:

Hvem ejer Restaurant Basso?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem ejer Restaurant Basso?
 2. Hvad er social dining?
 3. Hvad er Danmarks største restaurant?
 4. Hvad hedder verdens bedste restaurant?
 5. Hvad er Private Dining?
 6. Hvad er share food?
 7. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 8. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
 9. Hvem har Michelin-stjerne i Danmark?
 10. Hvem går mest på restaurant?
 11. Hvad betyder comfort food?
 12. Hvad betyder slow food?
 13. Hvad er Danmarks bedste restaurant?
 14. Hvem har Michelin stjerne i Danmark?
 15. Kan man miste sin Michelin-stjerne?

Hvem ejer Restaurant Basso?

At Basso you have the opportunity to hold parties and events. We offer three special company menus, and also make premises and skilled staff available. You can always send an enquiry, and together we will find the solution that best suits your particular company.

Hvad er social dining?

Er du en passioneret foodlover, er du sikkert stødt på konceptet Social Dining – et koncept, som måske er mere udbredt i udlandet, men som også langsomt breder sig i Danmark. Når du ser restauranter annoncere med ’Social Dining’, betyder det ofte at de serverer deres mad på store fade i stedet for portionsanrettet. På den måde kommer folk hinanden ved, når de skal række fadet rundt eller vende sig til sidemanden for hjælpe til at servere.

Men faktisk rummer konceptet meget mere:

Hvad er Danmarks største restaurant?

Forvent det uforventelige! Det er mantraet på den 2-stjernede Michelin-restaurant, Alchemist. Bag restaurantens massive bronzedøre venter en 50-retters menu, teater, kunst og en holistisk spiseoplevel...

Geranium i København er en af to restauranter i Danmark med tre stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2022.

noma - historien om restauranten, der satte Danmark på det gastronomiske verdenskort og skabte en madrevolution i København.

Tilbage i 2003 slog Rene Redzepi dørene op, til hvad der skulle vise sig a...

Hvad hedder verdens bedste restaurant?

Det var derfor også på alle måder en nervepirrende oplevelse da skuespilleren Stanley Tucci indtog scenen som årets vært for festlighederne i London, og hvad der skulle vise sig at blive en sand danskerfest på stolerækkerne.

For sandelig om det ikke, når aftenen var slut og klapsalverne havde lagt sige, skulle vise sig at være – i holdkaptajnens egne ord ord – en knægt fra en mindre dansk provinsby, og hans uundværlige hold, der afløste Noma på toppen tog titlen som verdens bedste restaurant hjem til Danmark. Efter et i øvrigt vanvittigt skarpt opløb, hvor Rasmus Kofoed og hans hold tog sejren foran et felt, som også bød på en magtpræsentation af en debut på 38. pladsen til verdens mest krammevenlige ex-gangster, Eric Vildgaard fra Jordnær. Og en lige så måbende flot 18. plads til Rasmus Munk og Alchemist, som dermed hoppede 40 pladser op ad listen – et spring der vel nok var højere, end de fleste havde turde oddse på.

“Det er jo vanvittigt, vi havde været så glade for bare at blive nummer 50. Vi havde jo allerede vundet. Og så at komme så højt op på listen,” måbede Eric Vildgaard efter uddelingen, “og nu skal vi vist have noget alkohol,” tilføjede han mens propperne begyndte at springe over efterfesten. og mere dansk kan det vel egentligt ikke siges. Alene at ramme den eftertragtede liste er en magtdemonstration uden lige. Og at toppe den, som Geranium nu har gjort er ikke kun nærmest umulig – det er også et uvurderligt boost for den danske restaurationsbranche, turisme og omdømme.

Hvad er Private Dining?

Her får du nogle eksempler på, hvordan legen kan skrues sammen i forbindelse med så forskellige arrangementer som nedenstående.

 • Tip en 13’er børn fødselsdag, konfirmation m.m.
 • Tip en 13’er Bryllup eller bryllupsdage
 • Tip en 13’er voksenfødselsdag
 • Tip en 13’er klassefesten for voksne
 • Tip en 13’er julefrokosten

Og du får selvfølgelig både forslag til opgaver, eksempler på spørgsmål og praktiske råd i forbindelse med de forskellige typer af fester.

Specielt når det gælder børnefødselsdage er det med at lave opgaver et stort hit, når det gælder Tip en 13’er.

Her har du mulighed for at involvere alle de deltagende børn i de forskellige dysts.

Her får du 13 forslag på opgaver som du kan bruge:

Hvad er share food?

Family share eller sharefood er blevet meget populært de seneste år, og det forstår man godt. Det er nemlig en rigtig hyggelig måde at nyde maden på, når det hele ikke behøver være så højtideligt. I stedet for den klassiske portionsanretning får man her en mere hjemlig deleoplevelse. Det er oplagt til både mindre og større selskaber.

Oftest vil forretten og desserten være portionsanrettet, hvorimod hovedretten bliver serveret på delefade. Det vil ofte være kød med tilbehør og garniture. Et eksempel på en populær family share menu kunne være: • forret • hovedret inkl. tilbehør og garniture • dessert

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Knap 1.750 kroners forskel er der på michelinmad i Bangkok og København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Alchemist beholdte i år deres to michelinstjerner og er dermed en af otte danske restauranter, der har enten to eller tre stjerner.

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

Geranium og Rasmus Kofoed var på forhånd tippet en plads i top fem. Fold sammen

Geranium var også på forhånd tippet en plads i top fem, men ikke nødvendigvis så højt. Den danske restaurant tog i 2019 springet fra en 19.-plads til femtepladsen og havde efterfølgende mange internationale foodiegæster.

»Der kom mange kolleger og journalister forbi Geranium, efter vi fik femtepladsen,« har chefkokken Rasmus Kofoed tidligere fortalt. Kofoed har tidligere fortalt, at han havde en god mavefornemmelse – uden dog at forvente noget specifikt.

Man kan undre sig over, hvordan det kan lade sig gøre at udnævne verdens 50 bedste restauranter, når der ikke kan stemmes på de førende spisesteder. Hvor meget ville tennissportens verdensrangliste være værd, hvis Djokovic, Nadal og Federer, som allerede tidligere har toppet listen, ikke kunne være med?

I forbindelse med et pressemøde før uddelingen af priserne, sagde 50 Bests indholdschef, britiske Wlliam Drew, til Berlingske, at den nye regel om, at vinderen forlader listen, er indført »for at holde listen frisk og dynamisk og undgå tidligere situationer, hvor restauranter som elBulli og Noma beklædte førstepladsen i adskillige år i træk«.

Kunne man så ikke frygte, at 50 Best udvikler sig til at være en liste over de bedste af de næstbedste?

Hvem har Michelin-stjerne i Danmark?

 • ⭐- ⭐⭐⭐= Michelin stjerner

 • 😋 = Bib Gourmand

 • 🍽️ = Plate MICHELIN

 • 🍀 = Michelin Green Star

 • 💲-💲💲💲💲 = Prisniveau

Du kender måske Noma? Eller Kokkeriet? Hvad med Kadeau? Stederne er blandt de mest kendte og populære Michelin-restauranter i Danmark – men der er mange flere nævneværdige Michelin restauranter i Danmark. 

Listen her nævner Michelin-restauranter i hele Danmark – ikke kun i hovedstaden og i Aarhus. Her finder du også Michelin-restauranter i Jylland, på Sjælland og Bornholm. Her er tilmed nævnt én på Færøerne.

 • Hvad betyder en Michelin stjerne? ⭐ = “En rigtig god restaurant i sin kategori” ⭐⭐ = “En omvej værd” ⭐⭐⭐ = “Værd at rejse efter”

 • Hvad er Bib Gourmand? 😋 Bib Gourmand uddeles af Guide Michelin til restauranter, som leverer god mad til rimelige priser.

 • Hvad er Plate MICHELIN? 🍽️ The Michelin Plate uddeles til de allerbedste restauranter, hvor du får et godt måltid.

 • Hvad er Michelin Green Star? 🍀 Michelins nye bæredygtighedspris er Den Grønne Kløver - bedre kendt som “Michelin Green Star”.

Hvem går mest på restaurant?

Især er det besøgene på restauranter og caféer, der hiver københavnernes forbrug op i så markant en grad. Forskellen i den del af husholdningsbudgetterne, der går til fastfood og take away, er ikke nær så stor på tværs af landet.

Selvom de københavnske familier også bruger flest penge på den slags, er familierne i resten af Danmark ikke langt efter de 1.831 kroner, københavnerne kanaliserer i retning af fastfood-restauranter og take away-forretninger.

Husholdningerne i de andre landsdele bruger alle i omegnen af 1.000 kroner på fastfood og take away hvert år.

Hvad betyder comfort food?

De kolde vinterdage kalder på masser af indendørs hygge, bagværk med gods i og varme gryderetter og supper. Hjerteforeningen giver dig en hjerterigtig guide til ’comfort food’.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail - klik her. (Du må meget gerne indsætte link til artiklen i din mail.)

Hvad betyder slow food?

“We have lost our sense of time,” intones Carlo Petrini, in mellifluous Italian. “We believe that we can add meaning to life by making things go faster. We have an idea that life is short — and that we must go fast to fit everything in. But life is long. The problem is that we don’t know how to spend our time wisely. And so we burn it.”

In an age of acceleration, Petrini, 50, is a staunch champion of all things slow. Over the past 14 years, he has built an international organization in reaction to the stark reality that, as a culture, we have become enslaved by speed and have succumbed to what his group’s manifesto calls an “insidious virus: Fast Life.”

Hvad er Danmarks bedste restaurant?

Når vi taler om gastronomi og kulinariske oplevelser kommer vi ikke udenom Noma. Den 3-stjernede Michelin-restaurant er nemlig for femte gang blevet kåret som den bedste restaurant i hele verden. Her får du en sublim oplevelse fra det ny-nordiske køkken, der kan slå alle andre spillere af banen. Et besøg hos Noma kræver dog tålmodighed, bordene bliver nemlig revet væk, så snart de bliver offentliggjort, så du skal være hurtig.

Den københavnske restaurant Geranium blev i 2021 kåret som den anden bedste restaurant i verden – lige i hælene på Noma. Geranium var den første restaurant i Danmark til at modtage tre Michelinstjerner, og det er ikke uden grund. Her får du serveret kunst på en tallerken, når de tryller med sæsonens kødfri råvarer.

Vil du have en oplevelse udover det sædvanlige, så skal du aflægge Alchemist et besøg. Restauranten har modtaget to Michelinstjerner for sit magiske madunivers, der taler til alle sanser og sætter tankerne i gang. Her får du serveret 50 retter i en restaurant-oplevelse, du ikke kommer til at glemme lige foreløbigt.

Danmarks første Michelinstjerne gik til Kong Hans Kælder tilbage i 1983. Siden har de med fokus på velsmag og værtskab opretholdt det skyhøje niveau, og i 2021 fik de deres anden Michelinstjerne. I den smukke gamle kælder, har restauranten serveret fantastiske retter fra det franske køkken siden de åbnede i 1973, hvilket gør den til den ældste gourmetrestaurant i Danmark.

På Nørrebro i København ligger Kiin Kiin, der er den eneste thailandske restaurant uden for Thailand, som har modtaget en Michelinstjerne. Kiin Kiin betyder ‘kom og spis’, og den hjemlighed der ligger i navnet, afspejler sig i restaurantens hyggelige stemning. Her får du thailandsk gourmetmad på en kreativ, spændende og raffineret måde.

Hvad er bedre end én Michelin-restaurant? Det må være to Michelin-restauranter. Og det har Kadeau, der med to restauranter under samme navn har tilsammen tre Michelinstjerner. Midt i de bornholmske klitter med udsigt til strand og hav ligger den 1-stjernede restaurant Kadeau. Her får du smagen af Bornholm serveret som nordisk gourmetmad i smukke omgivelser. Den bornholmske oplevelse har du også mulighed for at få i København, hvor deres anden restaurant, med hele to stjerner, ligger.

Hvem har Michelin stjerne i Danmark?

År 2022 har nu fÃ¥et uddelt stjerner i Michelin-guiden. Den nordiske Michelin-guide uddelte stjerner under en præsentation i Stavanger den 4. juli 2022. 

Under årets uddeling kunne 28 restauranter bryste sig af en eller flere Michelin stjerner, mens otte restauranter blev beæret med en Bib Gourmand Status.

Kan man miste sin Michelin-stjerne?

”Vi har oplevet modgang: pandemien, et skifte af køkkenchef, flere uambitiøse medarbejdere og ikke mindst det turbulente nytår (hvor gæsterne skulle stå i kø i op til otte timer for at hente deres nytårsmenu, red.).”

Sådan skrev indehaver af restauranten Kokkeriet, der ligger i Kronprinsessegade i København K og laver dansk mad på en ny, rekonstrueret måde, Sammy Shafi i et Facebook-opslag som reaktion på, at de ved årets uddeling af Michelin-stjernerne måtte se den ene stjerne, de har haft siden 2009, forsvinde.