:

Hvor meget må en cykel veje i Tour de France?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget må en cykel veje i Tour de France?
 2. Hvornår lukker veje Tour de France?
 3. Hvilke veje er lukket i Roskilde Tour de France?
 4. Hvad er præmien for at vinde Tour de France?
 5. Hvor mange kg kan en cykel holde til?
 6. Hvor meget får Jonas vingegaard i løn?
 7. Hvornår lukker Tour ruten?
 8. Hvilke veje er lukket i Kolding under Tour de France?
 9. Kan man koge vand på Roskilde Festival?
 10. Hvilke veje er lukket under Tour de France Vejle?
 11. Hvad tjener Jonas Vingegaard 2023?
 12. Hvor meget får vingegaard i løn?
 13. Hvor meget hjælper en el cykel?
 14. Hvor meget betyder vægt når man cykler?
 15. Hvad får Mads Pedersen i løn?

Hvor meget må en cykel veje i Tour de France?

Når Tour de France starter d. 1. juli 2023 kan det franske cykelløb fejre 120-års jubilæum. Det første Tour de France løb nemlig af stablen d. 1. juli 1903, og forløb over seks maratonetaper. Cykelløbet har dog været aflyst pga. Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig, og derfor er årets Tour de France den 110. udgave. 

De klart største favoritter er danske Jonas Vingegaard, som vandt Tour de France 2022, og sloveneren Tadej Pogacar, som vandt i 2020 og 2021.

Sammen med De Olympiske Lege og VM i fodbold hører Tour de France til blandt de største idrætsbegivenheder i verden, og efter Jonas Vingegaards samlede sejr i 2022 er cykelløbet ikke blevet mindre populært på dansk grund. Over tre uger i juli hvert år danner de franske landeveje ramme om store sejre, drømme og nederlag i det, der af mange bliver kaldt verdens hårdeste cykelløb. Løbet tryllebinder cykelfans over hele kloden – mellem 12 og 15 millioner tilskuere fra mere end 60 nationaliteter følger hvert år Tour de France ude på etaperne. Men der er også en bagside af medaljen, nemlig doping. I de senere år har der været massivt fokus på at bekæmpe dopingmisbrug inden for cykelsporten efter en årrække med den ene dopingskandale efter den anden. I 1990’erne kulminerede dopingafsløringerne under Tour de France i 1998. Et årti senere var der stadig problemer, da bl.a. den danske cykelrytter Michael Rasmussen blev hevet ud af løbet af sit hold, fordi holdet mente, at han for at undgå dopingtest havde skabt usikkerhed om, hvor han opholdt sig før løbet. I 2012 kom det frem, at den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong havde dopet sig under alle sine sejre, og han blev frataget titlerne.

I Tour de France er der tradition for, at de første par etaper køres uden for Frankrig, og i 2022 kom Touren til Danmark for første gang. Løbet begyndte i København, hvorefter rytterne kørte over Sjælland og Fyn til Jylland på de følgende to etaper, inden Touren fortsatte på de franske landeveje. I forbindelse med præsentationen af de tre Tour-etaper på dansk grund kom også en anden stor nyhed: et helt nyt Tour de France for kvinder, hvor rytterne i 2022 skal ud på otte etaper over godt 1.000 kilometer med start i Paris og afslutning på bjergstigningen La Super Planche des Belles Filles i bjergkæden Vogeserne i det nordøstlige Frankrig.

Den danske cykelrytter Bjarne Riis hyldes for at have vundet Tour de France i 1996. Klip fra DR den 22. juli 1996.

Tour de France omtales ofte som 'verdens hårdeste etapeløb'. For en professionel cykelrytter er ’Touren’ det mest prestigefyldte løb, man kan vinde gennem hele året. Med en længde på mellem 3.000 og 4.000 kilometer – den præcise længde varierer fra år til år – er det verdens længste etapeløb.

I Tour de France konkurrerer rytterne dels om at vinde løbet sammenlagt, dels om at vinde én eller flere af løbets etaper. Løbet afvikles over ca. tre uger i juni og juli måned, hvor der køres omkring 20 etaper. Det mest prestigefyldte er at vinde løbet sammenlagt og dermed den gule trøje. Den gule trøje skifter ofte ejermand i løbet af Touren, da det altid er den rytter med den hurtigste samlede tid, der bærer trøjen. Løbet er en stor kulturbegivenhed, ikke mindst i Frankrig. Det har en helt særlig betydning, hvis en fransk cykelrytter kan vinde på den franske nationaldag, Bastille-dagen, den 14. juli.

Tour de France er også det cykelløb i verden, der har det største præmiebeløb. Ifølge TV 2-artiklen ”Så meget har Tour-holdene tjent” (se kilder) var den samlede præmiesum i 2021 på 2.228.450 euro, hvilket svarer til ca. 16,5 millioner danske kroner. Heraf gik ca. 3,7 millioner kroner til sloveneren Tadej Pogacar, som vandt løbet for anden gang i træk. Præmiesummens størrelse har dog mistet en del af dens værdi for rytterne, idet de største penge er at tjene ved de aktiviteter, der følger i kølvandet på en sejr, eksempelvis sponsoraftaler. Samtidig har løbet en mediedækning, der overgår næsten alle andre sportsbegivenheder i verden. I dag står den franske organisation A.S.O (Amaury Sport Organisation), som bl.a. ejer den verdensberømte, franske sportsavis L'Équipe, som arrangør af Tour de France. De mange praktiske forhold omkring løbets afvikling ligger imidlertid også i hænderne på selskabet Société du Tour de France.

Tour de France tilhører gruppen af løb, der er delt op i flere etaper. Der køres én etape per dag i løbsperioden – undtaget de enkelte hviledage, der er indlagt for at give rytterne mulighed for at restituere en smule. Hver etape er i sig selv et cykelløb, hvor der findes en vinder. Rytterne kører alle med et bestemt nummer på cyklen. Løbsledelsen holder øje med dette nummer, når rytterne passerer målstregen. Efter hver etape regner løbsledelsen sig vha. den nyeste tidsteknologi frem til, hvilken rytter der fører i den samlede stilling – også kaldet løbets 'klassement'. Den rytter, der ved løbets slutning har haft den hurtigste køretid på alle etaper tilsammen, vinder Tour de France.

Der køres efter det generelle reglement for etapeløb, der er fastsat af den internationale cykelunion, UCI. Reglerne handler bl.a. om rytternes opførsel på ruten; det er f.eks. forbudt at skubbe til hinanden. Regelsættet suppleres af en samling særligt udformede regler, der er tilpasset Touren. Det er f.eks. forbudt for rytterne at tale i mobiltelefon under etapen. Hvis en rytter gribes i mindre forseelser, idømmes han typisk en bøde på 50-200 schweizerfranc – ca. 350 til 1.400 kroner. Sportsdirektøren for det hold, som rytteren kører for, idømmes også en bøde, da det i sidste ende er sportsdirektøren, der er ansvarlig for, at holdets ryttere følger reglerne. En hyppig forseelse, som ifølge artiklen ”Tour-stjerner straffes hårdt for disse regnbuestriber” (se kilder), udløser en bøde på 200 schweizerfranc, er de såkaldte ”sticky bottles”, hvor rytterne holder lidt for længe fast i vanddunken, når de får den fra servicebilen og dermed bliver trukket af bilen i et par sekunder. Er forseelsen mere alvorlig, kan den straffes med eksempelvis en større bøde, en tids- eller pointstraf eller i sidste ende diskvalifikation. I 2021 fik belgieren Wout van Aert en bøde på 200 schweizerfranc for at have holdt tissepause i vejkanten i løbet af en Tour-etape.

Ruten i Tour de France, der fører rytterne igennem store dele af det franske landskab, er opdelt i etaper. Der er tre hovedtyper af etaper:

 • De flade etaper: Her er ruten – eller det meste af ruten – på flad vej. I den samlede stilling har disse etaper sjældent afgørende betydning, idet der ikke sker store tidsforskydninger i løbets 'klassement'. Det skyldes, at feltet ofte kommer 'samlet ind', og at alle rytterne får noteret samme tid. Som regel bliver de flade etaper vundet af en sprinter, der vinder i en massespurt.
 • Bjergetaperne: Bjergetaperne er de vanskeligste og de mest dramatiske. Her skal rytterne kæmpe sig over flere vanskelige bjergpas. I hver etape inddeles bjergene i fem kategorier efter sværhedsgrad, fra 1, 2, 3 og 4 til 'HC' – 'hors catégorie'. Det er fransk og betyder, at denne stigning er så skrap, at den betegnes som værende uden for kategori. Etaperne er ofte meget afgørende for udfaldet af hele Tour de France. Det er nemlig her, at de væsentligste forskydninger i den samlede stilling finder sted. De er ofte her, at nogle ryttere går ”sukkerkolde”, mens dem, der har ”gode ben” på dagen, kan stikke af og vinde værdifuld tid.

Hvornår lukker veje Tour de France?

Afviklingen af Tour de France-starten i Danmark er en meget stor international begivenhed, og vil desværre uundgåeligt påvirke og kunne medføre fx gener for visse trafikanter. Så derfor arbejder vi også på højtryk for, at der er gode og tilgængelige trafikinformationer for alle – både i god tid før, under og umiddelbart efter Touren passerer på tværs af Danmark. Dette kan du finde her på vores hjemmeside i starten af 2022.

Det forventes, at der vil være flere veje langs de tre danske etaper, der kommer til at være i flere timer i forbindelse med, at Tour de France-feltet skal ud og køre etaperne. Hvis du har et spørgsmål til en konkret vej, vil det være bedst at tage fat direkte i den pågældende kommune. Derude har de lokal indsigt i de konkrete vejforhold, og de er også ansvarlige for den lokale trafikinformation.

Start- og målbyerne for den danske Tour de France-start kan kontaktes her:

På 1. etape kører den første rytter ud kl. 16.00, mens den sidste rytter forventes at krydse målstregen ca. kl. 19.10. Før rytterne vil der køre en reklamekaravane samt andre køretøjer på ruterne, så der er meget mere end de professionelle ryttere at se på ruten.  Find tidstabellen for 1. etape på denne side.

På 2. etape går den neutraliserede start fra Stændertorvet i Roskilde kl. 12.15. Den sidste rytter forventes at krydse målstregen i Nyborg ca. kl. 17.10. Før rytterne vil der køre en reklamekaravane samt andre køretøjer på ruterne, så der er meget mere end de professionelle ryttere at se på ruten.  Find tidstabellen for 2. etape på denne side.

På 3. etape går den neutraliserede start fra Strandgade i Vejle kl. 13.05. Den sidste rytter forventes at krydse målstregen i Sønderborg ca. kl. 17.20. Før rytterne vil der køre en reklamekaravane samt andre køretøjer på ruterne, så der er meget mere end de professionelle ryttere at se på ruten.  Find tidstabellen for 3. etape på denne side.

Hvilke veje er lukket i Roskilde Tour de France?

Vi starter historien hos Sebastian Krog Petersen, der sidder i en Nigeria-trøje i en campingstol på Roskilde Festival. Han har været på druk siden sidste weekend, og det kan godt ses.

Men i dag er vigtig. Ikke fordi The Strokes spiller på Orange scene, men fordi Tour de France-feltet drøner forbi festivalpladsen. Med gule, grønne, hvide og rødprikkede træplader har Sebastian og hans venner bygget en toetagers campinglejr ved navn The Sportscenter. På den ene facade er malet et stort billede af Jørgen Leth. På den anden skal hele anden etape vises på storskærm for dem, der ikke orker at gå ud til vejen for at vinke.

- Der er gul feber på Roskilde, bekræfter den 27-årige mand, der til dagligt er skolelærer.

Hvad er præmien for at vinde Tour de France?

Vinderen af Tour De France, som er en af verdens mest prestigefyldte cykelløb, modtager ikke kun æren for at have gennemført den udfordrende og krævende rute. Der er også en række præmier, som gives til vinderen for at fejre deres præstation.

At vinde Tour de France er en præstation af højeste kaliber, og vinderen bliver belønnet med den eftertragtede “Den Gule Trøje”. Denne trøje er ikke bare en almindelig tøjgenstand, men symboliserer en rytters hårde arbejde, dedikation og sejre gennem de mange kilometer og højdemeter i løbet.

“Den Gule Trøje” er blevet en ikonisk del af Tour de France og er blevet synonymt med den ultimative sejr i cykelløbet. Trøjen signalerer ikke kun den nuværende leder af løbet, men også den anerkendelse af rytterens styrke, udholdenhed og taktiske evner.

Hvor mange kg kan en cykel holde til?

Vi er blevet spurgt om hvor mange kilo en hverdagscykel kan klare. Dette gælder bÃ¥de nÃ¥r vi taler brugerens vægt, og nÃ¥r der kommer varer/bagage og evt. børn med pÃ¥ cyklen.

Som udgangspunkt kan de fleste cykelstel klare rigtig mange kilo, og brudstyrken gÃ¥r langt over det antal kilo som man kan veje og stadig cykle. Dette gælder bÃ¥de hverdagscykler bygget af stÃ¥l og aluminium. Det vil ogsÃ¥ sige, at skulle du feks. montere en af de barnestole (feks Hamax, Yepp mm) som monteres pÃ¥ sadelstangen. SÃ¥ kan du udnytte barnestolen til det antal kilo, som stÃ¥r pÃ¥ stolen som værende max. Stellet skal nok holde til det.

Hvor meget får Jonas vingegaard i løn?

Vi må derfor erkende at Jonas Vingegaards løn er vanvittig Han kommer aldrig til at mangle noget, og skal ikke tænke over prisen på en kop kaffe på verdens dyreste steder. Med den løn Jonas Vingegaard modtager.

Vi må forvente at Jonas Vingegaard må få en betydelig lønforhøjelse i 2023, efter den sensation han leverede i 2022. Hans agent må være overlykkelig efter han sikkert score kassen i salær eller provision. Jonas Vingegaards løn er helt sikkert blandt de højeste i cykelsporten lige nu og de næste mange år fremover.

Hvornår lukker Tour ruten?

Tour de France 3. juli betyder, at hele Vejle Havn, store dele af Vejle midtby, en del af Jelling, hele ruten og alle veje op til ruten er spærret af og lukket for al kørsel fra kl. 08.00 - kl. 15.30.

Store dele af Vejle centrum vil være lukket for al trafik den 3. juli, og det vil rutestrækningen også være forud for tour-kortegen begiver sig ud på de 47,7 km tour-rute i Vejle Kommune.

Området ved Vejle Havn bliver lukket helt af for trafik, da der på Havneøen skal være podie til indskrivning af rytterne. Derudover skal der i området også være plads til pressen, teams, tour-karavanen, Tour de France village og den officielle Tour de France start. 

Hvilke veje er lukket i Kolding under Tour de France?

RETNINGSLINJER

På Kolding Kommunes Facebookside kan du nemt og uformelt komme i dialog med andre om emner, der vedrører Kolding Kommune. Her er plads til både forslag, ris og ros. For at sikre en god debat er der dog nogle ’færdselsregler’, som vi vil bede dig overholde.

Kan man koge vand på Roskilde Festival?

Reddit and its partners use cookies and similar technologies to provide you with a better experience.

By accepting all cookies, you agree to our use of cookies to deliver and maintain our services and site, improve the quality of Reddit, personalize Reddit content and advertising, and measure the effectiveness of advertising.

Hvilke veje er lukket under Tour de France Vejle?

Trafikken i og omkring kommunerne Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg vil være påvirket i lange perioder søndag den 3. juli. Derfor anbefaler, vi at du orienterer dig om trafikken på www.trafikinfo.dk i forvejen, samt at du kører hjemmefra i ekstra god tid.

Vær opmærksom på, at en stor del af Vejle og Vejle Ådal er spærret for trafik kl. 8-15.30. Vi anbefaler, at du følger E45 og videre af Midtjyske Motorvej mod Billund.

Hvad tjener Jonas Vingegaard 2023?

Vi må derfor erkende at Jonas Vingegaards løn er vanvittig Han kommer aldrig til at mangle noget, og skal ikke tænke over prisen på en kop kaffe på verdens dyreste steder. Med den løn Jonas Vingegaard modtager.

Vi må forvente at Jonas Vingegaard må få en betydelig lønforhøjelse i 2023, efter den sensation han leverede i 2022. Hans agent må være overlykkelig efter han sikkert score kassen i salær eller provision. Jonas Vingegaards løn er helt sikkert blandt de højeste i cykelsporten lige nu og de næste mange år fremover.

Hvor meget får vingegaard i løn?

søndag 23. juli 2023 - 12:58

Når Jonas Vingegaard i dag cykler over målstregen i Paris, er det ikke kun titlen som vinder af Tour de France og en kæmpe hyldest af hele Danmark, han får. Han vinder også en stor sum penge.

Hvor meget hjælper en el cykel?

Forbrugerrådet Tænk har testet elcykler og elcykelmotorer. I vores elcykeltest fra 2022 og 2023 har vi undersøgt elcykler med centermotorer. I testen af elcykler opnår tre Bedst i Test.  

I vores elcykelmotortest fra 2021 har vi set på forskellige elcykelmotorer, som sidder på  mange elcykler. Hvor god elcyklen er, afhænger meget af motoren, så skal du vurdere om en elcykel er god, og du ikke kan finde den i vores test, så se, om du kan finde motoren i vores motortest. 

Overvejer du en elcykel, får du i denne artikel hjælp til valget. Du får en oversigt over fordele og ulemper, overvejelser om det sundhedsmæssige og overblik over, hvor elcyklen adskiller sig fra den traditionelle cykel. 

Elcykler sælges typisk med et lithium-ion batteri på 400 - 500 Wh. 

Rækkevidden med et batteri på 400 Wh (watt timer) opgives typisk af producenterne til at være på omkring 80 til 120 kilometer cykling med motoren tændt. Ofte vil du opleve en lavere rækkevidde i brug. 

Rækkevidden afhænger først og fremmest af, hvordan du cykler og hvilken understøttelsesgrad du vælger. Træder du selv kun ganske let i pedalerne, vil motoren skulle yde ekstra og derfor bruge mere strøm. Batteriets rækkevidde bliver større, jo mere du selv træder i pedalerne og jo lavere understøttelse du vælger. 

Hvor meget betyder vægt når man cykler?

Du kan ved hjælp at nogle få ændringer i din hverdag let opnå et vægttab om 0,5-1,0 kg. om ugen. Det gyldne ord, som du skal kende til, er:

Første skridt er at udregne din hvilestofskifte. Det er det, du forbrænder i hvile. Altså, det du forbrænder af kalorier ved alene at holde dig i live. Det afhænger normalt af dit køn, din vægt og din alder. Du kan oftest købe badevægte, som kan beregne dit hvilestofskifte.

En mand på 80 kg., som er 40 år vil for eksempel have et hvilestofskifte på ca. 1800 kcal. En kvinde på 65 kg., som også er 40 år vil have et hvilestofskifte på ca. 1400 kcal. Hvis du vejer mere end kan lægge lidt til, mens hvis du vejer mindre, skal du trække lidt fra.

Når du har beregnet dit hvilestofskifte, skal du beregne, hvor mange kalorier du forbrænder udover dette.

Hvad får Mads Pedersen i løn?

Hjemme i Holbæk er huset stadig ikke solgt.

Kriser skelner ikke mellem, om man er cykelstjerne eller ej, og det får Mads Pedersen nu at mærke med villaen i Danmark, som ikke er solgt efter syv måneder på markedet.