:

Hvor er der julemarkeder i København?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor er der julemarkeder i København?
 2. Hvornår er der julemarked på Kongens Nytorv?
 3. Hvornår starter julemarked i København?
 4. Hvor afholdes Danmarks største julemarked?
 5. Hvornår åbnede Tivoli julemarked?
 6. Hvornår starter julemarked i London?
 7. Hvor er det bedste julemarked?
 8. Hvor er der julemarked henne?
 9. Hvornår tændes julelys i KBH?
 10. Hvornår er der Julemarked i Tivoli?
 11. Hvor er der gode julemarkeder?
 12. Hvornår åbner Jul i Tivoli 2023?
 13. Hvor mange er døde i Tivoli København?
 14. Hvornår tænder de julelys i London?
 15. Hvornår starter julemarked i Prag 2023?

Hvor er der julemarkeder i København?

Du kan tage på julemarked i både storbyer og provinser i Danmark i løbet af december, men især i København er der mange julemarkeder at finde. København byder på både de store julemarkeder i Tivoli og Højbro Plads men også mange mindre julemarkeder på Vesterbro, Frederiksberg og Bryggen.

Hvis du ikke kan finde ud af, hvor der er julemarkeder i år, så fortvivl ej! Vi har nemlig samlet en liste over julemarkeder i København, som du kan besøge i år. Find guiden til julemarkeder i København herunder.

Psst: Kan du ikke få julemarkeder nok? Så kig med i vores store oversigt, hvor vi har samlet julemarkeder i Danmark, Tyskland, England og Sverige. Se listen over julemarkeder, du kan besøge i 2022 her.

Hvornår er der julemarked på Kongens Nytorv?

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

 • at der gives tilladelse til Copenhagen Christmas ApS’ (KCC) julemarked på den ansøgte nordvestlige del af Kongens Nytorv i 2023, dog således, at deres opstilling af juleudsmykning afgrænses.
 • at der på Kongens Nytorvs sydøstlige del kan gives tilladelse til Christmas World (Art & Artist Agency ApS) julemarked, i en eventuelt reduceret opsætning, hvis arrangøren ansøger herom.
 • Forvaltningen har i år modtaget to ansøgninger (bilag 2 og bilag 3) til julemarkeder på Kongens Nytorv i 2023 fra hhv. Copenhagen Christmas ApS (KCC) og Christmas World (Art & Artist Agency ApS). Der har gennem nogen tid været et politisk fokus på julemarkederne i København. Forvaltningen vurderer derfor, at Teknik- og Miljøudvalget bør træffe afgørelse i sagen, så forvaltningen bedst muligt kan følge udvalgets prioriteringer mht. julemarkederne og deres opfyldelse af de overordnede kriterier, der er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 25. august 2014 (bilag 1).

  Hvornår starter julemarked i København?

  NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

  Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

  Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

  Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

  Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

  Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

  Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

  For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

  Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

  For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

  Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

  I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

  • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
  • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
  • slentre en tur gennem Covent Garden.
  • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
  • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
  • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
  • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

  I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

  Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

  En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

  Hvor afholdes Danmarks største julemarked?

  Find de store og små markeder og events i nærheden af dig med vores digitale kort.

  OBS! Vi er i gang med at tilføje arrangementer for 2023, så vi igen i år kan have over 400 markeder og events på kortet.

  Hvornår åbnede Tivoli julemarked?

  Da Tivoli i 1994 for første gang åbnede julemarkedet i december, var der ikke meget opmuntring at hente. Mange mente, at Tivoli kun var en sommerfornøjelse, og at det aldrig ville gå med Jul i Tivoli.

  Hvornår starter julemarked i London?

  Julepynten og julelysene kommer op i løbet af november, og du kan derfor sagtens tage af sted sidst i november. Har du derfor planer om at shoppe i julen i London, kan du overveje en forlænget weekend her eller i starten af december. Jo tættere vi kommer på jul, jo flere folk vil der dog være i gaderne.

  De dyre og prominente shoppingkvarterer pyntes op med flotte juledekorationer og alskens udsmykning og lys. De populære shoppinggader Oxford Street, Bond Street og Regent Street er et glimrende sted at starte shoppingturen. Alle de store butikker ligger her, og du finder alt inden for tøj og livsstil.

  Skal du købe julegaver til børnene, er det oplagt at juleshoppe i Hamleys, som er en kæmpe legetøjsbutik i fem etager. Her finder du alt hvad ungerne skulle kunne finde på at ønske sig. Hamleys ligger på Regent Street.

  Hvor er det bedste julemarked?

  Brug for det fulde overblik? Vi har listet alle julemarkeder i hele Danmark - her finder du alt fra små lokale julemarkeder/julestuer til de helt store. 

  Oplev en rejse gennem 400 års julehistorie og træd indenfor i de historiske huse og se, hvordan de danske juletraditioner opstod. I Den Gamle By er der garanti for julestemning i de gamle, julepyntede...

  Hvor er der julemarked henne?

  NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

  Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

  Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

  Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

  Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

  Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

  Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

  For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

  Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

  For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

  Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

  I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

  • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
  • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
  • slentre en tur gennem Covent Garden.
  • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
  • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
  • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
  • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

  I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

  Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

  En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

  Hvornår tændes julelys i KBH?

  Julelysene i København bliver tændt på et senere tidspunkt end tidligere og i kortere tid for at spare energi.

  Trods energikrise og tårnhøje elpriser vil julebelysningen langs Strøget i København blive hængt op og tændt igen i år.

  Hvornår er der Julemarked i Tivoli?

  Åbningstider 2023 Tivoli: 17/11 - 31/12, 2023

  Har du mon oplevet vores egen hovedstad pyntet op til jul? Det er ren nostalgi - så und dig selv en miniferie, hvor du kan få købt julegaver på Strøget og møde julemanden. Han holder nemlig til i Tivoli, og i den gamle have sættes alle sejl til for at skabe en eventyrlig julestemning som afslutning på Tivolisæsonen. Sådan har det været siden 1994, hvor Jul i Tivoli så dagens lys. Siden har begivenheden slået alle besøgsrekorder, og i dag strømmer gennemsnitligt 800.000 mennesker hvert år til julemarked i Tivoli midt i Københavns centrum.

  Hvor er der gode julemarkeder?

  Hansestaden der er på UNESCO-verdensarv, byder på et super populær, intim og smuk julemarked oplevelse.

  Den gamle historiske by er et populært udflugtssted for familie og kærester omkring juletiden, for her finder du nemlig hele syv julemarkeder.

  Tysklands anden største by der kan køres til fra Danmark på forholdsvis kort tid, giver dig selvfølgelig også muligheden for hyggelige julemarkeder i den traditionelle tyske stil.

  Det er ikke julemarkedet med de stolte traditioner, men er dog utroligt smukt og samtidig er Hamborg en dejlig by der f.eks. kan give mange romantiske oplevelser sammen med kæresten.

  Den tyske hovedstad lige som resten af vores store naboland, er rig på traditionelle julemarkeder i den store størrelse med masser af lækkerier, lys og pynt.

  Du finder mere end 60 julemarkeder i Berlin, hvor lysten til at kigge på de hyggelige boder, lys, julemænd og lækkerier, kan blive opfyldt fuldt ud.

  I Dresden bliver du budt på en af de ældste julemarkeder i Tyskland, der kan dateres tilbage til år 1434.

  Striezelmarkt byder jer på juledelikatessen Striezel og selvfølgelig også alle de andre klassiske tyske julelækkerier. Helt ligesom du får det kæmpe udbud af julelys og boder der byder på alt til sind, gane og mave.

  Hvornår åbner Jul i Tivoli 2023?

  Tivoli holder åbent i sommersæsonen 2023 fra d. 31 marts. Så hvis du er på ferie i København i perioden, er det bare med at komme forbi og besøge den verdensberømte park

  Når Tivoli åbner, er der mange, der glæder sig til en skøn sommer i en af de sjoveste forlystelsesparker i Danmark. Tivoli er en sikker vinder hos de fleste børnefamilier, og uanset alder får man en skæg dag med højt humør og skønne oplevelser.

  Overvejer du at kombinere Tivoli med overnatning på et skønt, familievenligt hotel i København? Så book vores pakketilbud: Tivoli Hotel All Inclusive, der byder jer velkommen på det fortryllende Tivoli Hotel og giver jer adgang og meget mere til en af de sjoveste forlystelsesparker i Danmark.

  Hvor mange er døde i Tivoli København?

  36 personer blev kvæstet, da forlystelsen Rainbow i Liseberg styrtede ned tirsdag aften. Tre personer er fortsat indlagt efter ulykken.

  Men på trods af de mange tilskadekomne i Liseberg i går, så fastholder den danske direktør for den europæiske brancheorganisation for forlystelsesparker, IAAPA, Andreas Veilstrup Andersen, at sikkerheden i forlystelsesparkerne er høj.

  Hvornår tænder de julelys i London?

  London er fantastisk i december. Hele byen er pyntet med julelys og kugler og selvom der sjældent falder sne i denne måned, så er christmas all around. Der er julemarkeder, skøjtebaner og julemænd.

  Mange vælger at tage pÃ¥ forlænget weekend i London i løbet af december, særligt for at klare juleshoppingen, men har du overvejet at tilbringe selve juleaften i byen? Tingene i byen foregÃ¥r anderledes over julen og lige efter. Dvs. fra d. 24-26 december, er der nogle praktiske ting, man skal være forberedt pÃ¥.

  Hvornår starter julemarked i Prag 2023?

  Er du på udkig efter gaver, er julemarkederne også et oplagt sted at gå på jagt, for der sælges et væld af traditionelt kunsthåndværk til særdeles rimelige priser, f.eks. trælegetøj og marionetter eller ganske fantastiske glaskugler til juletræet. Dem ender du måske med at købe til dig selv. Der er nemlig en lang tradition for juletræspynt af glas i Bøhmen, og du finder ikke kun almindelige glaskugler, men også alle mulige andre slags figurer, så du kan pynte både utraditionelt og overraskende derhjemme.

  Det største marked finder du på Staromestske Namesti (Den Gamle Rådhusplads). Her flokkes både lokale og turister i tætte stimer for at opleve stemningen i selskab med Svarene Víno eller varm honningvin (horka medovina). Der er hele tiden optræden af alt fra tryllekunstnere til folkedansergrupper og midt i det hele et tuttenuttet krybbelandskab. Lidt mindre, men lige så stemningsfuldt er markedet på Václavske Namesti (Wenzelspladen).