:

Hvem tager imod brugte møbler?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem tager imod brugte møbler?
  2. Hvordan smider man møbler ud?
  3. Hvor kan man sælge sine brugte møbler?
  4. Hvem vil købe brugte møbler?
  5. Kan IKEA tage gamle møbler med?
  6. Er gamle møbler noget værd?
  7. Er en sofa storskrald?
  8. Kan man aflevere møbler på genbrugspladsen?
  9. Hvad tager Røde Kors imod?
  10. Kan man få IKEA til at samle møbler?
  11. Kan man returnere samlede IKEA møbler?
  12. Hvor bliver møbler solgt?
  13. Kan man male møbler uden grunder?
  14. Hvor smider man madrasser ud?
  15. Hvad må man ikke stille til storskrald?

Hvem tager imod brugte møbler?

Har du ikke selv en trailer eller skal du have kørt mange møbler væk? Det er ikke hver gang, du selv kan klare den store og tunge opgave med at flytte møblerne. Skal der professionelle kræfter til, er du sikkert interesseret i at vide, hvad afhentning af møbler koster.

Mange genbrugsbutikker tager gerne imod dine brugte møbler, og de afhenter gratis guldet hos dig. I flere kommuner koster afhentning af møbler heller ikke noget, hvis du sætter dem til storskrald.

Har du ikke mulighed for at benytte dig af nogle af de gratis tilbud, som findes, må du opsøge en god pris på afhentning af dine møbler. Ved du, hvordan du finder de bedste priser i byen? Herunder kan du læse mere om, hvordan du indhenter et godt tilbud, så du hurtigt og billigt kan komme af med de gamle møbler.

Hvordan smider man møbler ud?

Til 'Polstrede møbler' kan du blandt andet aflevere:

Er du i tvivl om sortering? SÃ¥ prøv vores Affalds-ABC

Hvor kan man sælge sine brugte møbler?

Har du et IKEA møbel, du ikke længere har brug for? Hvis det stadig er i god stand, kan du give det nyt liv og dermed bidrage til at minimere mængden af affald og forbruget af ressourcer.

Brug vores vurderingsværktøj for at få en foreløbig vurdering af dit møbel.

Hvem vil købe brugte møbler?

Antika søger altid flere varer indenfor alle genrer af genbrug, retro, antik, design, vintage og kuriositeter. Stort set alle de varer, som Antika handler med, stammer fra opkøb og rydning af dødsboer samt restboer ved flytning til plejehjem eller mindre bolig. Der er almindeligvis tale om, at en større mængde af indbo og effekter skal sælges og fjernes fra boligen. Herudover skal boligen oftest tømmes for diverse andre ting (f.eks. fjerne tæpper, gardiner, hårde hvidevarer samt tømme loft/kælder), så boligen kan sælges eller overdrages til udlejer.

Alle typer boer har interesse, og det er gratis og uforpligtende at fÃ¥ et tilbud pÃ¥ køb og totalrydning. 

Kan IKEA tage gamle møbler med?

Møbelhuset er blevet klar til at lancere sit "buy-back"-koncept i 27 lande, efter corona satte en stopper for planerne i november.

Hvis du har en gammel kommode, bogreol eller et spisebord fra Ikea, så er koncernen klar til at købe møblerne tilbage med tanke på videresalg.

Er gamle møbler noget værd?

Og den tendens vil fortsætte i mange år frem, mener han.

- Det er en klar tendens, at samlerne i dag og fremover efterspørger det bedste af det bedste. Derfor har vi hvert år siden finanskrisen set nye prisrekorder indenfor alle kategorier, herunder blandt andet ældre kunst, design, armbåndsure, vin, malerier, skulpturer og asiatisk kunsthåndværk, siger han og peger på, at det er en modtrend i forhold til tidligere.

- Det er en stor ændring i forhold til tidligere, hvor folk var samlere. I samlerforståelsen skulle man have noget af alt. Tendensen i dag og fremover er, at folk er livsnydere og forbrugere. Fremover er der ikke så stor prestige i det, der ikke er af bedste kvalitet. Derfor bliver det bedste dyrere end nogensinde, og det halvgode bliver billigere, siger Kasper Nielsen.

Er en sofa storskrald?

Kigger vi på DBAs Genbrugsindeks, står det klart, at det særligt er ting til boligen, som danskerne køber eller sælger mest af brugt.

Samtidigt er det også ting til hjemmet, som folk stiller på gaden til storskrald i god tro om, at det kan få nyt liv andetsteds. Helt specifikt er der tale om reoler, sofaer, senge og borde, som skraldemændene finder mest af i god stand.

Ifølge to skraldemænd, som TV2 Lorry har talt med, er det helt op til 30 procent af det, de indsamler, der er i så god stand, at det vil kunne blive solgt for penge i en genbrugsbutik.

Kan man aflevere møbler på genbrugspladsen?

Polstrede møbler kan du aflevere på genbrugspladsen i containeren til “Polstrede møbler”.

Hvis møblerne er i god stand, kan det være, at andre kan bruge dem – og derfor er du også meget velkommen til at aflevere møbler til vores genbrugsbutikker.

Hvad tager Røde Kors imod?

Moderne forbrugerkultur bliver ofte stemplet som en køb-og-smid-væk-kultur, men faktisk har danskerne – og mennesker over hele verden – aldrig haft mere fokus på genbrug og genanvendelse. Og det skyldes ikke kun hensyn til miljø og klima. Stigende priser på ressourcer gør det i dag mere attraktivt at genanvende og genbruge allerede forarbejdede materialer. Virksomheder, forskere og politikere taler ligefrem om at fremme en cirkulær økonomi, hvor alle ting, der smides ud, genopstår som noget nyt, så man i sidste ende kan skabe et samfund uden affald. Nye regler for affaldssortering betyder, at alle virksomheder, skoler og husstande senest ved udgangen af 2022 skal sortere affald i minimum ni fraktioner, og på sigt er det planen, at kommunerne skal afhente tøj til genanvendelse direkte fra danskernes boliger. Genbrug og affaldssortering er også kommet på skoleskemaet. Alt i alt vil de nye tiltag inden for affaldssortering føre til en reduktion på cirka 0,7 millioner ton af Danmarks udledning af drivhusgasser i 2030.

Video: "Affaldets Vej - Genbrug af plastic". Beskrivelse af hvordan plastik genbruges, og hvad der sker, hvis du ikke genbruger det.

I daglig tale bruges begreberne genbrug og genanvendelse ofte synonymt, men der er en klar forskel. Genbrug er, når et kasseret produkt, materiale eller stof benyttes i samme form og til samme formål, som da det blev kasseret. Dette omfatter bl.a. såkaldt second hand-tøj, møbler fra loppemarkedet, brugte mobiltelefoner eller glasflasker med pant. En ølflaske i Danmark fyldes og tømmes fx 35 gange, før flasken er så slidt, at den skal smeltes om. Når eksempelvis glasset fra denne flaske bliver til nye glasflasker eller vinduer, taler man om genanvendelse. Papir, der genopstår som genbrugspapir, er et andet typisk eksempel på genanvendelse, men ofte er genanvendelsestransformationen mere overraskende. Eksempelvis kan plastflasker- og dunke blive til soveposefyld, fleecetrøjer, legetøj, isolering og meget andet. Gamle cykler, pander, stoleben og andet metal kan omsmeltes til dåser, knive, alufolie og mange andre metalprodukter, mens madrester og andet bioaffald kan bruges til biogas og gødning.      

Kan man få IKEA til at samle møbler?

Du må godt ændre mening, og du behøver ikke at skynde dig. I IKEA har du ingen tidsfrist for at returnere eller ombytte dine ubrugte varer, så længe du medbringer kvitteringen.

  • Returretten gælder dog ikke for: Metervarer, varer fra Cirkulär, bordplader efter mål, specialfremstillede sofabetræk, planter og fødevarer.  

Det er ikke muligt at returnere varer i IKEA Planning studio.

Kan man returnere samlede IKEA møbler?

Du må godt ændre mening, og du behøver ikke at skynde dig. I IKEA har du ingen tidsfrist for at returnere eller ombytte dine ubrugte varer, så længe du medbringer kvitteringen.

  • Returretten gælder dog ikke for: Metervarer, varer fra Cirkulär, bordplader efter mål, specialfremstillede sofabetræk, planter og fødevarer.  

Det er ikke muligt at returnere varer i IKEA Planning studio.

Hvor bliver møbler solgt?

I tråd med den præcise kategorisering, gør du dig selv en stor tjeneste ved på forhånd at beskrive din vare helt ned i detaljen. På den måde undgår du en masse spørgsmål og sikrer et hurtigere salg.

Se vores liste med, hvad du altid bør have med i din beskrivelse:

Kan man male møbler uden grunder?

  • Rens/slib møblet
  • Spartling af huller/sprækker
  • mal med grunder
  • mal med afsluttende maling

Der er dog stor forskel på, hvilke produkter du skal bruge, alt efter tidligere behandling af møblet. Der kan også nogle gange være behov for ekstra spartling og slibning.

Herunder finder du fremgangsmåde og materialer til maling af de fleste typer gamle møbler og for at gøre det ekstra nemt, har vi linket til de nødvendige produkter i vores shop. 

Hvor smider man madrasser ud?

Betalt indhold. At købe en seng kan virke som lidt af en videnskab, men faktisk er det helt individuelt, hvad der virker. Senge- og søvneksperter giver her deres råd til, hvordan man finder frem til den bedste madras.

Hvad må man ikke stille til storskrald?

Reglerne for ”klunsning” - at samle andres kasserede ting ind og sælge eller bruge dem - kan variere lidt fra kommune til kommune, så du skal altid tjekke din kommunes hjemmeside for at læse de specifikke regler for storskrald. Men som hovedregel er det forbudt at klunse alt fra sofaer og fjernsyn til lamper og køleskabe – lige meget hvor tingene står.