:

Hvor går man i byen på Frederiksberg?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor går man i byen på Frederiksberg?
  2. Hvor skal vi spise på Frederiksberg?
  3. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
  4. Kan man spise i Frederiksberg Have?
  5. Hvor skal jeg spise på Vesterbro?
  6. Hvad skal man opleve på Frederiksberg?
  7. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  8. Hvor meget koster det at spise på Noma?
  9. Hvad hed Frederiksberg før?
  10. Hvor spiser man billigt i København?
  11. Hvad skal man spise i Kødbyen?
  12. Hvem ejer Frederiksberg Have?
  13. Hvem ejer Promenaden på Frederiksberg?
  14. Hvad koster en middag på en Michelin restaurant?
  15. Hvor meget koster det at spise på Alchemist?

Hvor går man i byen på Frederiksberg?

Ved hovedindgangen til Frederiksberg Have byder den folkekære konge, Frederik VI, velkommen, så man ikke er i tvivl om, at man er på besøg i hans have.

Cisternerne, det tidligere vandreservoir under Søndermarken over for Frederiksberg Slot, er i dag et enestående udstillingssted i København.

Dybt under Søndermarkens grønne græs på Frederiksberg gemm...

Hvor skal vi spise på Frederiksberg?

Frederiksberg. Lige i hjertet af vidunderlige København.

Den velkendte bydel i hovedstaden er kendt for alverdens interessante ting. Heriblandt sin glimrende gastronomi. Og det er med ekstremt god grund!

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

Når vi taler om gastronomi og kulinariske oplevelser kommer vi ikke udenom Noma. Den 3-stjernede Michelin-restaurant er nemlig for femte gang blevet kåret som den bedste restaurant i hele verden. Her får du en sublim oplevelse fra det ny-nordiske køkken, der kan slå alle andre spillere af banen. Et besøg hos Noma kræver dog tålmodighed, bordene bliver nemlig revet væk, så snart de bliver offentliggjort, så du skal være hurtig.

Den københavnske restaurant Geranium blev i 2021 kåret som den anden bedste restaurant i verden – lige i hælene på Noma. Geranium var den første restaurant i Danmark til at modtage tre Michelinstjerner, og det er ikke uden grund. Her får du serveret kunst på en tallerken, når de tryller med sæsonens kødfri råvarer.

Vil du have en oplevelse udover det sædvanlige, så skal du aflægge Alchemist et besøg. Restauranten har modtaget to Michelinstjerner for sit magiske madunivers, der taler til alle sanser og sætter tankerne i gang. Her får du serveret 50 retter i en restaurant-oplevelse, du ikke kommer til at glemme lige foreløbigt.

Danmarks første Michelinstjerne gik til Kong Hans Kælder tilbage i 1983. Siden har de med fokus på velsmag og værtskab opretholdt det skyhøje niveau, og i 2021 fik de deres anden Michelinstjerne. I den smukke gamle kælder, har restauranten serveret fantastiske retter fra det franske køkken siden de åbnede i 1973, hvilket gør den til den ældste gourmetrestaurant i Danmark.

På Nørrebro i København ligger Kiin Kiin, der er den eneste thailandske restaurant uden for Thailand, som har modtaget en Michelinstjerne. Kiin Kiin betyder ‘kom og spis’, og den hjemlighed der ligger i navnet, afspejler sig i restaurantens hyggelige stemning. Her får du thailandsk gourmetmad på en kreativ, spændende og raffineret måde.

Hvad er bedre end én Michelin-restaurant? Det må være to Michelin-restauranter. Og det har Kadeau, der med to restauranter under samme navn har tilsammen tre Michelinstjerner. Midt i de bornholmske klitter med udsigt til strand og hav ligger den 1-stjernede restaurant Kadeau. Her får du smagen af Bornholm serveret som nordisk gourmetmad i smukke omgivelser. Den bornholmske oplevelse har du også mulighed for at få i København, hvor deres anden restaurant, med hele to stjerner, ligger.

Kan man spise i Frederiksberg Have?

Andreas Ring Kjeldsholm Hansen er FasangÃ¥rdens køkkenchef. Andreas har tidligere været køkkenchef pÃ¥ den to-stjernede michelinrestaurant Vollmers i Malmø og er inspireret af den dansk-franske madstil med asiatiske referencer.

”Det skal være ærlig, jordnær mad og mad, der smager pissegodt. Der behøver ikke være 20 dippedutter og blade, der vender den rigtige vej. Det er svært at finde et godt begreb for det, men 'casual fine dining' kunne være et bud. Eller ambitiøs velsmag”.

Hvor skal jeg spise på Vesterbro?

En lang og begivenhedsrig dag på Vesterbro, skal selvfølgelig starte ud med et godt og solidt morgenmadsmåltid. Det er der heldigvis utallige muligheder for på Vesterbro.

Jeg fristes til at sige, at La Foretta er lidt af en institution på Istedgade. De laver de lækreste og mest greasy pizzaslices, og jeg tør godt garantere, at alle inkarnerede vesterbro-folk har smagt deres pizzaslices, som særligt egner sig godt til en frokost på farten.

Hvad skal man opleve på Frederiksberg?

På det ikoniske Betty Nansen teater kan du opleve teaterkunst i særklasse. Teatret er opkaldt efter Betty Nansen, da hun i perioden 1917-1943 som teaterets direktør, formåede give teateret et betydeligt kvalitetsløft, og fordi hun i sin levetid selv var en fremtrædende figur på den danske teaterscene. I dag leverer teateret et væld af forskellige forestillinger, der spænder bredt over forskellige genrer og stemninger. Køb en billet til en skøn omgang eskapisme, og nyd efterfølgende et godt glas vin eller en aperitif på Frederiksberg Allé. Måske på restaurant Promenaden, der ligger skråt ovenfor? 

Tip: Er du studerende? Så kan du købe latesale-billetter en time inden forestillingen starter til kun 95 kr. stykket. Billetterne kan kun købes i foyeren, hvor der er først til mølle-princip. 

Forsætter man ned ad Frederiksberg Allé, vil man gå forbi Frederiksberg Chokolade. Her kan man købe alverdens lækkerier i form af chokolade, flødeboller og konfekt af høj kvalitet, der kun kan begejstre børn som voksne. Butikken er todelt, så i sommerhalvåret kan man også købe deres hjemmelavede is i butikken ved siden af, og deres famøse guf i forskellige varianter, hvis man skulle føle sig fristet til det. Skulle man ikke være til nogen af delene, laver de kaffe og varm chokolade to go – selvfølgelig med husets egen chokolade! 

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Knap 1.750 kroners forskel er der på michelinmad i Bangkok og København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Alchemist beholdte i år deres to michelinstjerner og er dermed en af otte danske restauranter, der har enten to eller tre stjerner.

Hvor meget koster det at spise på Noma?

Michelinguiden: Sidste år var der Michelin-stjerner til 26 danske restauranter. Mandag den 13. september håber flere restauranter at blive tilføjet til listen.

De eksklusive gourmetoplevelser har naturligvis sin pris, og den kan du finde lige her, hvor du får en oversigt over, hvor dybt du skal regne med at dykke i lommerne, hvis du vil spise på en af de danske Michelin-restauranter. Velbekomme.

Hvad hed Frederiksberg før?

I 1842 blev Frederiksberg en del af Frederiksberg-Hvidovre sognekommune. I 1857 kom der en lov, der gjorde det daværende Frederiksberg sogn til en selvstændig kommune i Københavns amt. Den nye kommune fik snart rettigheder som handelsplads. Dette betød, at sogneforstanderskabet blev til en kommunalbestyrelse, og at forstanderskabets formand blev borgmester. I år 1900 overtog kommunalbestyrelsen også amtsrådets opgaver.

Da Københavns Kommune i 1902 blev forøget med flere landkommuner i omegnen, ønskede Frederiksberg at forblive selvstændig, og sådan har det været siden.

Fra 1841 kaldet formand for sogneforstanderskabet og indtil 1858 også omfattende Hvidovre Sogn, fra 1867 sognerådsformand og fra 1919 borgmester

Hvor spiser man billigt i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvad skal man spise i Kødbyen?

I hjørnet i Kødbyen finder du Restaurant Gorilla, som er den bedste til at sætte den helt rette stemning. De har plads til rigtig mange mennesker, og du er, hver weekend, sikret en festlig stemning med dans, drinks og god stemning. I de lune sommertimer summer det med liv på den store udendørs terrasse på den bedste restaurant placeret i solen.

Nyd et glas naturvin, en lækker special lavet cocktail, en kold øl eller en god alkoholfri drink, både indendørs og udendørs. Vi anbefaler dog, at du bestiller et bord i god tid, da der ofte er fuldt booket lidt tid frem.

Er du til en lækker, og muligvis den bedste, fiskerestaurant i Kødbyen, kan du med ro i maven kigge forbi Fiskebaren, som er en af de bedste spisesteder og restaurant i Kødbyen og med den bedste placering midt i Kødbyen, er den nem at komme til hurtigt, uanset hvor du befinder dig i Kødbyen. 

De serverer noget af det bedste fisk og de bedste råvarer i København, og de har øje for æstetikken og detaljen. Hvis du dog spiser på en anden restaurant i Kødbyen, kan du altid komme forbi Fiskebaren både inden og efter din middag til en drink i solen.

Hvem ejer Frederiksberg Have?

Haveselskabets have er et fredeligt sted med gode muligheder for afslapning og stille refleksion. Haven er delt i mange, mindre rum med hver deres karakter, og det giver den besøgende mulighed for altid at finde et roligt sted. Haven har netop vundet Den store Landskabspris 2013, hvor årets tema var "Stille steder".

Man finder indgangen til Haveselskabets have pÃ¥ Frederiksberg Runddel, der hvor Frederiksberg Allé møder Pile Allé. Samme sted som hovedindgangen til Frederiksberg have. NÃ¥r man stÃ¥r pÃ¥ runddelen med ryggen til Pile Allé, er indgangen den hvide lÃ¥ge i det venstre hjørne af pladsen. Haven er Ã¥ben for offentligheden.

Hvem ejer Promenaden på Frederiksberg?

Jakob Blom og Kristian Willumsen har overtaget det historiske spisested på Frederiksberg Allé. Her vil de drive stedet med respekt for historien, som stedet gemmer på.

Den 22. marts slog det nye Promenaden 1932 dørene op for først gang. Promenaden er et historisk etablissement fra 1932, og den smukke, klassiske restaurant, der ligger midt på Frederiksberg Allé, er fyldt med historien om livet på Frederiksberg. Og det ønsker de nye folk på stedet at bevare.

Hvad koster en middag på en Michelin restaurant?

For å finne de billigste Michelin-restaurantene, lette skribentene i Chef’s Pencil etter den billigste treretteren på menyen, som ofte kalles «Menu du jour», eller dagens meny, som gjerne serveres i lunsjtider. Alternativt valgte de den billigste forretten, hovedretten og desserten av restaurantenes à la carte-meny.

For å finne de dyreste restaurantene, valgte de de dyreste menyene – som da gjerne er 8–12-retters menyer, som serveres i middagstider.

Sjekk ut listen over de topp ti billigste og de topp ti dyreste under:

Hvor meget koster det at spise på Alchemist?

Selv om urbaniseringen langsomt, men sikkert er ved at indhente Refshaleøen, så er der stadig en industriel klondyke-stemning omkring de gamle B&W-haller, og man føler sig ude af byen, når man står foran de enorme bronzedøre ind til det nyåbnede Alchemist.

Man ved ikke, hvordan man skal få dørene op, men man er ventet (og sikkert afluret på et kamera), så de tunge døre glider simpelthen automatisk op.