:

Hvor må man parkere gratis i København?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor må man parkere gratis i København?
 2. Hvor gælder EasyPark i København?
 3. Hvor mange parkeringspladser er der i København?
 4. Hvor er det billigst at parkere i København?
 5. Hvornår holder man gratis i København?
 6. Hvad koster det at parkere ulovligt?
 7. Hvad er billigst parkman eller EasyPark?
 8. Er Q-Park og EasyPark det samme?
 9. Hvad koster en parkeringsplads i KBH?
 10. Hvad koster det at købe en parkeringsplads i København?
 11. Hvilken station er tættest på parken?
 12. Er det gratis parkering for elbiler?
 13. Hvad koster det at parkere i KBH?
 14. Kan man få en bøde hvis man sidder i bilen?
 15. Kan private udstede bøder?

Hvor må man parkere gratis i København?

Start parkeringen fra din smartphone, der ingen grund til at stå i kø til p-automaten.

Gør som millioner af billister gør i dag - Gør mere plads til det gode i livet, når både parkering og opladning af din bil kan håndteres i en og samme app!

 • Mere end 450.000 5-stjernede bedømmelser

 • Vi har i gennemsnit 4,7 (ud af 5) stjerner i App Store

 • 88 % tilfredshed med kundeservice

Hvor gælder EasyPark i København?

Start parkeringen fra din smartphone, der ingen grund til at stå i kø til p-automaten.

Gør som millioner af billister gør i dag - Gør mere plads til det gode i livet, når både parkering og opladning af din bil kan håndteres i en og samme app!

 • Mere end 450.000 5-stjernede bedømmelser

 • Vi har i gennemsnit 4,7 (ud af 5) stjerner i App Store

 • 88 % tilfredshed med kundeservice

Hvor mange parkeringspladser er der i København?

På trods af, at der næsten er tre licenser for hver parkeringsplads, mener Teknik- og Miljøforvaltningen, at der er gode chancer for at få en plads, særligt i aftentimerne, da belægningen i Indre By er lav sammenlignet med andre bydele.

Også selvom der i det nye år højst sandsynligt vil komme 600 bilister til.  

Søren Rud kender godt til p-pladserne ved Israels Plads, for hans bil holder der allerede. Det har den gjort i det års tid, de 580 "erstatningspladser" har været tilgængelige. 

Hvor er det billigst at parkere i København?

Klik på linket 'Cookieindstillinger' i bunden af siden for at ændre din accept af cookies.

Kortet er vejledende og viser kun de zoner, som kommunen udsteder licens til. Ud over de zoner, der vises på kortet, gælder der lokalt skiltede restriktioner på enkelte strækninger og zoner i byen. Du skal derfor altid huske at tjekke skiltning og afmærkninger, der hvor du parkerer.

Hvornår holder man gratis i København?

Et politisk flertal har vedtaget en ny parkeringsaftale. Målet er at skabe bedre forhold for Frederiksbergs egne borgere og gæster, der har et ærinde i byen, og den skal også dæmme op for det stigende pres fra udenbys bilister, som udnytter Frederiksberg som prisvenlig parkeringsplads ifølge partierne.

Et flertal i kommunalbestyrelsen har indgået en ny parkeringsaftale for Frederiksberg.

Hvad koster det at parkere ulovligt?

Ifølge færdselsloven er der en række specifikke regler, du altid skal holde dig til, når du parkerer eller standser din bil:

Du må ikke standse eller parkere din bil på en måde, så det kan være til fare eller ulempe for den øvrige trafik.

Når du parkerer eller standser din bil, må det kun ske i højre side af vejen i færdselsretningen. På mindre befærdet vej og vej med ensrettet trafik kan standsning eller parkering dog ske i venstre side.

Der er forskellige regler for observationstid afhængig af, om du har parkeret din bil et offentligt sted med standsningsforbud, eller om det er et område med parkeringsforbud.

Er der tale om et standsningsforbud på offentlig område, er der ingen krav om, hvor længe bilen skal observeres, før der udstedes en parkeringsafgift.

Ved parkeringsforbud på offentlig område, skal der mindst observeres i tre minutter.

Hvad er billigst parkman eller EasyPark?

Forbrugerrådet Tænk har undersøgt apps hos 7 forskellige p-selskaber som Easypark, ParkPark, Parkman, ParkOne, Apcoa Flow og OK Park. Kun 3 udbydere gør i appen klart og tydeligt opmærksom på, hvad firmaet opkræver i gebyr, før du bliver bedt om at opgive personlige oplysninger eller starter en konkret parkering.

Det gør det svært at sammenligne priserne for at bruge de forskellige parkeringsapps, før du vælger at bruge en konkret app til at parkere med.

Én parkeringsudbyder lægger oplysningen om parkeringsgebyret i de juridisk formulerede vilkår, en anden oplyser først om gebyret, når forbrugeren har oplyst sit mobilnummer, og andre løfter først sløret for gebyrets størrelse, når forbrugeren går i gang med selve parkeringen.

Alle udbydere ender med på et eller andet tidspunkt i processen at have oplyst om størrelsen af det gebyr, de opkræver hos kunden. Men prisen bør oplyses, inden parkeringen går i gang, og inden kunden overhovedet skal til at indtaste personlige oplysninger, så det er muligt at sammenligne priserne. Det mener både Forbrugerrådet Tænk og FDM.

"Priserne er uigennemskuelige for bilisterne. Det er ikke i orden. Priserne skal være så gennemskuelige som muligt," lyder det fra Dennis Lange, chefkonsulent i FDM.

Han bakkes op af Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

På appsene fra ParkOne og Plot Park er det ikke muligt at få størrelsen af gebyret oplyst på appen, før du opretter dig som bruger eller går i gang med selve parkeringen. Det går ikke, siger Morten Bruun Pedersen.

"Nej, for når du vil købe noget, så er du nødt til at få at vide, hvad prisen er, på forhånd."

ParkOne oplyser ganske vist om størrelsen af gebyret på firmaets hjemmeside, men altså ikke på appen, før du starter en parkering, og firmaet oplyser heller ikke om størrelsen af gebyret i App Store eller Google Play, hvor appen kan downloades.

Er Q-Park og EasyPark det samme?

Værste omgang Fup firma. Inkompetent, tænk at de stadig kan overleve med så mange dårlige oplevelser. Ringet adskillige gange uden nogen former for respons.

Det værste pisfirma. Jeg fik en pafgift på et sygehus. Jeg tjekkede p-skiven inden jeg gik ind og da jeg kom ud var den løbet tør for strøm. Og selvom man kan bevise at man har holdt langt under den tid man må kan man ikke få trukket bøden tilbage. Jeg synes det er helt okay med pafgifter hvis man parkere ulovligt og for længe. Men når man kan bevise andet synes jeg det er helt grotesk at sådan et firma overhoved kan og må eksistere.

Helt igennem et selskab der udelukkende lever af at udstede bøder, trods at man har betalt sin parkeringsafgift, hvor man straffes for at parkere lidt skævt ( uden at hindre parkering i begge sider ) og ved fejl i registreringsnummer,. ex et 8 til biler til 9 og hvor genpart af kvittering er synlig, så får man bødejeg ville personligt aldrig drømme om at være ansat i et sådan selskab - og noget tyder på at den ansatte i Randers hos Qpark ved hospitalet er ekseptionel da jeg har hørt om mange sådanne historier netop derfra

En dårlig oplevelse på Randers sygehus.Jeg købte en parkeringsbillet ved automaten, så åbnede jeg q-park appen, men jeg kunne ikke se min parkering starte, så jeg oprettede en ny parkering på appen. Men kort efter får jeg besked om, at min parkering er færdig.Jeg løber tilbage til automaten, indtaster nummerpladen igen og trykker på den grønne knap for at starte parkering.Så får jeg den nye billet. Jeg løber hen til hospitalet uden at tjekke den nye billet, fordi jeg havde bestilt en operation.Ved frakørslen finder jeg en bøde på min bil.Så jeres automat annullerede min billet i stedet for at starte en ny.Jeg skrev også en e-mail til jer, men uden noget svar.Jeg afslutter med at sige, at jeres app og billetautomat er rigtig dårlig.

Hvad koster en parkeringsplads i KBH?

Når du skal betale for parkering på offentlige parkeringsarealer i København, som befinder sig indenfor betalingszonen, kan du vælge at betale på 3 forskellige måder. Du vælger selv, hvilken måde der passer bedst til dit behov.

Bemærk desuden, at der er flere parkeringsområder, der administreres af private parkeringsselskaber, såsom COPARK, UNOPARK og EuroPark. Her er betalingsmulighederne i visse tilfælde anderledes, hvorfor du altid bør undersøge de regler, der gælder for det specifikke parkeringsområde, som du parkerer i.

Hvad koster det at købe en parkeringsplads i København?

Partierne bag aftalen lægger ikke skjul på, at målsætningen er at gøre det mindre attraktivt at have en benzin- eller dieselbil. Af aftalen fremgår det, at de dyrere beboerlicenser vil medføre en reduktion på 300 beboerlicenser. 

Derudover vil man undersøge, om det er muligt at begrænse antallet af beboerlicenser, så det eksempelvis kun bliver muligt at få én licens pr. husstand.

”Selvom differentierede priser på beboerlicenser kan være et led i den grønne omstilling af bilparken, ændrer det ikke ved, at det langtfra er sikkert, at de københavnske familier har råd til at købe en elbil, ligesom det for tiden er meget svært at købe en ny elbil på grund af de meget lange leveringstider. I stedet for at benytte pisken, så vi meget hellere, at Københavns Kommune understøttede valget af elbil med flere ladestandere og med krav om tilslutning til standeren samt tidsbegrænsning i dagstimerne,” siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange.

Hvilken station er tættest på parken?

Tæt på stationen

Lige ved krydset mellem Jagtvej og Nørre Allé ligger Vibenshus Runddels metrostation. Stationen er nabo til en af Københavns største parker, Fælledparken, der med sine store, grønne områder danner rammen for et idrætsengageret, farverigt lokalmiljø. Mange løbeglade københavnere jogger rundt i Fælledparken, som også huser flere fodboldbaner og et udendørs træningsanlæg samt det store fodboldstadion, Telia Parken, hvor F.C. Københavns ’løver’ har hjemmebane. Den farverige sammensætning af Østerbros lokalmiljø er også taget med ned under jorden, hvor stationsrummets vægbeklædning prydes af lister i alverdens farver.

Er det gratis parkering for elbiler?

I Oslo var det lenge gratis å både parkere og lade på offentlige plasser. I 2019 ble det innført betaling for de som lader: 10 kroner per time på dagtid (mellom 09-20), og 5 kroner i timen utenfor dette. Her er det også et krav om at bilen faktisk må lades for å kunne parkere der. På andre offentlige parkeringsplasser i hovedstaden ble det innført betaling 1. mars 2020 – også der det er beboerparkering. Elbiler må nå betale 20 % av vanlig takst.

Også i Bergen må du betale for å fylle opp batteriet. Her koster det 10 kroner for å starte ladingen, og én krone per tiende minutt i maksimalt tre timer. Dette gjelder i tidsrommet fra 08-20, mens du utenfor dette må betale maksimalt 30 kroner. Fra 1. oktober 2020 kan elbiler heller ikke parkere gratis på kommunale plasser lenger. I boligsonene. Elbileiere må nå også betale for beboerkort, og det samme gjelder besøksparkering i boligsoner.

Hvad koster det at parkere i KBH?

Her får du overblik over de billigste parkeringshuse i København og Indre by. Betyder det ikke meget for dig, hvor du parkere i Københan, men stadig ønsker den ekstra sikkerhed der er i at parkere i en p-hus. Der er meget store prisforeskelle mellem de billigste og dyreste parkeringshuse. Se listen herunder:

Lej parkeringsplads - se priser

Kan man få en bøde hvis man sidder i bilen?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Kan private udstede bøder?

Hvis du er træt af, at folk parkerer på din private grund, kan du udskrive dine egne p-afgifter - bare du husker at betale skat.

Private mÃ¥ gerne udstede p-bøder, hvis bilister parkerer pÃ¥ deres grund. (Foto: Â© Christine Nørgaard, DR Nordjylland)