:

Hvordan kan man se forskel på 1 og 2 sortering Royal Copenhagen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan kan man se forskel på 1 og 2 sortering Royal Copenhagen?
  2. Hvem ejer den kongelige porcelænsfabrik?
  3. Hvor bliver kongeligt porcelæn malet?
  4. Hvad koster en Royal Copenhagen tallerken?
  5. Hvad betyder bogstaver under Royal Copenhagen?
  6. Hvad betyder de 3 blå streger på Royal Copenhagen?
  7. Hvilket porcelæn er penge værd?
  8. Hvad er mit gamle porcelæn værd?
  9. Hvordan kan man se om porcelæn er 1 sortering?
  10. Hvad betyder bogstaverne under Royal Copenhagen?
  11. Hvad er det dyreste Royal Copenhagen?
  12. Hvilke gamle ting er penge værd?
  13. Hvor kan jeg sælge mine kongelige figurer?
  14. Er der nogle juleplatter der er noget værd?

Hvordan kan man se forskel på 1 og 2 sortering Royal Copenhagen?

Det første stel blev fremstillet hos Royal Copenhagen i 1775. Siden da er der sket meget – nye farver og nye gengivelser, men mønstret er i sin grundform det samme, som blev tegnet dengang. Nye genfortolkninger bliver ved med at komme på markedet, så den glade Royal Copenhagen entusiast kan samle på nyt stel hele tiden. I artiklen her får du en gennemgang af alt stellet fra Royal Copenhagen.

Dekorationen males i hånden, I filmen herunder vises, hvordan det foregår:

For første gang i 10 år har Royal Copenhagen lanceret et nyt stel (2019). Porcelænsfabrikken har i et samarbejde med trioen KiBiSi designet det smukke “Hav” stel. Hav kollektionen er, som man kan se, inspireret af havets bølger. Stellet har et fiskeskælsligenede mønster der er nøje udvalgt. Alle elementerne af Hav stellet er udarbejdet i havets farver og stellet fås i øjeblikket i 9 forskellige dele. Dette stel er smukt og tidløst med en eksklusivitet der er en fryd for øjet.

For første gang i 10 år har Royal Copenhagen lanceret et nyt stel (2019). Porcelænsfabrikken har i et samarbejde med trioen KiBiSi designet det smukke “Hav” stel. Hav kollektionen er, som man kan se, inspireret af havets bølger. Stellet har et fiskeskælsligenede mønster der er nøje udvalgt. Alle elementerne af Hav stellet er udarbejdet i havets farver og stellet fås i øjeblikket i 9 forskellige dele. Dette stel er smukt og tidløst med en eksklusivitet der er en fryd for øjet.

Med blomst kollektionen fortsætter Royal Copenhagen deres kontinuerlige fortolkning af blomster. Stellet er elegant og tidløst, og er en moderne fortolkning af Blå Blomst fra 1779. Som ses nedenfor har dette stel en kantet og feminin udstråling. Stellet er yndefuldt med de klassiske blå farver og du kan samle både: tallerkener, krus, skåle, tekander og kopper fra denne kollektion.

Musselmalet riflet er Royal Copenhagens først og mest populære stel. Med sine 245 år på bagen, har musselmalet riflet udviklet sig igennem tidens løb. Efter genfortolkninger og raffineringer igennem flere årtier, er blomsterne på dette stel, kommet for at blive. Dette stel har alt du kan drømme om, så ønsker du dig en stor samling, er det dette stel du burde samle på. Pga alle detaljerne og håndarbejdet i alle elementerne af dette stel er prisen også derefter. Hvis du ønsker noget billigere Royal Copenhagen, kan du gå efter det hvid riflede stel, som du kan læse mere om herunder.

Hvid riflet er magen til det oprindelige musselmalede stel, bare uden bemaling. Selve formen stammer tilbage fra 1775, men hvid riflet uden bemaling har kun været i produktion siden 2003. Hvid riflet er et af de billigste stel fra Royal Copenhagen, da det ikke er bemalet. Her får du smukt og udtryksfuldt stel, der virkelig er klassisk.

Hvem ejer den kongelige porcelænsfabrik?

Royal Scandinavia, dansk kunstindustriel koncern, der producerer og sælger eksklusivt kunsthåndværk og design.

Koncernen er skabt gennem to fusionsrunder, hvoraf den ene, der forløb i 1985, var en sammenlægning af Kastrup Glasværk A/S og Holmegaard Glasværk A/S, Georg Jensen Sølvsmedie A/S og Den Kongelige Porcelainsfabrik A/S til Royal Copenhagen. Heri indgik også Illums Bolighus A/S og fra 1987 Bing & Grøndahl A/S.

Hvor bliver kongeligt porcelæn malet?

Den kongelige Porcelainsfabrik blev etableret 1775 i en tidligere post- og gæstgivergård i Købmagergade i København under protektion af enkedronning Juliane Marie og har siden kunnet kendes på sit karakteristiske logo med tre bølger, som symboliserer Danmarks tre store indre farvande: Øresund, Storebælt og Lillebælt. Fabrikken blev grundlagt af apoteker Frantz Heinrich Müller, som fik monopol på at drive den i 50 år. Fabrikken kom på private hænder i 1868, og i 1882 blev den overtaget af den successfulde fajancefabrik Aluminia på Christianshavn, ledet af Philip Schou. Kort efter Aluminias overtagelse blev produktionen flyttet til en moderne produktionsbygning på Aluminias arealer på hjørnet af Smallegade og Søndre Fasanvej på Frederiksberg. De nye bygninger, der stadig findes, blev tegnet af Valdemar Ingemann. J.E. Gnudtzmann tegnede Schous direktørbolig på gadehjørnet, og da de to fabrikkers ledelser blev stadigt mere adskilt, byggede Anton Rosen 1908 endnu en direktørbolig, der i dag er fredet.

Philip Schou ansatte i 1884 arkitekten Arnold Krog som kunstnerisk leder, og med ham ved roret gik fabrikken ind i en kunstnerisk glansperiode, hvor fabrikkens produkter vakte opsigt på verdensudstillingerne: på Verdensudstillingen i Paris 1889 var det danske porcelæn udstillingens hovedbegivenhed, og Krogs værker vandt Grand Prix. Aluminia fik efterhånden selvstændig kunstnerisk ledelse under Christian Joachim og senere Nils Thorsson. Thorsson arbejdede dog på begge fabrikker og fik betydning for begges produktionslinjer.

Selv om Aluminia havde overtaget fabrikken, blev rollerne byttet om små 100 år senere. Porcelænsfabrikken lukkede i 1969 Aluminia, og fajanceproduktionen fortsatte i meget mindre skala.

Royal Copenhagen opstod i 1985 ved fusionen mellem Den kongelige Porcelainsfabrik A/S (som siden 1972 havde været hovedaktionær i sølvsmedierne Georg Jensen og A. Michelsen) og Holmegaards Glasværker A/S. Royal Copenhagen fusionerede i 1987 med Bing & Grøndahl. Royal Copenhagen var indtil udgangen af 2012 ejet af den danske investeringsfond Axcel. I forbindelse med Axcels overtagelse af Royal Copenhagen i 2001 blev Holmegaard Glasværk solgt fra.

1. januar 2013 overtog finske Fiskars Royal Copenhagen for 490 mio. kr. I Fiskars indgår derudover Iitala, Rörstrand, Raadvad og Gerber.

I 2004 blev produktionen flyttet til Glostrup, men på Frederiksberg ligger stadig et fabriksudsalg. "Porcelænsgrunden" er nu bebygget og huser dele af Copenhagen Business School. Hovedparten af produktionen foregår nu i Thailand, og de fleste medarbejdere i Danmark blev afskediget. I 2013 blev det planlagt, at der skal være 20-25 medarbejdere i produktionen i Danmark.

Hvad koster en Royal Copenhagen tallerken?

Royal Copenhagen så dagens lys tilbage i år 1775, hvor dronning Juliane Marie grundlagde Den Kongelige Porcelænsfabrik. Lige siden da har de skabt holdbart stel, som er blevet symbol på kvalitetsbevidsthed og sans for mode. Man kan derfor heller ikke komme uden om, at der er en vis signalværdi i at have tallerkener fra Royal Copenhagen, som i sandhed må siges at være en dronning værdig. Brandet er kendt verden over for deres personlige design i hvid og blå, som ganske enkelt bliver ved med at være på mode år efter år. Derudover er de dog også anerkendt for deres evner til at være nyskabende og innovative. Dette resulterer i anderledes stel, som dog stadig er i Royal Copenhagens stil, og hvor kvaliteten ligeledes er høj. Udover tallerkener kan du i sortimentet fra Royal Copenhagen også finde eksempelvis krus og kopper samt fade, skåle og mange andre, fine sager. Er du begejstret for deres smukke design, kan du altså indrette dit hjem med masser af skønne elementer fra dette brand. Hvad end det er køkkenstellet, der skal skiftes ud, eller du har brug for et nyt fad eller en ny vase, kan du finde det i udvalget fra Royal Copenhagen. Dermed har du også mulighed for at lade Royal Copenhagen indgå i indretningen i mange af husets rum, og uanset hvor du bruger det, kan du vide dig sikker på, at det udelukkende vil være med til at gøre dit hjem endnu mere perfekt. Det er godt håndværk og smukt design i skøn forening, og det er simpelthen ikke til at gå galt i byen med. Alt stellet fra Royal Copenhagen er håndmalet, og dermed er der aldrig to produkter, der er fuldkomment ens. Selvom mønstrene naturligvis overordnet set er de samme, kan du altid vide dig sikker på, at der er en blåmaler, der har siddet og malet hver en lille streg, krølle eller blomst på hver eneste tallerken, du køber.

Hvad betyder bogstaver under Royal Copenhagen?

Mærket har med små variationer været brugt lige siden og hvert eneste stykke porcelæn produceret hos Royal Copenhagen er blevet mærket med de tre bølger.

Fabriksmærket med de 3 bølger er dog blevet ændret gennem årene. Det er på den måde muligt at datere ethvert stykke Royal Copenhagen porcelæn.

De nedenfor viste mærker blev brugt på porcelæn med blå underglaserede dekorationer. Eksempelvis Royal Copenhagen Juleplatter, Royal Copenhagen figurer og stel.

Hvad betyder de 3 blå streger på Royal Copenhagen?

Royal Copenhagens logo, de tre bølger, binder hele Danmark sammen. Det repræsenterer nemlig vore indre farvande, Øresund, Storebælt og Lillebælt. Royal Copenhagen, oprindeligt kaldet Den kongelige porcelainsfabrik, har produceret Musselmalet uafbrudt siden 1775. Musselmalet er stel nr. 1, det første stel Royal Copenhagen producerer.

Stellet med det florlette mønster er nu, mere end 240 år senere, et meget efterspurgt stel. Det musselmalede stel er genfortolket i et hav af mønstre og farver samt i halv- og helblonde. Dette altid med stor respekt for den oprindelige kronjuvel. Især er det nytænkte Mega Mussel eller Mega Riflet, som det egentligt hedder, i den grad kommet ind under huden på mange og blevet en klassiker.

Det musselmalede mønster er inspireret af kinesiske stel, der var tegn på velstand. Mønsteret består af en krysantemum og en potentil. Det er malet med Royal Copenhagens signatur, den koboltblå farve, og alt er dekoreret i hånden. En tallerken bærer mere end 1100 penselstrøg.

Royal Copenhagens stel nr. 2, Blå Blomst, kommer til verden i 1779. Det velkendte mønster består af friskplukkede buketter fra de danske haver malet i Royal Copenhagens signaturfarve. Den koboltblå buket består af tulipaner, roser, snerler, nelliker, valmuer og aurikler.

Oprindeligt var Blå Blomst et kaffestel, designet af G.F. Hetsch. I 1885 bliver det re-designet af Arnold Krogh og udvidet til at være et spisestel. Stellet er ikke længere i produktion, men der er netop lanceret et nyt stel, ”Blomst”, som er en nytænkning af det oprindelige mønster.

Grethe Meyers Blåkant, der også blev et af Royal Copenhagens populære stel, er et samlerobjekt i dag. Det gråtonede og elegante fajancestel blev fremstillet hos Royal Copenhagen fra 1965 til 2011. Stellet er praktisk, da alle delene er stabelbare. Med Blåkant har Grethe Meyer vundet flere designerpriser samt Kay Bojesen og hustrus mindelegat.

Hvilket porcelæn er penge værd?

Du skal ikke kimse ad keramikken, for det kan godt være, den brune glasur eller de krogede kanter ikke fungerer i dit minimalistiske hjem, men lad os nu se, om ikke prisen passer dig.

Farmors fajance kan være mange penge værd, hvis de rigtige stempler, navne og årstal står i bunden. Især er danske keramikere fra det 20. århundrede i høj kurs, og kigger navne som Saxbo, Palshus eller Arne Bang frem fra støvet, kan du godt blive begejstret. De er nemlig i høj kurs hos samlerne.

Især er Saxbo eftertragtet, og på auktionerne er det ikke unormalt, at keramikerens vaser eller skåle får hammerslag på helt op til 20.000 eller 30.000 kroner.

De danske darlings fra 1940’erne og 1950’erne har ikke tabt værdi gennem tiden, så det behøver ikke være en ulempe for dig, hvis arvemøblet ikke passer til din stil. Du kan godt forvente høje hammerslag, hvis morfar mimrede i Hans J. Wegners gyngestol eller blundende i ’Bamsestolen’ af samme designer. Prisen på den populære bamsestol overstiger ofte 100.000 kroner på auktionerne, mens gyngestolen kan findes på DBA til mellem 5.000 og 8.000 kroner.

Det samme gælder også møbler tegnet af Arne Jacobsen eller Finn Juhl, som følger Wegners prisniveau.

Poul Kjærholm må vi heller ikke glemme at nævne! For selvom navnet ikke er kendt i den brede befolkning, er designerens møbler faktisk temmelig værdifulde. Især er loungestolen ’PK22’ utroligt eftertragtet, for med sine moderne materialer i stål og læder lever den fuldt ud op til nutidens idealer, og på auktioner lander hammeren først, når prisen stiger så meget, at den bliver højere end 50.000 kroner på en original fra 1956.

Hvad er mit gamle porcelæn værd?

Royal Worchester-stellet. Privatfoto

Allerød Nyts faste vurderingsekspert Lars Johannesson har endnu engang fået en henvendelse via Allerød Nyt. Her vil en læser vide, hvad et Royal Worchester-stel er værd.

Hvordan kan man se om porcelæn er 1 sortering?

Det har tit været diskuteret, hvorfor det hedder ”musselmalet”. Nogle mener, det stammer fra den riflede form, som minder om en muslingeskal. Andre hævder, at navnet er knyttet til den blå farve. Faktum er, at hele verden i dag forbinder den blå farve på det musselmalede med Danmark!

LÆS OGSÅ: Video: Sådan forvandler du gammelt porcelæn til et svævende foderbræt

Det klassiske musselmalede motiv er centreret omkring blomsterne krysantemum, potentil og nøddeblomst.  Derudover består det smukke mønster af små ranker, blade og græstotter, som alle tilsammen danner det smukke ikoniske mønster, som Royal Copenhagen er verdenskendt for. Hvad enten vi taler det musselmalede stel eller de fortolkninger, der er kommet til siden, bliver ALLE dekorationer malet i hånden – WOW!

Hvad betyder bogstaverne under Royal Copenhagen?

Mikrobølgeovn. Som udgangspunkt, kan alle stel fra Royal Copenhagen uden metal dekoration tåle at komme i mikrobølgeovnen.

Royal Copenhagen har markeret alle deres 2. sorteringsvarer med en lille ridse i glasuren på fabriksmærket i bunden af varen (igennem De Tre Bølger).

Contrast-serien indeholder krus i spraglede og kontrastfyldte farver, så du let kan mixe og matche, som det passer dig. Kruset kan sprede humør ved bordet eller give lidt ekstra farve på køkkenhylden. Det anbefales at tage silikonen af inden kruset vaskes. Både krus og silikone kan tåle opvaskemaskine.

Bølgerne symboliserer Danmarks tre vandveje, Storebælt, Lillebælt og Øresund. Den dag i dag bliver bølgerne malet på bagsiden af hvert eneste stykke håndmalet porcelæn. Bølgerne er en af verdens mest kendte signaturer for ægte porcelæn og vil altid være det, man forbinder med Danmark og dansk porcelænskunst.

Hvad er det dyreste Royal Copenhagen?

1-2 dages levering Gratis fragt over 999,-

Med 1.530 intakte dele er Flora Danica-stellet ikke alene verdens bedst bevarede pragt-stel fra 1700-tallet, men uden tvivl også verdens vildeste stel, når det kommer til pragt, myter og dekorationer.

Hvilke gamle ting er penge værd?

Du skal ikke kimse ad keramikken, for det kan godt være, den brune glasur eller de krogede kanter ikke fungerer i dit minimalistiske hjem, men lad os nu se, om ikke prisen passer dig.

Farmors fajance kan være mange penge værd, hvis de rigtige stempler, navne og årstal står i bunden. Især er danske keramikere fra det 20. århundrede i høj kurs, og kigger navne som Saxbo, Palshus eller Arne Bang frem fra støvet, kan du godt blive begejstret. De er nemlig i høj kurs hos samlerne.

Især er Saxbo eftertragtet, og på auktionerne er det ikke unormalt, at keramikerens vaser eller skåle får hammerslag på helt op til 20.000 eller 30.000 kroner.

De danske darlings fra 1940’erne og 1950’erne har ikke tabt værdi gennem tiden, så det behøver ikke være en ulempe for dig, hvis arvemøblet ikke passer til din stil. Du kan godt forvente høje hammerslag, hvis morfar mimrede i Hans J. Wegners gyngestol eller blundende i ’Bamsestolen’ af samme designer. Prisen på den populære bamsestol overstiger ofte 100.000 kroner på auktionerne, mens gyngestolen kan findes på DBA til mellem 5.000 og 8.000 kroner.

Det samme gælder også møbler tegnet af Arne Jacobsen eller Finn Juhl, som følger Wegners prisniveau.

Poul Kjærholm må vi heller ikke glemme at nævne! For selvom navnet ikke er kendt i den brede befolkning, er designerens møbler faktisk temmelig værdifulde. Især er loungestolen ’PK22’ utroligt eftertragtet, for med sine moderne materialer i stål og læder lever den fuldt ud op til nutidens idealer, og på auktioner lander hammeren først, når prisen stiger så meget, at den bliver højere end 50.000 kroner på en original fra 1956.

Hvor kan jeg sælge mine kongelige figurer?

Allow the use of cookies from Facebook on this browser?

We use cookies and similar technologies to help provide and improve content on Meta Products. We also use them to provide a safer experience by using information we receive from cookies on and off Facebook, and to provide and improve Meta Products for people who have an account.

Er der nogle juleplatter der er noget værd?

Juleplatter 1967-2006 (med undtagelse af 2005) sælges. Platterne fra 1996-2006 kommer desuden i æske og med ægthedscertifikater. Kom med et bud på en platte eller flere. Skriv dit bud på hver platte og så kan vi finde ud af noget mængderabat. Det hele kan købes samlet til en pris langt under den samlede værdi. 1967, 1968 (solgt), 1969, 1970, 1971, 1972 (solgt), 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987 (solgt), 1988 (solgt), 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995 (solgt), 1996 (solgt), 1997 (solgt), 1998 (solgt), 1999, 2000 (solgt), 2001, 2002, 2003, 2004, 2006