige at gøre Niklas Landin og de andre VM-helte kunsten efter.

Hvad får håndboldherrerne for at vinde VM 2023?

32 hold er klar til at dyste ved verdensmesterskabet i 2023, hvor Danmark skal forsøge at forsvare titlen, der blev vundet for to år siden i Egypten. Udover de mange erfarne hold som Frankrig, Spanien og Sverige, er der i år nogle spændende deltagere med til VM. Holland kvalificerede sig for anden gang i deres historie, over halvtreds år efter deres VM-debut, mens Belgien har nået håndbold-VM for mænd for første gang i historien.

Ydermere kan håndboldfans glæde sig over at se Kap Verde blandt deltagerne. Det afrikanske hold kvalificerede sig til det forrige verdensmesterskab men missede deres debut, da mange spillere testede positive for COVID, hvilket tvang Kap Verde til at trække sig fra VM-konkurrencen. Denne gang skulle intet stå i vejen for dem, og vi kan endelig se frem til Kap Verdes debut.

I 2023 er det Sverige og Polen som er værter for IHF’s verdensmesterskab i herrehåndbold. Krakow, Gdansk, Katowice, Plock, Malmø, Gøteborg, Kristianstad, Jönköping og Stockholm er de byer, der er blevet udvalgt til at være vært for alle kampene. Turneringen starter den 11. januar 2023 og afsluttes med den store VM-finale den 29. januar på Tele2 Arena i Stockholm.

Danmark er videre til VM-slutspillets playoff-kampe efter gruppespillets afslutning sammen med Ungarn, Norge, Spanien, Frankrig, Tyskland, Sverige og Egypten, som starter med kvartfinalerne den 25. januar.

Dermed er alle forudsigelsernes forhåndsfavoritter videre i turneringen, med undtagelse af Island, som i stedet giver plads til et stærkt ungarsk hold. Dermed bringer næste fase af VM-slutrunden os nogle spændende, tætte og afgørende opgør, hvilket også betyder at der er massevis af værdifulde odds at finde. Opdag herunder alle kampe og de mange markeder for væddemål, som er gældende for de kommende kampe til VM i håndbold 2023.

Hvor meget vejer VM pokalen?

VM-pokalen har eksisteret i to versioner. Den første blev kendt som Jules Rimet-trofæet, som Brasilien vandt til ejendom i 1970, og den nuværende, som verdensmesteren får overrakt i dag, hedder ganske enkelt Fifa World Cup-pokalen. Særlig Jules Rimet-trofæet har haft en dramatisk historie og har været forsvundet, siden det blev stjålet for anden gang i 1983.

FOR ABONNENTER

Hvor tung er håndbold pokalen?

Vinderen af landspokalturneringen kvalificerer sig til EHF European League. Hvis pokalmesteren også kvalificerer sig til Champions League (CL) (enten direkte eller via kvalifikation), går billetten videre til taberen af pokalfinalen. Hvis også denne kvalificerer sig til CL, går billetten videre til den i pokalturneringen tabende semifinalist, der slutter højest i Håndboldligaen. Hvis denne også er kvalificeret til CL, får den anden tabende semifinalist billetten.

I de tilfælde, hvor der er angivet flere linjer med klubnavne ud for antallet af titler, er der tale om den samme klub, der har skiftet navn.

Hvor tung er VM trofæet?

VM-arrangement vækker opmærksomhed i ind- og udland. Foto: Sejlfoto.dk

Der er lagt op til den helt store sejlsportsfest, når Struer Sejlklub i august er vært for VM i H-båd. Mesterskabet, der nu også støttes af Færchfonden, tiltrækker et stort antal sejlsportsinteresserede fra såvel ind- som udland.

Hvad vejer trofæet i håndbold?

I fire år har Danmark haft ejerskab over VM-pokalen, og søndag kan den periode blive forlænget med yderligere to år.

Hvis altså de danske håndboldherrer besejrer Frankrig i VM-finalen i Stockholm.

Hvor meget vejer Champions League pokalen?

Alder

Tommy Troelsen er den yngste spiller i en dansk pokalfinale gennem tiderne. Han var blot 17 år gammel, da han tre dage inden sin realeksamen i naturhistorie i 1958 spillede finalen for Vejle BK mod KB. Per Poulsen er den ældste spiller i en finale. Han var 42 år gammel, da han vogtede buret for FC København i finalen mod AB i 1995.

Hvad vejer VM pokalen i håndbold 2023?

Pr. 18. februar 2015 havde Frankrig, Norge, Polen, Schweiz, Slovakiet, Sverige, Sydkorea og Ungarn vist interesse for at afholde mesterskabet.[4]

Ved ansøgningsfristen den 15. april 2015 havde kun tre lande sendt ansøgningsdokumenter ind.[5] Den 21. april 2015 blev det annonceret at Polen og Sverige ville holde turneringen sammen:[6]

En beslutning var planlagt til den 4. juni 2015, men kongressen udskød beslutning til den 6. november 2015. Polen og Sverige blev valgt, som værtslande. Det er første gang at Polen skal være værtsland.[7]

Hvad får Rasmus Lauge i løn?

Folketinget vedtog i tirsdags en ny lov, der betyder, at folketingsmedlemmerne kan se frem til større lønstigninger end hidtil.

Men timingen er helt forkert og sender et skidt signal til befolkningen, lyder kritikken. Det sker nemlig samtidig med, at Thorning-regeringen beder lønmodtagerne om løntilbageholdenhed, og samtidig med, at regeringen foreslår at sænke stigningerne i overførselsindkomsterne.

Hvornår må man beholde pokalen?

Jacob Neestrup giver gerne FCK favoritværdigheden i pokalfinalen, selv om AaB har vist stor fremgang.

Hvis FC København vinder pokalfinalen over AaB torsdag aften, falder der en ekstra bonus af, når københavnerne har løftet trofæet. Vinder FCK, må klubben nemlig beholde det synlige bevis til evigt eje.

Hvad vejer VM pokalen håndbold 2023?

Alder

Tommy Troelsen er den yngste spiller i en dansk pokalfinale gennem tiderne. Han var blot 17 år gammel, da han tre dage inden sin realeksamen i naturhistorie i 1958 spillede finalen for Vejle BK mod KB. Per Poulsen er den ældste spiller i en finale. Han var 42 år gammel, da han vogtede buret for FC København i finalen mod AB i 1995.

Hvor meget vejer guld pokalen?

Jules Rimet-pokalen var den oprindelige præmie til vinderen af VM i fodbold. Oprindelig hed pokalen blot World Cup eller Coupe du Monde, men den blev omdøbt i 1946 til ære for FIFA's formand Jules Rimet, som i 1929 fik gennemført et forslag om at oprette en VM-turnering. Pokalen blev designet af Abel Lafleur, er 35 cm høj og vejer 3,8 kg og var lavet af guldbelagt sølv. Pokalen forestillede en statuette af den græske sejrsgudinde Nike.

Under 2. verdenskrig var pokalen i Italiens besiddelse. For at den ikke skulle falde i nazisternes hænder, gemte Ottorino Barassi fra det italienske fodboldforbund (Federazione Italiana Giuoco Calcio) pokalen under sin seng i en skotøjsæske.

Pokalen blev stjålet under en offentlig udstilling før VM 1966 i England, men den blev fundet kun syv dage senere af en hund der hed Pickles, indpakket i en avis og efterladt i en hæk i Norwood i det sydlige London. Som en sikkerhedsforanstaltning fik FIFA i dybeste hemmelighed fremstillet en kopi af pokalen til fejringerne efter VM-finalen. Kopien blev også brugt ved senere lejligheder indtil 1970, og den blev solgt ved en auktion i 1997 for $425.015.