:

Er der heste i cirkus?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er der heste i cirkus?
 2. Hvad koster det at komme i cirkus?
 3. Er der stadig dyr i cirkus?
 4. Hvilke cirkus er der i Danmark?
 5. Hvornår blev det forbudt at have vilde dyr i cirkus?
 6. Er der elefanter i cirkus?
 7. Hvilket cirkus er Nordens største?
 8. Hvad blev der af Cirkus Benneweis?
 9. Hvad hedder det mindste cirkus i Danmark?
 10. Hvad er Danmarks største cirkus?
 11. Hvilket dyr glemmer aldrig?
 12. Hvornår blev det forbudt at have dyr i cirkus?
 13. Hvem ejer Cirkus Benneweis?
 14. Hvornår stoppede cirkus Schumann?
 15. Hvorfor lukkede Cirkus Benneweis?

Er der heste i cirkus?

Som barn var hun fast gæst, når Cirkus Arena kom på besøg i hjembyen. I dag er det 40-års fødselar Laura Berdino, som præsenterer hestene i manegen.

Fødselsdag: Fredag 9. april fylder Laura Berdino fra Cirkus Arena, Årslev ved Slagelse, 40 år.

Hvad koster det at komme i cirkus?

Børn under to kommer gratis ind, såfremt de sidder på skødet af en voksen. OBS! Pladserne er ikke nummereret og det er først til mølle princippet vi kører med – dog har børn prioritet til første række på loge pladserne.

Vigtigt: Ved byer med flere forestillinger, skal man, efter man har klikket på køb billet, klikke på datoen og tidspunktet i kalenderen, for at købe billetter til den forestilling man ønsker at købe til.

Er der stadig dyr i cirkus?

Hvorfor skal Dyrenes Beskyttelse redde en spansk cirkustiger?

I disse år ruller der forbud mod vilde dyr ud i mange europæiske lande. Der er rigtig mange tidligere cirkusdyr og dyr reddet fra illegal handel eller fra privat hold, som har brug for et nyt permanent hjem. Dyrenes Beskyttelse hjælper alle dyr i nød – vi skelner ikke, hvor dyret kommer fra. Vi har en god erfaring i at arbejde med tidligere cirkusdyr fra projektet med at redde de danske cirkuselefanter og give dem et velfortjent otium i Knuthenborg Safaripark

Hvilke cirkus er der i Danmark?

TAK FOR I ÅR Sidste forestilling i Cirkus Arenas sæson 2023 er nu spillet. Det har været fortryllende at besøge hele Danmark med showet og tusind tak til de mere end 100.000 publikummer som oplevede forestillingen. Vi glæder os til at se jer til en ny, imponerende og spektakulær forestilling i 2024.

OM CIRKUS ARENA 2023 Giv familien en oplevelse i særklasse, når Cirkus Arena kommer nær din by med det nye show 'Cirkus Ifølge Bubber og Julie 3', som har blæst publikum og anmeldere bagover.

Hvornår blev det forbudt at have vilde dyr i cirkus?

2018 var sidste sæson, hvor Cirkus Arena havde tre optrædende elefanter, som en del af deres cirkusshow.

- Man rejste rundt og havde en tur rundt i hele Danmark, siger Benny Berdino, direktør i Cirkus Arena.

Foruden Cirkus Arenas tre elefanter har også Cirkus Trapez en enkelt elefant, der skal på pension. Beslutningen om, hvem der skal overtage elefanterne, haster. De fire elefanter er i karantæne og må derfor hverken optræde eller flyttes. Hverdagen er blevet noget anderledes, end de store dyr har været vant til.

Er der elefanter i cirkus?

Der var spænding i luften, da en specialdesignet lastbil i dag kom trillende ind på parkeringspladsen i Cirkusland i Slagelse. Med sig ombord havde bilen nemlig en ganske særlig passager.

Den 36-årige elefant, Ramboline, havde taget turen over Storebælt fra sit gamle hjem hos Cirkus Trapez i Sønderjylland til Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse for at blive forenet med sine kommende pensionistfæller Djungla, Lara og Jenny. Og de tre elefanter tog heldigvis godt imod deres nye medlem af flokken.

Hvilket cirkus er Nordens største?

Eventyrstilen føres i 2018 videre af rapperen MC Clemens, som bidrager med en hel sammenhængende fortælling om "Klovnen og Kronprinsen - Jagten på den tabte tåre" til årets forestilling i Cirkus Arena, som han både instruerer og medvirker i. Fortællingens sange udgives på alle streamingtjenester, og selve historien udkommer som børnebog.

Clemens' cirkusforestilling bliver den bedst anmeldte i nyere dansk tid, og anmelderne skriver begejstret "Cirkus Arena leverer en hidtil uset helhed" og "Cirkus Arena har omdefineret betydningen af cirkus".

Hvad blev der af Cirkus Benneweis?

Hans mor, cirkusdronningen Diana Benneweis, har altid lagt meget vægt på, at hendes børn skulle passe skolen og tage en uddannelse. Derfor havde Dawid Benneweis og hans søster Nadia ofte en lærer med rundt. Andre gange skulle børnene blive i Dronningmølle, hvor cirkusset havde vinterbolig, og gå i folkeskole, mens mor og far rejste rundt med cirkus om sommeren.

- Så kunne det være en administrativ medarbejder, vores farmor fra Polen eller nogle af vores forældres venner, der passede os, fortæller Dawid Benneweis.

Han husker livet med cirkus som frit, og hvor der samtidig altid var nogen til at tage sig af én.

Hvad hedder det mindste cirkus i Danmark?

Hvis du har et smart-tv, der giver mulighed for at downloade apps, kan du på udvalgte fabrikater hente DRTV som app. DRTV er også tilgængelig som selvstændig app hos mange TV fabrikanter, samt på TV / TV-bokse, der understøtter Android TV/Google TV eller Apple TV (Apple TV-bokse generation 4 og derover).

Michael Slebsager er især kendt fra Broen 3 og Fjernsyn for voksne. Til at komplementere Vitello som den anden spilopmager har vi Carl-Christian Riestra som Orla Frøsnapper. En karakter, som på komisk vis altid bliver narret – på trods af, at han ser sig selv som byens største bølle. 13 Sept 2021

Dermed blev det også afsløret, hvem der gemte sig bag masken, da den blev taget af. Det var musiker og musicalstjerne Jimmy Jørgensen. Det var altså Jimmy Jørgensen, der gemte sig bag karakteren Robot.

Hvad er Danmarks største cirkus?

Eventyrstilen føres i 2018 videre af rapperen MC Clemens, som bidrager med en hel sammenhængende fortælling om "Klovnen og Kronprinsen - Jagten på den tabte tåre" til årets forestilling i Cirkus Arena, som han både instruerer og medvirker i. Fortællingens sange udgives på alle streamingtjenester, og selve historien udkommer som børnebog.

Clemens' cirkusforestilling bliver den bedst anmeldte i nyere dansk tid, og anmelderne skriver begejstret "Cirkus Arena leverer en hidtil uset helhed" og "Cirkus Arena har omdefineret betydningen af cirkus".

Hvilket dyr glemmer aldrig?

En række velkendte påstande om dyr bliver aflivet i ny bog.

Biolog Anders Kofoed har sat sig for at undersøge 100 pÃ¥stande om dyreriget, og hvad der er sandt eller falsk.

Hvornår blev det forbudt at have dyr i cirkus?

2018 var sidste sæson, hvor Cirkus Arena havde optrædende elefanter, som en del af deres cirkusshow.

Beslutningen om, hvem der skal overtage elefanterne, haster. De fire elefanter er i karantæne og må derfor hverken optræde eller flyttes. Hverdagen er blevet noget anderledes, end de store dyr har været vant til.

- Nu har de en kedelig hverdag. De står på ventetid. Jeg er ked af det jo, og det tror jeg også, elefanterne er, siger Benny Berdino

Hvem ejer Cirkus Benneweis?

[a] Den tyske musiker August Wilhelm Binneweitz (1839-1887) turnerede fra 1858 til 1862 i Danmark med et orkester kaldet Braunschweiger Bergkapelle. Da orkestret blev opløst, blev han i Danmark, hvor han i 1865 blev gift med Charlotte Altenburg. Samme år fik de sønnen Gottfried (1865-1933). Familien ernærede sig som omrejsende musikanter.

Gottfried Binneweis giftede sig i 1887 med Marie Bruun (ca.1867-1935). Samme år fik Gottfried Benneweis (ændringen af stavemåden kan skyldes fejlskrift i et offentligt register) af politiet i Vordingborg tilladelse til at optræde som artist og musiker. Det blev starten på cirkus Benneweis, som har turneret lige siden. Cirkus Benneweis blev grundlagt 13. juli 1887. Den første forestilling blot bestod af en lille familie: Gottfried og hans kone Marie. Hendes søster Josefine, der på trods af at hun både var døv og stum, spillede på lirekasse samt broderen Alexander, som kunne slå saltomortaler. To heste, nogle geder, hunde, duer og høns udgjorde dyrebestanden.

Da Gottfried Benneweis døde i 1933, blev hans ældste søn Ferdinand Benneweis (1888-1945) cirkusdirektør. I 1915 var Ferdinand Benneweis blevet gift med Irene Daucke (1891-1970), som havde optrådt som linedanserinde hos Cirkus Benneweis siden 1910. Ferdinand og Irene fik ingen børn sammen. I 1916 tog de et plejebarn, Eli (1911-1993). Ferdinand havde to børn uden for ægteskab: Manfred Benneweis (1929-1987), som var en udmærket rovdyrdomptør, og datteren Musse Benneweis, som igen fik sønnen Sonny Benneweis (1933-1979), som var en fremragende elefanttræner. I 1977 blev Sonny gift med Cirkus Benneweis’ sprechstallmeister Nelly Jane (1934-2009).

Efter pausen under Cirkus Benneweis forestilling den 17. maj 1961 i Stege, udbrød der brand i en gasbeholder, som blev væltet af en lettere beruset tilskuer. Den udstrømmende gas blev antændt af en cigaretglød. Teltet udbrændte i løbet af 20 minutter, ifølge avisartikler dagen efter. Hverken dyr eller mennesker kom til skade. Direktør Eli Benneweis var ikke selv til stede, men overværede derimod en forestillingen i Cirkus Buster i Esbjerg, en cirkus han også ejede, hvor han fik telefonisk besked om branden. Skaderne var kun materielle og allerede den 22. maj kunne Benneweis fortsætte turneen i Nykøbing Falster med et nyt telt, der tidligere var bestilt og under syning hos Chas. Mortensens teltfabrik i Randers. Sjappen (oversejlet) var færdig da branden opstod, men rundsejlet manglede, det blev dog ved døgnarbejde syet færdigt i løbet af få dage.[5][6]

Hvornår stoppede cirkus Schumann?

Josep startede sin karriere som trapezartist sammen med sine brødre René og Polo Rivels. Det blev dog klart at de tre, og især Josep, havde et komisk talent. De skabte derfor en stærkt akrobatisk klovneentré inspireret af de franske Fratellini-brødre, som med tiden blev deres primære nummer. Her indtog Josep rollen som den komiske klovn overfor den hvide og den mere poetiske.

Samtidig havde Josep skabt sig et nummer med, at parodiere Charlie Chaplin. Omkring 1920 fandtes virkelig mange af disse numre og det var herfra, at Josep tog navnet Charlie og blev til Charlie Rivel. Det var her hans åbenlyse komiske talent stod frem i trapezen, og imitationen af Chaplin blev så god, at han eftersigne skulle have slået Chaplin selv i en look-a-like konkurrence.

Brødrende Rivel gjorde sig især bemærket med den komiske entré “Akrobat oh!”. Efter at brødrende valgte at gå hver til sit i midten af 30’erne, fremførte han entréen med assistance fra bl.a. de danske klovner Armand Miehe (1921-2008) og Bernard Brasso (1922-2008).

Som andre klovne skabte han sin egen klovnemaske, hvor den firkantede næse var hans særtræk. Og som for mange andre augustklovne understøtter det store tøj, i Charlie Rivels tilfælde en lang rød kjortel og et par store klovnesko, figuren som et barn i en voksens tøj. Men det var en dårlig vask der gjorde, at t-shirten blev til en lang kjortel og skabte hans karakteristiske kostume.

Rivel var en ordløs klovn, sagde ikke andet end sit karakteristiske hyl. Han parioderede både Charlie Chaplin (som han slog i en Charlie Chaplin look-a-like konkurrence!) og operasangerinder. Navnet Charlie kom fra hans Chaplin parodi.

I den sidste halvdel af sin karrierer var det ikke mindst som musikalsk klovn, at han mødte sit publikum med den spanske guitar.

Hvorfor lukkede Cirkus Benneweis?

[a] Den tyske musiker August Wilhelm Binneweitz (1839-1887) turnerede fra 1858 til 1862 i Danmark med et orkester kaldet Braunschweiger Bergkapelle. Da orkestret blev opløst, blev han i Danmark, hvor han i 1865 blev gift med Charlotte Altenburg. Samme år fik de sønnen Gottfried (1865-1933). Familien ernærede sig som omrejsende musikanter.

Gottfried Binneweis giftede sig i 1887 med Marie Bruun (ca.1867-1935). Samme år fik Gottfried Benneweis (ændringen af stavemåden kan skyldes fejlskrift i et offentligt register) af politiet i Vordingborg tilladelse til at optræde som artist og musiker. Det blev starten på cirkus Benneweis, som har turneret lige siden. Cirkus Benneweis blev grundlagt 13. juli 1887. Den første forestilling blot bestod af en lille familie: Gottfried og hans kone Marie. Hendes søster Josefine, der på trods af at hun både var døv og stum, spillede på lirekasse samt broderen Alexander, som kunne slå saltomortaler. To heste, nogle geder, hunde, duer og høns udgjorde dyrebestanden.

Da Gottfried Benneweis døde i 1933, blev hans ældste søn Ferdinand Benneweis (1888-1945) cirkusdirektør. I 1915 var Ferdinand Benneweis blevet gift med Irene Daucke (1891-1970), som havde optrådt som linedanserinde hos Cirkus Benneweis siden 1910. Ferdinand og Irene fik ingen børn sammen. I 1916 tog de et plejebarn, Eli (1911-1993). Ferdinand havde to børn uden for ægteskab: Manfred Benneweis (1929-1987), som var en udmærket rovdyrdomptør, og datteren Musse Benneweis, som igen fik sønnen Sonny Benneweis (1933-1979), som var en fremragende elefanttræner. I 1977 blev Sonny gift med Cirkus Benneweis’ sprechstallmeister Nelly Jane (1934-2009).

Efter pausen under Cirkus Benneweis forestilling den 17. maj 1961 i Stege, udbrød der brand i en gasbeholder, som blev væltet af en lettere beruset tilskuer. Den udstrømmende gas blev antændt af en cigaretglød. Teltet udbrændte i løbet af 20 minutter, ifølge avisartikler dagen efter. Hverken dyr eller mennesker kom til skade. Direktør Eli Benneweis var ikke selv til stede, men overværede derimod en forestillingen i Cirkus Buster i Esbjerg, en cirkus han også ejede, hvor han fik telefonisk besked om branden. Skaderne var kun materielle og allerede den 22. maj kunne Benneweis fortsætte turneen i Nykøbing Falster med et nyt telt, der tidligere var bestilt og under syning hos Chas. Mortensens teltfabrik i Randers. Sjappen (oversejlet) var færdig da branden opstod, men rundsejlet manglede, det blev dog ved døgnarbejde syet færdigt i løbet af få dage.[5][6]